Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 23.1°C
    Clouds

    Telegraph: Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου για οικογένειες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Telegraph: Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου για οικογένειες

    Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει 10 από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου για οικογενειακές διακοπές το φετινό καλοκαίρι. Τρεις ελληνικές παραλίες, από την Κρήτη, τις Κυκλάδες και το Ιόνιο, βρίσκονται ανάμεσά τους

    Η φυσική ομορφιά, η μεγάλα και απλόχωρη αμμουδιά, η εύκολη πρόσβαση, οι ανέσεις, αλλά και τα ήρεμα και πεντακάθαρα νερά είναι όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να απολαύσει την εξόρμησή της στην παραλία.

    Αυτούς τους παράγοντες έλαβε υπόψη η εφημερίδα Telegraph για να αξιολογήσει και να προτείνει στους αναγνώστες της 10 από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου για οικογενειακές διακοπές. Ανάμεσα στις επιλογές της Telegraph φιγουράρουν και τρεις πανέμορφες ελληνικές παραλίες από την Κρήτη, τις Κυκλάδες και το Ιόνιο. Δείτε παρακάτω τις παραλίες που μπήκαν στη λίστα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου για οικογενειακές διακοπές

    Άγιος Προκόπιος, Νάξος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διάσημη και καλά οργανωνένη (στο μεγαλύτερο τμήμα της), η παραλία του Αγίου Προκοπίου βρίσκεται 5 χλμ. μακριά από την πόλη της Νάξου και απλώνεται σε μήκος 1,5 χλμ. Έχει καταγάλανα νερά και χοντρόκοκκη άμμο, ενώ είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε μπάνιο, θαλάσσια σπορ, χαλάρωση και φαγητό.

    Ελαφονήσι, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων. Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο που «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού που απέχει γύρω στα 150 μ. από την απέναντι ακτή. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

    Γιδάκι, Ιθάκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια επιλογή για όσους βάζουν σε προτεραιότητα τη φυσική ομορφιά και δεν θέλουν να συμβιβαστούν με κάτι «εύκολο». Η παραλία Γιδάκι στην Ιθάκη, στα νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες του Ιονίου. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάτε είναι με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι της Ιθάκης. Τα ήρεμα και καταγάλανα νερά, τα λευκά βότσαλα και ο ανοιχτός κόλπος με θέα το νησάκι Άτοκος, δημιουργούν ένα τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η παραλία διαθέτει και καντίνα.

    Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα της Telegraph:

    10 top παραλίες για οικογένειες στη Μεσόγειο

    1. Cala en Porter, Μινόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία

    travelgo.gr

    2. Alcudia, Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία

    travelgo.gr

    3. Iztuzu, Τουρκία

    travelgo.gr

    4. Άγιος Προκόπιος, Νάξος, Ελλάδα

    travelgo.gr

    5. Calvi, Κορσική

    travelgo.gr

    6. Playa de Altafulla, Ισπανία

    travelgo.gr

    7. Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα

    travelgo.gr

    8. Γιδάκι, Ιθάκη, Ελλάδα

    travelgo.gr

    9. Santa Margherita di Pula, Σαρδηνία

    travelgo.gr

    10. Argeles sur Mer, Γαλλία

    travelgo.gr

    Πηγή φωτογραφιών: Shutterstock

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider