Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Tue 19.9°C
    Clouds

    Πελοπόννησος: Ταξίδι από ψηλά σε 4 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πελοπόννησος: Ταξίδι από ψηλά σε 4 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά

    Δείτε από ψηλά τέσσερα παραθαλάσσια χωριά της Μεσσηνίας και της Λακωνίας που γοητεύουν με την αυθεντικότητα και την ανόθευτη ομορφιά τους - Θυμίζουν νησί και προσφέρονται για ήρεμες διακοπές με αυτοκίνητο

    Η Πελοπόννησος έχει πολλά γαλήνια χωριά δίπλα σε γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς, που προσφέρονται για ήρεμες και απολαυστικές διακοπές. Με γραφικά λιμανάκια γεμάτα χρώματα και μυρωδιές, θαυμάσιες παραλίες σε απόσταση αναπνοής και ψαροτεβέρνες που σερβίρουν ό,τι βγάλει η βάρκα, αυτά τα παραθαλάσσια χωριά είναι ιδανικά για καλοκαιρινές αποδράσεις με το αυτοκίνητο.

    Το κανάλι Travel Inspiration μάς ταξιδεύει με ένα υπέροχο βίντεο σε τέσσερα υπέροχα χωριά της Μεσσηνίας και της Λακωνίας και μας κάνει να ανυπομονούμε να τα επισκεφτούμε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελοπόννησος: 4 γραφικά χωριά πάνω στο κύμα

    Άγιος Νικόλαος, Γιάλοβα, Αλύπα και Καρδαμύλη. Τέσσερα παραθαλάσσια χωριά που θυμίζουν νησί και καταφέρνουν να πείσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την αυθεντικότητα και την ομορφιά τους. Δείτε τα από ψηλά στο παρακάτω βίντεο και πάρτε ιδέες για τις επόμενες αποδράσεις σας.

    Άγιος Νικόλαος

    Πελοπόννησος: Ταξίδι από ψηλά σε 4 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνίας που βρίσκεται περίπου 49 χλμ. νότια της Καλαμάτας, στην ανατολική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου και 4 χλμ. νότια της πολυσύχναστης Στούπας. Το χωριό διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, με γραφικά δρομάκια και ένα όμορφο λιμανάκι γεμάτο πολύχρωμες βάρκες και καΐκια. Η παλιά του ονομασία είναι Σελίνιτσα, δηλαδή μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, αφού σύμφωνα με την παράδοση, στην ακτή αγκυροβόλησε το πλοίο του ο Πάρης κι έκλεψε την ωραία Ελένη.

    Γιάλοβα

    Πελοπόννησος: Ταξίδι από ψηλά σε 4 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά
    Πηγή: Shutterstock

    Με την ξακουστή παραλία Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής και τα δεκάδες μνημεία γύρω του, από τα Ανάκτορα του Νέστορα μέχρι το Παλιόκαστρο και το Νιόκαστρο της Πύλου, αυτό το χωριό στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών που το χρησιμοποιούν ως βάση για τις διακοπές και τις εξορμήσεις τους στη Μεσσηνία. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας εξαιρετικής ομορφιάς βιότοπος που αποτελεί κύριο αποδημητικό σταθμό των πουλιών στο ταξίδι τους από και προς την Αφρική.

    Αλύπα

    Πελοπόννησος: Ταξίδι από ψηλά σε 4 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις στάσεις που αξίζει να κάνετε στη Λακωνική Μάνη είναι ο μικρός κόλπος της Αλύπας που βρίσκεται σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο και 20 χλμ. από την Αρεόπολη. Αυτή η γραφική παραθαλάσσια γωνιά με το άγριο τοπίο πρωταγωνίστησε στον αμερικανικό κινηματογράφο (ταινία «Tempest» του Τζον Κασσαβέτη) και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την τοποθεσία της. Στον μικρό κολπίσκο της Αλύπας είναι «κρυμμένη» μια παραλία με ολόλευκα βότσαλα και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω υπάρχουν πέτρινα πυργόσπιτα τα οποία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

    Καρδαμύλη

    Πελοπόννησος: Ταξίδι από ψηλά σε 4 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά

    Μία από τις πιο γραφικές γωνιές της Μεσσηνιανής Μάνης, αλλά κι ολόκληρης της Πελοποννήσου, είναι η Καρδαμύλη, το ιστορικό, παραθαλάσσιο χωριό, σε απόσταση 35 χλμ. από την Καλαμάτα. Οι πυκνοί ελαιώνες, τα κυπαρίσσια, τα περιποιημένα πέτρινα οικήματα με τους κατάφυτους κήπους, οι βοτσαλωτοί κολπίσκοι και το γραφικό λιμανάκι συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό σε αυτό το σοφιστικέ θέρετρο στα πόδια του Ταΰγετου και με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο, που μαγνητίζει τους φυσιολάτρες και τους καλλιτέχνες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider