Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Thu 8.9°C
    Clouds

    Κορώνη - Μεθώνη: Ταξίδι από ψηλά στις θαλασσινές καστροπολιτείες της Πελοποννήσου

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κορώνη - Μεθώνη: Ταξίδι από ψηλά στις θαλασσινές καστροπολιτείες της Πελοποννήσου

    Δύο ενετικά κάστρα, δύο μαγευτικές θαλασσινές πολιτείες, δύο από τις πιο όμορφες γωνιές της Μεσσηνίας που προσελκύουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο - Δείτε εντυπωσιακά drone πλάνα από τη Μεθώνη και την Κορώνη

    Θαλασσινές πολιτείες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και νησιωτικό χρώμα, επιβλητικά κάστρα που ατενίζουν το Ιόνιο και μαγευτικές ακτές περιμένουν τους επισκέπτες στη Μεσσηνία, έναν ξεχωριστό και προσιτό προορισμό που ικανοποιεί απόλυτα την προσδοκία για αξέχαστες διακοπές.

    Η ομάδα Up Stories μάς ταξιδεύει με το νέο της drone βίντεο στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Κορώνη και τη Μεθώνη. Δύο εκπληκτικές «πλωτές» καστροπολιτείες, από τις ομορφότερες γωνιές της Πελοποννήσου, που έχουν μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορώνη - Μεθώνη: Οι καστροπολιτείες που μαγεύουν

    Κορώνη - Μεθώνη: Ταξίδι από ψηλά στις θαλασσινές καστροπολιτείες της Πελοποννήσου
    Κορώνη (πηγή: Shutterstock)

    Χτισμένη στη θέση της αρχαίας Ασίνης, στο νότιο άκρο του Μεσσηνιακού κόλπου, η Κορώνη είναι μια γραφική και αρχοντική κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα, καλοδιατηρημένα αρχοντικά και στενά ανηφορικά δρομάκια. Το κάστρο που στέκει αγέρωχο πάνω από την όμορφη κωμόπολη, χτίστηκε από τους Ενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα πάνω στα ερείπια βυζαντινού φρουρίου. Μάλιστα, εξακολουθεί να κατοικείται ακόμη και σήμερα. Κάντε μια βόλτα στα καλντερίμια του για να δείτε τα ερείπια του ναού της Αγίας Σοφίας και το επισκέψιμο παλαιοημερολογίτικο γυναικείο μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου, αλλά και για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο.

    Κορώνη - Μεθώνη: Ταξίδι από ψηλά στις θαλασσινές καστροπολιτείες της Πελοποννήσου
    Μεθώνη (πηγή: Shutterstock)

    Η Μεθώνη είναι κι αυτή μια όμορφη μικρή πόλη με σπίτια σε νεοκλασικό ύφος. Το διασημότερο αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το κάστρο της, ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωματικά συμπλέγματα στην Ελλάδα. Χτίστηκε το 1209 από τους Ενετούς σε έναν βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο. Από τα εντυπωσιακότερα τμήματα του κάστρου είναι η πέτρινη γέφυρα με τα 14 τόξα που το συνδέει με τη στεριά και η διακοσμημένη με ανάγλυφα πύλη του. Το κάστρο της Μεθώνης καταλήγει στο Μπούρτζι, τον οκτάπλευρο πύργο που βρέχεται ολόγυρα από τη θάλασσα. Το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι μαγευτικό.

    Δείτε τις ομορφιές της Κορώνης και της Μεθώνης από ψηλά

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider