Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Τρίκαλα
    Fri 18.9°C
    Clear

    Παλαιοκαρύα Τρικάλων: Το πέτρινο γεφύρι με τους μαγευτικούς καταρράκτες

    ΤΡΙΚΑΛΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παλαιοκαρύα Τρικάλων: Το πέτρινο γεφύρι με τους μαγευτικούς καταρράκτες

    Οι καταρράκτες και το πέτρινο γεφύρι στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων συνθέτουν ένα σκηνικό ξεχωριστής ομορφιάς. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από ένα παραμυθένιο τοπίο της Θεσσαλίας.

    Σε απόσταση 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, υπάρχει ένα πανέμορφο μέρος, από αυτά που μοιάζουν σαν ζωγραφισμένα. Στη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς με το πυκνό παρόχθιο δάσος, ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη. Εκεί, κοντά στην Κάτω Παλαιοκαρυά, μέσα στην εντυπωσιακή φύση, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα γεφύρια της Ελλάδας.

    Ένα μαγευτικό σκηνικό απλώνεται μπροστά στα μάτια όσων θα βρεθούν στο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες που μοιάζουν να το αγκαλιάζουν. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του νομού Τρικάλων.

    Παλαιοκαρυά Τρικάλων: Ένα τοπίο άγριας ομορφιάς στη Θεσσαλία

    travelgo.gr
    Το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς είναι άψογα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο γύρω του (πηγή: Shutterstock)

    Το επιβλητικό μονότοξο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς δεσπόζει σε ένα στένωμα, περίπου μισό χιλιόμετρο από την Κάτω Παλαιοκαρυά. Κατασκευάστηκε γύρω στο 1550 και συνέδεε την περιοχή του Ασπροποτάμου με την Πύλη και τα υπόλοιπα χωριά. Το πέτρινο γεφύρι έχει μήκος 26 μέτρα, άνοιγμα τόξου 19 μέτρα και ύψος από την κοίτη του ποταμού 10 μέτρα. Είναι ένα μνημείο άψογα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο γύρω του.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δύο φράγματα που κατασκευάστηκαν το 1970 σχηματίζουν δύο τεχνητούς καταρράκτες που συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα. Οι τεχνητοί καταρράκτες που πέφτουν πίσω από το γεφύρι από ύψος 12 μέτρων και μοιάζουν με νεροκουρτίνα, αλλά και αυτοί που ρέουν ακριβώς μπροστά του, ακόμα και αν το δικό τους ύψος φτάνει μονάχα τα δύο μέτρα, κλέβουν τις εντυπώσεις.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Travel Inspiration μάς ταξιδεύει σε αυτή την παραμυθένια γωνιά της Θεσσαλίας μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο:

    Πώς θα πάτε στο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς

    Για να επισκεφθείτε το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς θα ακολουθήσετε τη διαδρομή από Πύλη Τρικάλων προς Στουρναρέικα. Πριν τα Στουρναρέικα, μετά τη στροφή που συναντάτε ταμπέλα για Ροπωτό συνεχίζετε ευθεία μέχρι να δείτε τις ταμπέλες για Άνω-Μέση και Κάτω Παλαιοκαρυά. Ακολουθείτε τις ταμπέλες και αμέσως μετά το μικρό γεφυράκι θα κάνετε αριστερά στο χωματόδρομο (έχει ταμπέλα) και σε 100 μ. θα βρείτε το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider