Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.8°C
    Clouds

    Lonely Planet: Αυτά είναι τα 8 πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Lonely Planet: Αυτά είναι τα 8 πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης

    Από τη Βουλγαρία και την Πολωνία μέχρι την Ισπανία, η Ευρώπη έχει άπειρα χιονοδρομικά θέρετρα για κάθε τσέπη. Δείτε 8 από τα πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα, όπως τα παρουσιάζει το Lonely Planet

    Ποιος είπε ότι χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία για να κάνει σκι εκτός Ελλάδας; Πέρα από τα φημισμένα - και ακριβά - χιονοδρομικά θέρετρα της Ελβετίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας, υπάρχουν και πιο οικονομικοί προορισμοί για να ταξιδέψετε με σκοπό να εξασκήσετε το αγαπημένο χειμερινό σπορ.

    Από τη Βουλγαρία και την Πολωνία μέχρι την Ισπανία, το Lonely Planet ξεχώρισε και παρουσιάζει 8 από τα πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, με πίστες που θα ικανοποιήσουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους έμπειρους σκιέρ και προσιτές επιλογές για διαμονή, φαγητό και χαλάρωση. Πάμε να τα δούμε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ταξίδι σε 8 από τα πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης

    Borovets, Βουλγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μπόροβετς βρίσκεται στα βόρεια της Ρίλα – του ψηλότερου βουνού της Βουλγαρίας και της Βαλκανικής Χερσονήσου με την κορυφή Μουσάλα να φτάνει τα 2.925 μ. - σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Το θέρετρο ιδρύθηκε το 1896 από τον Πρίγκιπα Φερδινάνδο και είναι το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία. Διαθέτει 25 πίστες σκι, όλων των κατηγοριών, οι οποίες καλύπτουν συνολικά μήκος 58 χιλιομέτρων και ξετυλίγονται ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα για τον επισκέπτη. Οι υψηλότερες πίστες βρίσκονται στα 2.600 μέτρα και προσφέρουν φανταστικές διαδρομές κατάβασης. Στα συν τα εστιατόρια και τα μπαρ με προσιτές τιμές.

    • Lift pass για 6 ημέρες: 153 ευρώ
    • Πώς θα πάτε: Η διαδρομή από τη Σόφια είναι περίπου 90 λεπτά, με διάφορες εταιρείες να εκτελούν υπηρεσίες μεταφοράς που ξεκινούν από 30 ευρώ.

    Vogel, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάτω από το μυθικό βουνό Triglav της Σλοβενίας, το θέρετρο Vogel διαθέτει 22 χιλιόμετρα μπλε και κόκκινες πίστες. Αν και δεν είναι από τα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία με υπέροχη θέα προς τις Ιουλιανές Άλπεις. Εκτός από σκι, μπορείτε να κάνετε εκδρομές σε πανέμορφα μέρη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο, όπως η λίμνη Bohinj (40 λεπτά) και η λίμνη Bled (1 ώρα).

    • Lift pass για 6 ημέρες: 153 ευρώ
    • Πώς θα πάτε: Το Vogel απέχει 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα.

    Sauze d'Oulx, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα σύνορα Γαλλίας - Ιταλίας, η 440 χιλιομέτρων περιοχή για σκι Via Lattea διαθέτει πολύ όμορφες διαδρομές. Η μερίδα του λέοντος βρίσκεται στην ιταλική πλευρά, στην οποία μπορεί να φτάσει κάποιος εύκολα από το Sauze d’Oulx, ένα όμορφο χωριό με πλακόστρωτα μονοπάτια και γραφικές τρατορίες που σερβίρουν τοπικές νοστιμιές.

    • Lift pass για 6 ημέρες: 208 ευρώ (Via Lattea ιταλικής πλευράς)
    • Πώς θα πάτε: Οι ιδιωτικές μεταφορές 90 λεπτών από το αεροδρόμιο του Τορίνο προς το Sauze d'Oulx κοστίζουν περίπου 40 ευρώ. Αν πάρετε λεωφορείο μέχρι την Porta Nuova κι έπειτα τρένο, θα πληρώσετε περίπου τα μισά.

    Jasná Nízke Tatry, Σλοβακία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Σλοβακίας έχει υψηλές κορυφές και χαμηλές τιμές, με πίστες που απλώνονται σε 49 χιλιόμετρα στο βουνό Chopok που φτάνει τα 2.024 μέτρα. Το χιονοδρομικό διαθέτει 20 γρήγορα lift, νυχτερινό σκι, ελεύθερη ζώνη και πολλά άλλα. Το Jasna βρίσκεται στην καρδιά της ορεινής Σλοβακίας, που σημαίνει ότι θα γνωρίσετε καλά τον πολιτισμό και την πλούσια κουζίνα της περιοχής. Για περισσότερη ορεινή μαγεία, το Vlkolínec, ένας παραμυθένιος οικισμός του 14ου αιώνα στην πλαγιά ενός λόφου, βρίσκεται μόλις 45 λεπτά μακριά.

