Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Χαλκιδικής
    Thu 14.2°C
    Clear

    Καταρράκτες Βαρβάρας: Ο κρυμμένος θησαυρός της Χαλκιδικής

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καταρράκτες Βαρβάρας: Ο κρυμμένος θησαυρός της Χαλκιδικής

    Κρυμμένοι μέσα σε ένα πυκνό δάσος κοντά στην Ολυμπιάδα, οι δύο καταρράκτες της Βαρβάρας εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες που έχουν όρεξη να ανακαλύψουν την «άγνωστη» Χαλκιδική και τη μαγεία του ορεινού όγκου της

    Η Χαλκιδική φημίζεται, ως γνωστόν, για τις εντυπωσιακές παραλίες με τα τιρκουάζ νερά που μαγεύουν τους πάντες. Όμως, η Χαλκιδική κρύβει πολλές ομορφιές και στα ορεινά της, κάτι που καταλαβαίνεις κάνοντας μια βόλτα στις περιοχές που ξεδιπλώνονται ανάμεσα στον Χολομώντα και πριν τη χερσόνησο του Άθω.

    Σε ένα πανέμορφο τοπίο στην Ορεινή Χαλκιδική, στη διαδρομή μεταξύ της Ολυμπιάδας και της Βαρβάρας, θα συναντήσετε δύο εντυπωσιακούς καταρράκτες, κρυμμένους μέσα στην πυκνή φύση και βλάστηση. Ο λόγος για τους καταρράκτες Βαρβάρας, έναν υπέροχο και λιγότερο γνωστό προορισμό για φυσιολάτρες, οικογένειες αλλά και για οποιονδήποτε άλλο θέλει να ηρεμήσει σε ένα μοναδικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καταρράκτες Βαρβάρας: Ένας κρυμμένος παράδεισος στην Ορεινή Χαλκιδική

    travelgo.gr
    Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται μέσα στο πυκνό δάσος (πηγή: Shutterstock)

    Οι Καταρράκτες Βαρβάρας είναι κρυμμένοι στην καρδιά του πυκνού δάσους της Βαρβάρας, αλλά βρίσκονται πιο κοντά στην Ολυμπιάδα. Το νερό των καταρρακτών καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας και Βαρβάρας. Διανύοντας μία από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, στο δασικό δρόμο Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, αφού περάσετε τις «5 βρύσες» (Κρασονέρι), θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στα αριστερά σας. Ακολουθεί μια μικρή διαδρομή σε βατό χωματόδρομο μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Μετά από μια σύντομη (περίπου 10 λεπτών) περιπατητική διαδρομή με καλή σηματοδότηση μέσα στη φύση, θα αισθανθείτε τη μαγική δύναμη του νερού.

    travelgo.gr
    Οι δύο καταρράκτες στήνουν ένα μοναδικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς (πηγή: Shutterstock)

    Οι καταρράκτες είναι δύο. Ακολουθώντας το εύκολα προσβάσιμο μονοπάτι αριστερά θα συναντήσετε τον πρώτο καταρράκτη μέσα σε ένα μαγικό δροσερό τοπίο. Για τον δεύτερο καταρράκτη θα πάρετε το μονοπάτι δεξιά από το κιόσκι (καλό είναι να φορέσετε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια). Ακολουθώντας το μονοπάτι θα μπορέσετε να θαυμάσετε τον καταρράκτη από ψηλά. Το μαγευτικό σκηνικό ολοκληρώνεται με την πυκνή βλάστηση του δάσους που αποτελείται από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider