Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.8°C
    Clear

    Ναύπλιο: 4 υπέροχες παραλίες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ναύπλιο: 4 υπέροχες παραλίες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα

    Θέλετε να πεταχτείτε κάπου κοντινά, αλλά εκτός Αττικής, για να απολαύσετε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά; Ιδού τέσσερις υπέροχες παραλίες μέσα και γύρω από το Ναύπλιο, ιδανικές για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου ή και για μονοήμερη εκδρομή

    Σε απόσταση μόλις 140 χλμ. (ούτε δύο ώρες) από την Αθήνα, το Ναύπλιο αποτελεί διαχρονική και αγαπημένη επιλογή για κοντινές αποδράσεις. Η πανέμορφη πόλη της Αργολίδας είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών που έχει τα πάντα σε απόσταση αναπνοής και συνδυάζει μοναδικά την ομορφιά της θάλασσας με την πλούσια ιστορία και τα γοητευτικά αξιοθέατα.

    Τώρα το καλοκαίρι, το Ναύπλιο είναι μια θαυμάσια επιλογή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο και φαγητό. Εάν για τις διακοπές σας προτιμάτε τις μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, παρακάτω θα βρείτε τέσσερις υπέροχες παραλίες μέσα και γύρω από το Ναύπλιο, που είναι ιδανικές για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ναύπλιο: Μαγευτικές παραλίες για καλοκαιρινές αποδράσεις

    Αρβανιτιά

    Ναύπλιο: 4 υπέροχες παραλίες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Αρβανιτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο Ναύπλιο, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από οποιοδήποτε σημείο της πόλης και αυτός είναι ο λόγος που την καθιστά πολύ δημοφιλή. Βρίσκεται ακριβώς στους πρόποδες του Παλαμηδίου και θα φτάσετε εκεί ανεβαίνοντας το δρόμο για την Ακροναυπλία. Πρόκειται για μια μικρή παραλία (έχει έκταση περίπου 200 μέτρα) με άσπρα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Στην Αρβανιτιά θα βρείτε καφέ, μπαρ και εστιατόριο, αποδυτήρια και ντουζιέρες. Ό,τι πρέπει για μια βουτιά μετά τη βόλτα στην Ακροναυπλία.

    Καραθώνα

    Ναύπλιο: 4 υπέροχες παραλίες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα
    Πηγή: Shutterstock

    Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ναυπλίου, πίσω από τον βράχο του Παλαμηδίου, θα βρείτε την υπέροχη παραλία του Καραθώνα, που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Αυτή η μεγάλη παραλία αποτελείται από ψιλό βότσαλο και αμμουδιά, ενώ φοινικόδεντρα, αρμυρίκια και ευκάλυπτοι συμπληρώνουν το σκηνικό. Η θέα είναι υπέροχη. Αριστερά υψώνεται το κάστρο του Παλαμηδίου, απέναντι από την παραλία φαίνονται τα παράλια της Κυνουρίας, ενώ στη μέση και δυτικά της παραλίας υπάρχει το μικροσκοπικό Ποντικονήσι. Είναι η αγαπημένη παραλία των ντόπιων και ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Οργανωμένη με πολλές παροχές, αλλά και με ελεύθερο χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας.

    Τολό (Ψιλή Άμμος)

    Ναύπλιο: 4 υπέροχες παραλίες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα
    Πηγή: Shutterstock

    Η κοσμοπολίτικη παραλία του Τολού - ή Ψιλή Άμμος κατά τους ντόπιους - βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Αργολίδας, σε απόσταση 12 χλμ. από το Ναύπλιο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και η χρυσαφένια αμμουδιά απλώνεται σε μήκος που αγγίζει το ένα χιλιόμετρο. Η παραλία του Τολού είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν πολλά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και beach bars όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ατενίζοντας την άπλετη θέα.

    Κονδύλι (Άγιος Νικόλαος)

    Φεύγοντας το Ναύπλιο με κατεύθυνση Κάντια - Ίρια, στα 17 χλμ. βρίσκεται η παραλία Άγιος Νικόλαος (οι ταμπέλες γράφουν Κονδύλι), που θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αργολίδας. Η παραλία στο μεγαλύτερό της μέρος αποτελείται απο ψιλό και χοντρό βότσαλο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και στα περισσότερα σημεία γίνεται απότομα βαθιά με μεγάλη κλίση. Κι εδώ θα βρείτε beach bar για να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και σημεία όπου μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία σας μακριά από τον πολύ κόσμο. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας αριστερά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider