Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 23.8°C
    Clear

    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον

    BEST OF
    Κείμενο: Μίλτος Μιχαλάς
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον

    Μοιάζουν με σκηνικά από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

    Ξενοδοχεία μέσα στον ωκεανό, πολυγωνικές κάψουλες σε εντυπωσιακές τοποθεσίες, «αόρατα» δεντρόσπιτα και διαστημικοί σταθμοί για τουρίστες. Αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο βάζουν τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν ξενοδοχεία που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα. Από την Κίνα μέχρι τη Νορβηγία, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 εντυπωσιακά ξενοδοχεία από το μέλλον! Κάποια από αυτά βρίσκονται ακόμα στα σκαριά, ενώ άλλα λειτουργούν και προσφέρουν στους επισκέπτες μια αλλιώτικη εμπειρία διαμονής.

    Tetra Hotel

    Το design studio WSP και αρχιτέκτονες της Innovation Imperative συνεργάστηκαν για το σχεδιασμό του Tetra Hotel, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά φουτουριστικά ξενοδοχεία του κόσμου. Η τοποθεσία του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο, μέρη όπως το Πράσινο Ακρωτήριο, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προταθεί ως πιθανές τοποθεσίες. Στόχος αυτού του φιλόδοξου project είναι να δημιουργηθεί μια αυτόνομη δομή που δεν θα επηρεάζει το περιβάλλον. Το Tetra Hotel θα χρησιμοποιεί το θαλασσινό νερό της περιοχής για ψύξη, ενώ ηλιακά θερμικά πάνελ θα εξασφαλίζουν τη θέρμανση. Οι σουίτες θα είναι σαν πολυγωνικές κάψουλες, με ύψος 19 μέτρα και διάφορα επίπεδα. Επιπλέον, θα υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια και χώροι για αγορές.

    travelgo image

    Svart, Almlifjellet , Νορβηγία

    Ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2021 στον Αρκτικό Κύκλο. Σχεδιασμένο από το φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, το εντυπωσιακό Svart, σε κυκλικό σχήμα, ξεκινά από την ακτή και επεκτείνεται μέσα στη λίμνη του φιόρδ, στην κοίτη του παγετώνα Svartisen. Από μακριά μοιάζει με διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στη Γη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα στους παγετώνες και στο Βόρειο Σέλας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project, το Svart είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον. Το κτήριο θα παράγει τη δική του ενέργεια, επιτρέποντας έτσι να λειτουργήσει με περίπου 85% λιγότερη ενέργεια από τα αναλόγων υπηρεσιών ξενοδοχεία.

    travelgo image

    Arctic Bath Hotel & Spa, Ποταμός Lule, Σουηδία

    Όσοι ονειρεύονται να απολαύσουν το μαγευτικό Βόρειο Σέλας, σύντομα θα μπορούν να το κάνουν από την άνεση ενός εκπληκτικού πλωτού ξενοδοχείου στη βόρεια Σουηδία. Το Arctic Bath Hotel & Spa, που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Bertil Harström και Johan Kauppi, βρίσκεται στον ποταμό Lule, στο χωριό Harads της Σουηδικής Λαπωνίας. Σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, το ξενοδοχείο θα ορθώνεται μέσα από τον παγωμένο ποταμό τον χειμώνα και θα επιπλέει στην επιφάνεια του νερού το καλοκαίρι. Τα 6 δωμάτιά του θα συνδέονται μεταξύ τους με πλωτούς διαδρόμους, ενώ ο κεντρικός χώρος θα διαθέτει spa, τέσσερις σάουνες και ανοιχτή πισίνα με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι κρατήσεις έχουν ανοίξει για διαμονή από τον Φεβρουάριο του 2020.

    travelgo image

    Morpheus, Μακάου, Κίνα

    To υπερπολυτελές Morpheus, που άνοιξε πέρυσι, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο καζίνο- resort City of Dreams στο Μακάου, στη νότια ακτή της Κίνας. Είναι σχεδιασμένο από το γραφείο Zaha Hadid Architects (πρόκεται για ένα από τα τελευταία έργα με τα οποία καταπιάστηκε η θρυλική αρχιτέκτονας) και εκτείνεται σε 150 χιλ. τ.μ. και 40 ορόφους. Σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου είναι ο φουτουριστικός ατσάλινος εξωσκελετός µε τα χαρακτηριστικά κενά που µοιάζουν να έχουν σκαλιστεί πάνω του. Διαθέτει 770 δωμάτια, πολυτελείς σουίτες, βίλες, πολιτιστικούς χώρους, εγκαταστάσεις για συνεδριάσεις και εκδηλώσεις, εστιατόρια, spa και πισίνα στον τελευταίο όροφο.

