Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18°C
    Clear

    Ζορίκα: Η κρυμμένη λίμνη με τα νούφαρα στο Ζαγόρι

    ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ζορίκα: Η κρυμμένη λίμνη με τα νούφαρα στο Ζαγόρι

    Ανακαλύψτε την παραμυθένια λίμνη Ζόρικα στο ανατολικό Ζαγόρι, γνωστή και ως η «λίμνη με τα νούφαρα». Μια μικρή φυσική λίμνη στη μέση του δάσους που αποτελεί έναν σπάνιο οικότοπο

    Στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου, ανάμεσα στα χωριά Φλαμπουράρι και Γρεβενίτι, ακριβώς πάνω στον επαρχιακό δρόμο που έρχεται από τη λίμνη των Πηγών του Αώου, βρίσκεται μια μικρή αλλά μαγευτική φυσική λίμνη: η λίμνη Ζόρικα είναι ένας μικρός παράδεισος που πολλοί δεν γνωρίζουν.

    Αν βρεθείτε κοντά στη λίμνη Αώου και το Μέτσοβο αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη σε αυτή τη λιμνούλα που είναι κρυμμένη ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του δάσους και στολισμένη με αμέτρητα νούφαρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ζορίκα: Η παραμυθένια λίμνη με τα νούφαρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Greek Village Life

    Η Ζορίκα ή η αλλιώς η «λίμνη με τα νούφαρα» είναι μια πολύ μικρή φυσική λίμνη, σε απόσταση 4 χλμ. από το χωριό Γρεβένιτι στη διασταύρωση προς τη λίμνη των πηγών Αώου. Έχει έκταση μόλις δύο στρέμματα και περίμετρο 180 μέτρα. Η λίμνη οφείλει το όνομά της στο γειτονικό ρέμα Ζορίκα ρέμα που κυλάει λίγο πιο χαμηλά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Greek Village Life

    Η λίμνη αγκαλιάζεται από ένα δάσος που αποτελείται από μαύρα πεύκα, ενώ λίγο πιο πάνω υπάρχουν οξιές. Μεγάλο μέρος της επιφάνειας της καλύπτεται από νούφαρα, τα οποία όταν ανθίζουν, στα τέλη της άνοιξης, δίνουν μια ονειρική εικόνα στο τοπίο.

    Το ιδιαίτερο με τη λίμνη Ζορίκα, πέρα από τη μαγευτική ομορφιά της, είναι ότι αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο για διάφορα είδη της δασικής πανίδας και χλωρίδας. Στην περιοχή ζούνε μπούφοι και σπάνιοι μαύροι δρυοκολάπτες, ενώ μέσα και γύρω από τη λίμνη ζούνε αλπικοί τρίτωνες, σαλαμάνδρες, βαλκανοβάτραχοι κ.ά.

    Δείτε τη λίμνη Ζορίκα στο βίντεο

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider