Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.1°C
    Clear

    Οι πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης για χειμερινά ταξίδια

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης για χειμερινά ταξίδια

    Μικρές σε μέγεθος αλλά μεγάλες σε ομορφιά πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς

    Λονδίνο, Παρίσι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα... Αυτές είναι συνήθως οι πόλεις που σκέφτεται κανείς όταν προγραμματίζει ή ονειρεύεται μία εξόρμηση στην Ευρώπη το χειμώνα. Κανείς δεν αμφισβητεί την ομορφιά τους, αλλά αν η επιθυμία σας είναι οι πιο μικρές και ατμοσφαιρικές πόλεις, τότε αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει! Με πολλές ομορφιές, περίτεχνη αρχιτεκτονική και μοναδικά αξιοθέατα, τα παρακάτω παραμυθένια μέρη θα σας βάλουν σε πειρασμό για ταξίδια.

    Μπριζ, Βέλγιο

    Μπριζ, Βέλγιο

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει. Προσθέστε τις υπέροχες σοκολάτες και τις βάφλες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Τσεσκύ Κρούμλοβ, Τσεχία

    Τσεσκύ Κρούμλοβ, Τσεχία

    Το Cesky Krumlov είναι μια μικρή πόλη στην περιοχή της νότιας Βοημίας της Τσεχίας, 180 χιλιόμετρα από την Πράγα. Είναι γνωστή για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της και το κάστρο Κρούμλοβ, ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας. Τα πέτρινα σπίτια της, συγκεντρωμένα γύρω από έναν μαίανδρο του ποταμού Βλτάβα, έχουν διατηρήσει τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή μορφή της πόλης, η οποία ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco το 1992. Το επιβλητικό κάστρο, το αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο με τις πανέμορφες αψίδες και τους θόλους του στην κεντρική πλατεία, η γοτθική εκκλησία του Αγίου Βίτου και το μοναστήρι των Μινοριτών του 14ου αιώνα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

    Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

    Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

    Μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία, το Rothenburg ob der Tauber είναι διάσημο για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του. Η βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα παμπάλαια σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους πύργους, τις πύλες και τα συντριβάνια, αποτελεί μια απόδραση στο χρόνο. Η πόλη έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, ενώ ήταν η έμπνευση για το χωριό του Πινόκιο στην ταινία της Walt Disney το 1940.

    Κολμάρ, Γαλλία

    Κολμάρ, Γαλλία

    Εκεί που ο ποταμός Λάουχ συναντά τον Ρήνο, σε απόσταση 68 χλμ. από το Στρασβούργο, βρίσκεται το Κολμάρ, μία από τις ωραιότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης. Εδώ θα δείτε παραμυθένια αλσατικά σπιτάκια αλλά και συγκλονιστικά κτήρια γοτθικής αρχιτεκτονικής, θα κάνετε ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια στην περιοχή «Μικρή Βενετία» και θα επισκεφθείτε μοναδικά μουσεία όπως το Μουσείο Μπαρτολντί, που είναι αφιερωμένο στα έργα του Φρεντερίκ Μπαρτολντί, δημιουργού του Αγάλματος της Ελευθερίας. Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε; Η πόλη βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού, αποτελώντας την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών.

    Χάλστατ, Αυστρία

    Χάλστατ, Αυστρία

    Το να φτάσει κανείς στο Χάλστατ, στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας, δεν είναι εύκολο, ωστόσο σίγουρα θα ανταμειφθεί από αυτό που θα δουν τα μάτια του. Τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια του 16ου αιώνα σκαρφαλωμένα σε μια στενή πλαγιά, με θέα στη λίμνη Hallstättersee και τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων, κάνουν το τοπίο απίστευτα όμορφο. Το Χάλστατ αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη και έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες μπορούν να γυρίσουν την πόλη με τα πόδια, να κάνουν βαρκάδα στη λίμνη, να ασχοληθούν με χειμερινά σπορ και να επισκεφθούν ορυχεία αλατιού και εντυπωσιακές σπηλιές.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider