Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 20.1°C
    Clear

    Ο καταρράκτης που δεν περίμενες να συναντήσεις στην Αττική

    ΑΤΤΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ο καταρράκτης που δεν περίμενες να συναντήσεις στην Αττική

    Μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, ο καταρράκτης στην περιοχή Ντράφι της Πεντέλης προσφέρεται για μια μονοήμερη εκδρομή στη φύση.

    Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καταρράκτες, αλλά η πόλη που έχει περισσότερο συνδεθεί μαζί τους είναι η Έδεσσα. Εντυπωσιακοί καταρράκτες υπάρχουν επίσης στην Ευρυτανία, στη Ροδόπη, στην Άρτα και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας μας.

    Το ξέρατε όμως ότι ανάμεσα στις περιοχές που έχουν καταρράκτες συγκαταλέγεται και η Αττική και συγκεκριμένα η περιοχή της Πεντέλης;

    Πρόκειται για τους καταρράκτες Βαλανάρη στην περιοχή Ντράφι της Πεντέλης λίγα χιλιόμετρα μόνο μακριά από το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και το Μαρούσι, πολύ κοντά στη λεωφόρο Αχαιών. Ανάλογα με τη βροχόπτωση, οι καταρράκτες μπορεί να γίνουν διπλοί προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

    Οι καταρράκτες έχουν ύψος 6 μέτρων και βρίσκονται περίπου στο μέσο της διαδρομής του ομώνυμου ρέματος. Οι ντόπιοι το ονομάζουν Λυκορέμα ή απλά Μεγάλο Ρέμα και πήρε το όνομά του από ένα δάσος που υπήρχε στην γύρω περιοχή τα παλαιότερα χρόνια. Δυστυχώς πλέον η γύρω περιοχή έχει υποστεί πολλές καταστροφές.

    Το συγκεκριμένο ρέμα έχει μήκος γύρω στα 15 χιλιόμετρα και ξεκινάει από την περιοχή της Μαυρηνόρας στα νότια της Πεντέλης. Παρακάτω θα βρείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο όπου μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς θα δείτε αν επιλέξετε να επισκεφτείτε το μέρος:

    Για να φτάσετε στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχετε παρά να οδηγήσετε μέχρι τη λεωφόρο Αχαιών, να παρκάρετε κάπου εκεί γύρω το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε έναν χωμάτινο δρόμο για τον οποίο θα χρειαστείτε σίγουρα αθλητικά παπούτσια.

    Στη διάρκεια της σύντομης διαδρομής ο δρόμος χωρίζει και εκεί θα πρέπει να επιλέξετε αν προτιμάτε να δείτε τον καταρράκτη από ψηλά (στρίβοντας δεξιά) ή να φτάσετε στη βάση του (στρίβοντας αριστερά).

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider