Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 20°C
    Clouds

    10 ονειρεμένα ξενοδοχεία με θέα που κόβει την ανάσα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 ονειρεμένα ξενοδοχεία με θέα που κόβει την ανάσα

    Από το Τόκιο μέχρι το Παρίσι και τη Χιλιανή Παταγονία, κάνουμε το γύρο του κόσμου με το Lonely Planet, μέσα από 10 υπέροχα ξενοδοχεία που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα σε θάλασσες, βουνά και μητροπόλεις

    Από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, πολυτελή ξενοδοχεία κερδίζουν τις εντυπώσεις όχι μόνο με την αισθητική τους και τις προσωποποιημένες υπηρεσίες και ανέσεις που προσφέρουν, αλλά και με τη φανταστική θέα που μπορεί κανείς να χαζεύει με τις ώρες από το παράθυρο ή τη βεράντα, ακόμα και από το μπάνιο του δωματίου. Εδώ πρωταγωνιστής είναι το τοπίο. Είτε βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, είτε στο βουνό είτε στη μέση μιας ερήμου, τα ξενοδοχεία αυτά αποτελούν προορισμό από μόνα τους και βρίσκονται στην bucket list πολλών ταξιδιωτών.

    Από ουρανοξύστες που έχουν για χαλί τους ολόκληρες πόλεις μέχρι bungalows που επιπλέουν σε γαλάζιες θάλασσες, ο διάσημος οδηγός Lonely Planet έφτιαξε μια λίστα με ξενοδοχεία που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα, για να ταξιδέψουμε με το μυαλό και να ονειρευτούμε τους επόμενους προορισμούς μας.

    Διαβάστε ακόμη:

    10 εντυπωσιακά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για τη θέα τους

    Park Hyatt Tokyo, Τόκιο, Ιαπωνία

    travelgo.gr

    Το Park Hyatt Tokyo, στην καρδιά του Τόκιο, είναι ο πολυτελέστατος πρωταγωνιστής του «Lost in Translation», της ταινίας της Σοφία Κόπολα που αφηγείται την παράξενη σχέση δύο Αμερικανών που συναντιούνται τυχαία στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Μαζί με την ονειρική θέα στα νέον φώτα της πόλης και στο όρος Φούτζι στο βάθος, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να απολαύσουν το ίδιο ιαπωνικό ουίσκι που διαφημίζει ο Bill Murray στο New York Bar και να κάνουν μια βουτιά στην ίδια πισίνα που κολυμπάει στην ταινία.

    Explora Patagonia Hotel, Εθνικό Πάρκο Torres del Paine, Χιλή

    travelgo.gr

    To προστατευμένο από την UNESCO Εθνικό Πάρκο Torres del Paine της Χιλής είναι ένα από τα πιο φημισμένα τμήματα της Παταγονίας, με σήμα κατατεθέν του τα βουνά Les Torres με τις γρανιτένιες κορυφές. Στην καρδιά του πάρκου, στις όχθες της λίμνης Pehoé, είναι χτισμένο το Explora, ένα εντυπωσιακό καταφύγιο που προσφέρει ονειρική θέα στους γρανιτένιους σχηματισμούς από οποιοδήποτε από τα 50 δωμάτιά του. Αν καταφέρεις να αποχωριστείς το δωμάτιό σου με την πανοραμική θέα, σε περιμένουν συναρπαστικές περιπέτειες στην άγρια φύση, όπως trekking, ιππασία, ακόμη και φωτογραφικά σαφάρι.

    Longitude 131°, Uluṟu-Kata Tjuṯa, Αυστραλία

    travelgo.gr

    Στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Uluru-Kata Tjuta στην Αυστραλία, βρίσκεται το Longitude 131°, ένα μοναδικό κατάλυμα που προσφέρει στους ταξιδιώτες άψογη θέα στον ιερό μονόλιθο Ουλουρού και την Κάτα Τιούτα (όρη Όλγκας) σε μια ασύγκριτη κατασκηνωτική εμπειρία. Οι 15 πολυτελείς σκηνές που βρίσκονται στην κορυφή των αμμόλοφων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

    Hôtel Plaza Athénée, Παρίσι

    travelgo.gr

    Στο νούμερο 25 της Avenue Montaigne στο 8ο διαμέρισμα του Παρισίου, τo ιστορικό Hotel Plaza Athénée είναι ένα ξενοδοχείο-στολίδι, που βρίσκεται στο κέντρο της κοινωνικής σκηνής της πόλης από το 1911 που άνοιξε τις πόρτες του. Είναι το ξενοδοχείο της bucket list κάθε ταξιδιώτη που ονειρεύεται να ανοίξει το παράθυρο του δωματίου του ένα πρωινό και να δει μπροστά του τον Πύργο του Άιφελ. Τα δωμάτια μοιάζουν περισσότερο με ιδιωτικά διαμερίσματα, ενώ η πολυτέλεια είναι ευδιάκριτη ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

    Le Sirenuse, Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

    travelgo.gr

    Το Le Sirenuse, που φέτος έκλεισε 70 χρόνια λειτουργίας, είναι το ξενοδοχείο που μεταμόρφωσε το Ποζιτάνο στην Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας, από ταπεινό ψαροχώρι σε κοσμοπολίτικο προορισμό. Το μυθικό πεντάστερο ξενοδοχείο συνεχίζει να ξελογιάζει τους ταξιδιώτες με τη ρομαντική θέα του, με την εκλεπτυσμένη και σοφιστικέ διακόσμησή του, αλλά και με τις γεύσεις που σερβίρονται στο βραβευμένο εστιατόριο «La Sponda».

    Le Meridien, Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

    travelgo.gr

    Τα bungalows του Le Méridien Bora Bora επιπλέουν πάνω στη γαλάζια λιμνοθάλασσα Tiffany και διαθέτουν γυάλινα δάπεδα που είναι αρκετά μεγάλα για να ξαπλώσει κανείς ολόκληρος πάνω τους. Εδώ, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες χαζεύοντας τον ύφαλο από το πάτωμα του δωματίου τους ή να πάρουν τη μάσκα και να βουτήξουν από τη βεράντα τους για να εξερευνήσουν τον υποβρύχιο κόσμο.

    Jade Mountain, St Lucia, Καραϊβική

    travelgo.gr

    Οι 29 σουίτες στο Jade Mountain στη μαγευτική Σάντα Λουτσία της Καραϊβικής έχουν μόλις τρεις τοίχους και μια οροφή, αφήνοντας τον τέταρτο ανοιχτό για να φέρει τη φύση μέσα στα δωμάτια. Πρόκειται για ένα resort με εκπληκτικό design, στην κορυφή ενός λόφου που προσφέρει απρόσκοπτη θέα στη ζούγκλα, τον ωκεανό και τα βουνά.

    Kimpton EPIC Miami, Μαϊάμι, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Το Kimpton EPIC Hotel βρίσκεται στο κέντρο του Μαϊάμι και προσφέρει δωμάτια και σουίτες που διαθέτουν γυάλινους τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή με θέα στο Miami River. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο να ξεχωρίζει και να κάνει θραύση στο Instagram είναι τα μεγάλα μπαλκόνια σε κάθε δωμάτιο και η θέα από την πισίνα του.

    The Silo Hotel, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

    travelgo.gr

    Η θέα από το The Silo Hotel στο Κέιπ Τάουν είναι συγκλονιστική. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο V&A Waterfront και είναι ένα από τα πιο πολυτελή νεότερα κτίσματα της πόλης. Τα δωμάτια και οι σουίτες είναι κομψά διακοσμημένα με μια σύγχρονη αλλά ρομαντική γοητεία και έχουν γίνει το αγαπημένο σημείο για ζευγάρια σε μήνα του μέλιτος αλλά και για influencers.


    InterContinental San Francisco, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

    travelgo.gr

    Στο InterContinental San Francisco αρκεί το πάτημα ενούς κουμπιού για να αποκαλυφθεί μπροστά σας το εντυπωσιακό τοπίο της πόλης. Εάν βρεθείτε ποτέ εδώ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει λίγα λεπτά πριν από την ανατολή του ηλίου για να πατήσετε ξανά αυτό το κουμπί και να δείτε το Σαν Φρανσίσκο λουσμένο σε μια χρυσή-ροζ λάμψη.

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider