Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πρέβεζα
    Fri 11.9°C
    Drizzle

    Πρέβεζα: Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πρέβεζα: Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε

    Ατελείωτες χρυσές αμμουδιές που βρέχονται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου σάς περιμένουν στην Πρέβεζα, μια πόλη με αέρα νησιού και με μια μεγάλη ποικιλία σε παραλίες που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

    Χτισμένη στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, στο σημείο που ενώνεται το Ιόνιο πέλαγος με τον Αμβρακικό κόλπο, η Πρέβεζα είναι μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για βόλτες, εξερευνήσεις και βουτιές σε υπέροχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Χάρη στην Ιόνια Οδό, η διαδρομή με το αυτοκίνητο από την Αθήνα διαρκεί περίπου 4 ώρες, γεγονός που την κάνει ιδανικό προορισμό και για Σαββατοκύριακο.

    Στην Πρέβεζα θα βρείτε όλων των ειδών τις παραλίες, όλες μέσα στο πράσινο. Η ακτογραμμή της περιλαμβάνει απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές αλλά και μικρούς βραχώδεις όρμους με σπηλιές και γαλαζοπράσινα νερά, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ωραιότερες παραλίες των νησιών. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Πρέβεζας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι καλύτερες παραλίες κοντά στην πόλη της Πρέβεζας

        Μονολίθι

        travelgo.gr
        Πηγή: Shutterstock

        Η πιο διάσημη παραλία της Πρέβεζας είναι το Μονολίθι, η οποία μάλιστα κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2020 και το 2021, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό European Best Destinations. Η χρυσαφένια αμμουδιά της εκτείνεται σε μήκος 22 χλμ.! Εδώ «δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα σημείο για να τοποθετήσετε την ομπρέλα σας», γράφει μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του προορισμού το EBD. Αν είστε φυσιολάτρες και θέλετε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές με περιπάτους μέσα στο πράσινο, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το αισθητικό δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 χλμ.

        • Tip: Αν θέλετε να κατασκηνώσετε ή να παρκάρετε το τροχόσπιτό σας, το Μονολίθι διαθέτει οργανωμένο κάμπινγκ, ακριβώς πίσω από την παραλία.

        Κανάλι

        travelgo.gr
        Πηγή: Shutterstock

        ​Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νομού Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια. Η παραλία στο παραθαλάσσιο χωριό Κανάλι φτάνει τα 4 χλμ. συνεχούς αμμουδιάς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Η παραλία διαθέτει ντουζιέρες, τουαλέτες και καμπίνες σε διάφορα σημεία της, ενώ στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ-μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια. Το Κανάλι απέχει 15 χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας.

        Αρτολίθια

        Μια όχι και τόσο γνωστή παραλία της Πρέβεζας είναι τα Αρτολίθια, που βρίσκονται στο ύψος του Ζαλόγγου, κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που ορθώνονται στη σειρά μέσα στη θάλασσα και σχεδόν ενώνονται μεταξύ τους σαν φυσικοί κυματοθραύστες, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Εξαιτίας αυτών των βράχων η παραλία είναι απάνεμη και τα νερά της πάντα «λάδι». Η παραλία έχει ψιλή άμμο και βότσαλο, ενώ τα νερά βαθαίνουν ομαλά. Πρόκειται για μια απόμερη και ήσυχη παραλία, ιδανική για οικογένειες και όσους αποζητούν την απόλυτη χαλάρωση. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και απέχει 27 χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας.

        • Tip: Δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα πριν την επισκεφθείτε. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε ταβερνάκια για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι από το Ιόνιο.

        Βράχος - Λούτσα

        travelgo.gr
        Πηγή: Shutterstock

        Σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας, θα συναντήσετε την παραλία Βράχου - Λούτσας (δύο ενωμένες αλλά με ευδιάκριτα «σύνορα» παραλίες). Πρόκειται μία από τις πιο οργανωμένες και εντυπωσιακές παραλίες του νομού. Κατά μήκος της χρυσαφένιας αμμουδιάς θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζιέρες και αποδυτήρια, ενώ στον κεντρικό δρόμο υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβερνάκια και bars. Για αυτούς που επιθυμούν να έχουν όλες τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει μια παραλία και για εκείνους που θέλουν να ξυπνάνε το πρωί και βγαίνοντας από το δωμάτιο να βρίσκονται αμέσως στη θάλασσα, η παραλία Βράχου - Λούτσας αποτελεί ιδανική επιλογή.

        • Tip: Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν παίξουν beach volley ή να κάνουν windsurf, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι κ.ά.

        Κυανή Ακτή

        Πλασιωμένη από ένα δασάκι με ευκαλύπτους, η Κυανή Ακτή είναι η πιο δημοφιλής παραλία της πόλης της Πρέβεζας, μόλις λίγα μέτρα από το κέντρο της. Η οργανωμένη παραλία έχει πολύ ψιλή άμμο έξω και μέσα στη θάλασσα, ενώ τα νερά της είναι ρηχά, ζεστά και, σχεδόν πάντοτε, χωρίς κύματα (γι' αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για τις ημέρες με έντονο αέρα). Η Κυανή Ακτή διαθέτει και ειδικό αμαξίδιο για πρόσβαση ΑΜΕΑ.

        • Tip: Δίπλα στην παραλία, στο μικρό δασάκι, μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες αμπαλί από τους ντόπιους, ένα παιχνίδι γνωστό από τα χρόνια της Ενετοκρατίας, που παίζεται με μεταλλικές μπάλες.

        Διαβάστε ακόμη:

        Διαβάστε Επίσης

        gazzetta
        gazzetta insider reader insider