    travelgo image

    Treehotel, Harads, Σουηδία

    Το Treehotel υπόσχεται στους επισκέπτες μια μοναδική διαμονή πάνω σε δεντρόσπιτα στο δάσος του Harads, στον βορρά της Σουηδίας. Αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο αποτελείται από 7 δεντρόσπιτα, μοναδικά διακοσμημένα, από τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φανταστική θέα της κοιλάδας και του ποταμού της περιοχής. Εντυπωσιακά είναι το Mirrorcube (με καθρέφτες σε όλους τους τοίχους που αντανακλούν το περιβάλλον), το UFO και η Φωλιά του Πουλιού.

    travelgo image

    Marqués De Riscal, Elciego, Ισπανία

    Το Marqués de Riscal βρίσκεται στο Ελθιέγο, στην καρδιά της Ριόχα, της αμπελουργικής περιοχής της Ισπανίας. Ο Καναδός αρχιτέκτονας-σταρ, Φρανκ Γκέρι σχεδίασε ένα φουτουριστικό πολυμορφικό κτήριο με κυματιστές οροφές από τιτάνιο και ανοξείδωτο ατσάλι, σαν τεράστιες λωρίδες μπλεγμένες με τρόπο που θυμίζουν αμπαλάζ δώρου. Το συγκρότημα αποτελείται από το ξενοδοχείο, 2 εστιατόρια, wine bar και ένα spa που προσφέρει «θεραπεία κρασιού».

    travelgo image

    Healing Stay Kosmos, Ulleungdo, Νότια Κορέα

    Το Kosmos Hotel βρίσκεται σε ένα ακρωτήριο στο ηφαιστειακό νησί Ulleungdo στη Νότια Κορέα. Αυτό το αρχιτεκτονικό διαμάντι αποτελείται από δύο καμπυλωτά κτήρια σε σχήμα αυγού και περιβάλλεται από βραχώδεις κορυφές και πλούσια βλάστηση. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Chanjoong Kim του The System Lab studio, έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την ιδιαίτερη ενέργεια (Chi) του νησιού η οποία θεωρείται από τους ντόπιους ότι είναι θεραπευτική.

    travelgo image

    Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Χουτζού, Κίνα

    Το ξενοδοχείο που θυμίζει πέταλο της αλυσίδας Sheraton βρίσκεται στη λίμνη Taihu, ανάμεσα στη Ναντσίνγκ και τη Σαγκάη. Ο φημισμένος αρχιτέκτονας Ma Yansong, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τη Zaha Hadid, σχεδίασε αυτό το μεγαθήριο των 27 ορόφων, με την εντυπωσιακή καμπύλη στη μέση κι όλες τις ανέσεις ενός υπερσύγχρονου ξενοδοχείου. Παντού υπάρχουν στοιχεία από νεφρίτη, σύμβολο κομψότητας και αγνότητας στην κινεζική κουλτούρα.

    travelgo image

    Planet Ocean Underwater Hotel

    Το φιλόδοξο έργο της εταιρείας Planet Ocean View αποσκοπεί να δημιουργήσει υποβρύχια boutique ξενοδοχεία σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Κάθε ξενοδοχείο θα βρίσκεται 8,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την εξωτική υποθαλάσσια ζωή. Οι προτεινόμενες θέσεις για τα ξενοδοχεία περιλαμβάνουν την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά κ.ά. Παράλληλα η Planet Ocean View θα προβαίνει και στην αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων των συγκεκριμένων περιοχών στοχέυοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

    travelgo image

    Von Braun Space Station

    Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα αναμένεται να κατασκευαστεί μέχρι το 2025 και θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 100 επισκέπτες. To Iδρυμα Getaway και ο αρχιτέκτονας Tιμ Αλατορ σχεδιάζουν να κατασκευάσουν το διαστημικό ξενοδοχείο ως ένα τεράστιο τροχό διαμέτρου 190 μέτρων, που θα διαθέτει τεχνολογία τεχνητής βαρύτητας, η οποία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να ζουν και να κινούνται όπως ακριβώς στη Γη.

    travelgo image

    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    10 απίστευτα ξενοδοχεία βγαλμένα από το μέλλον
    gazzetta
    gazzetta insider reader insider