    • Lift pass για 6 ημέρες: από 136 ευρώ (μέσω Gopass)
    • Πώς θα πάτε: Το χιονοδρομικό απέχει λιγότερο 1 ώρα οδικώς από το αεροδρόμιο Poprad-Tatry. Από εκεί, ένας συνδυασμός ταξί, τρένου και λεωφορείου θα σας κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ.

    Bialka Tatrzańska, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    To μεγαλύτερο θέρετρο χειμερινών σπορ της Πολωνίας συνδυάζει περιοχές για αρχάριους, ζεστή φιλοξενία και θέα στα Καρπάθια. Η Kotelnica, Bania και Kaniówka σχηματίζουν μια περιοχή σκι 18 χιλιόμετρων, ιδανική για αρχάριους σκιέρ που μόλις αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, το ίδιο lift pass τους παρέχει πρόσβαση στα γειτονικά resort με περισσότερες προκλήσεις. Για την τέλεια après-ski δραστηριότητα, επισκεφθείτε τα υπαίθρια λουτρά Terma Bania με την υπέροχη θέα στα όρη Τάτρα.

    • Lift pass για 6 ημέρες: 112 ευρώ
    • Πώς θα πάτε: Οι ιδιωτικές μεταφορές από το αεροδρόμιο της Κρακοβίας συμφέρουν για γκρουπ (105 ευρώ για τέσσερα άτομα), ενώ αν πάρετε λεωφορείο από το σιδηροδρομικό σταθμό Kraków Główny (δύο ώρες) θα σας κοστίζει 8 ευρώ.

    Boí Taüll, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Boí Taüll υψώνεται στα 2.020 μέτρα - και αυτό είναι το χαμηλότερο σημείο του. Μερικές από τις ψηλότερες πίστες των Πυρηναίων βρίσκονται εδώ, σε ένα θέρετρο φιλικό για οικογένειες, με 45 χλμ. κυρίως κόκκινων και μαύρων διαδρομών. Ο αρχιτεκτονικός πλούτος της περιοχής ενισχύει τις επιλογές après-ski δραστηριοτήτων. Εδώ μπορείτε να περάσετε ένα χαλαρό απόγευμα χαζεύοντας παγκοσμίου φήμης τοιχογραφίες στις 9 ρομανικές εκκλησίες του Vall de Boí που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Unesco.

    • Lift pass για 6 ημέρες: 175 ευρώ
    • Πώς θα πάτε: Οδικώς, θα φτάσετε πιο γρήγορα από το αεροδρόμιο Toulouse-Blagnac. Αλλάξτε λεωφορείο στη Vielha για να φτάσετε στο Taüll.

    Sudelfeld – Bayrischzell, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Sudelfeld – Bayrischzell στη Γερμανία είναι ένα οικονομικό χιονοδρομικό, ιδανικό για έμπειρους σκιέρ. Η εκτεταμένη χρήση κανονιών χιονιού καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, εξασφαλίζεις στους σκιέρ πρόσβαση σε μια σειρά από συναρπαστικές κόκκινες διαδρομές. Τα πιάτα της βαυαρικής κουζίνας δεν είναι πάντα φτηνά, αλλά λιχουδιές όπως το currywurst και το flammkuchen (κάτι σαν πίτσα με ξινόκρεμα και κρεμμύδια) θα σας κρατήσουν χορτάτους και εντός budget.

    • Lift pass για 6 ημέρες: 222 ευρώ
    • Πώς θα πάτε: Από τον σταθμό München Hauptbahnhof του Μονάχου υπάρχουν συχνά δρομολόγια τρένων (22 ευρώ / 90 λεπτά) για το Bayrischzell.

    Val Cenis, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα πέντε χωριά του Val Cenis έχουν πρόσβαση σε πίστες έκτασης 125 χλμ. Οι αρχάριοι μπορούν να περιπλανηθούν μακριά, με τις μπλε διαδρομές να εκτείνονται από το επίπεδο του χωριού μέχρι την κορυφή του θέρετρου, στα 2.800 μέτρα υψόμετρο, ενώ υπάρχουν και πολλές κόκκινες και μαύρες διαδρομές.

    • Lift pass για 6 ημέρες: 160 ευρώ
    • Πώς θα πάτε: Τα αεροδρόμια του Τορίνο, της Γκρενόμπλ και του Σαμπερί απέχουν λιγότερο από δύο ώρες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider