Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.6°C
    Clouds

    Τα 10 παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου και οι άγνωστες ιστορίες τους

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα 10 παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου και οι άγνωστες ιστορίες τους

    Από την Ιαπωνία μέχρι το Λίχτενσταϊν, ταξιδεύουμε σε 10 από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου που έχουν παράδοση αιώνων και αποτελούν από μόνα τους προορισμό για επισκέπτες που αναζητούν ιδιαίτερες εμπειρίες διαμονής

    Μερικά από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου είναι πολύ... παλαιότερα από όσο θα νόμιζε κανείς. Από όταν ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι άνθρωποι, είχαν ανάγκη από ένα μέρος για να μείνουν και ύστερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, και αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη ορισμένων ξενοδοχείων που μετρούν αιώνες ιστορίας. Τα συγκεκριμένα ιστορικά ξενοδοχεία έχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθούν και αποτελούν από μόνα τους προορισμό για επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

    Σε όλο τον κόσμο θα συναντήσει κανείς ξενοδοχεία που λειτουργούν αδιάλειπτα για εκατοντάδες χρόνια, έστω κι αν άλλαξαν ιδιοκτησία. Για να συνειδητοποιήσει κανείς την ηλικία του παλαιότερου ξενοδοχείου στον κόσμο, αρκεί να σκεφτεί πως ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου 300 χρόνια πριν φτάσουν οι Βίκινγκς στην Αμερική! Ταξιδέψτε μαζί μας σε 10 από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου και μάθετε τις άγνωστες και ενδιαφέρουσες ιστορίες τους.

    Διαβάστε ακόμη

    Γνωρίστε 10 από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στον κόσμο

    Nishiyama Onsen Keiunkan, Hayakawa, Ιαπωνία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 705 

    Το αρχαιότερο ξενοδοχείο στο κόσμο, σύμφωνα με τα Guinness World Records, είναι το Nishiyama Onsen Keiunkan στην Ιαπωνία. Βρίσκεται στις διάσημες θερμές πηγές του Yamanashi και προσφέρει τις υπηρεσίες του εδώ και 1.300 χρόνια από συνολικά 52 γενιές! Ιδρύθηκε το 705 μ.Χ., δηλαδή περίπου 300 χρόνια πριν οι Βίκινγκς κάνουν την απόβασή τους στην Αμερική και 225 χρόνια προτού ιδρυθεί το Βασίλειο της Αγγλίας. Είναι παλαιότερο ακόμα και από την πόλη του Κιότο. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει από σαμουράι μέχρι πολιτικούς. Το ανακαινισμένο σήμερα ξενοδοχείο διαθέτει 37 δωμάτια και υπαίθρια λουτρά. Αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες είναι οι ολάνθιστοι κήποι και τα ιαματικά νερά που ρέουν από το άνοιγμα του ξενοδοχείου μέχρι σήμερα.

    Zum Roten Baeren, Φράιμπουργκ, Γερμανία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1120

    Το Zum Roten Baeren στο Φράιμπουργκ είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς φαίνεται πως χτίστηκε πριν από την επίσημη ίδρυση της πόλης, το 1120. Το ξενοδοχείο αυτό επιβίωσε από τραγικά γεγονότα της ιστορίας όπως τη μαύρη πανώλη και δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Έχει ανακαινιστεί και αλλάξει χέρια πολλές φορές, αλλά διατηρεί μέχρι σήμερα το όνομά του (σημαίνει «κόκκινη αρκούδα»), που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε έγγραφα το 1387, καθώς και την αρχική εμφάνιση του παλιού πανδοχείου στο ισόγειο.

    The Olde Bell Hotel, Hurley, Berkshire, Αγγλία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1135

    Αν ονειρεύεστε να μείνετε σε ένα παλιό αγγλικό πανδοχείο στην εξοχή, τότε το Olde Belle Hotel στο χωριό Hurley του Berkshire, μόλις 40 λεπτά από το Λονδίνο, είναι ίσως αυτό που ψάχνετε. Το πανδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1135 ως ξενώνας για τους επισκέπτες του κοντινού μοναστηριού Βενεδικτίνων. Μάλιστα, υπάρχει ακόμα το μυστικό πέρασμα που οδηγεί από το κελάρι του πανδοχείου στο μοναστήρι του χωριού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την Επανάσταση του 1688. Στα χρόνια της ακμής του, το Olde Belle Hotel φιλοξένησε βασιλιάδες αλλά και απλούς ταξιδιώτες, ενώ αποτέλεσε τόπο συνάντησης των Winston Churchill και Dwight D.Eisenhower κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν τα ρουστίκ όνειρά τους στα δωμάτια και στους μεγάλους κήπους του.

    Hotel Alte Goste, Valdaora, Ιταλία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1142

    Το Hotel Alte Goste βρίσκεται στην καρδιά της εντυπωσιακής κοιλάδας Puster στους ιταλικούς Δολομίτες και λειτουργεί αδιάλειπτα από τον 12ο αιώνα. Η θέση του αποτελούσε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των πόλεων - κρατών που απαρτίζουν σήμερα την Ιταλία. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα προσφέροντας ιταλική φιλοξενία και φαγητό στους επισκέπτες που θέλουν να χαλαρώσουν στην υπέροχη φύση των Δολομιτών.

    Hotel Interlaken, Interlaken, Ελβετία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1323

    Το Hotel Interlaken λειτούργησε ως νοσοκομείο και στη συνέχεια ως μοναστήρι, ενώ καταγράφηκε για πρώτη φορά ως ξενώνας το 1323. Ανακαινίστηκε το 1491 και έλαβε το δικό του οικόσημο, το οποίο ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να δει στην πρόσοψη του ξενοδοχείου. Τα απομεινάρια των αρχικών τοίχων είναι επίσης εμφανή στο λόμπι, το μπαρ και το εστιατόριο. Ανάμεσα στους διάσημους πελάτες του ήταν ο Λόρδος Βύρων και ο Γερμανός συνθέτης Felix Mendelssohn. Τα δωμάτια όπου φιλοξενήθηκαν έχουν πάρει το όνομά τους.

    Gasthof Gastagwirt, Eugendorf, Αυστρία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1380

    Χτισμένο κοντά σε ένα από τα πιο απότομα περάσματα μιας σημαντικής εμπορικής διαδρομής, το Gastagwirt ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1380 προσφέροντας στους ταξιδιώτες ένα μέρος για να ξεκουραστούν πριν από το δύσκολο ταξίδι που είχαν μπροστά τους. Κάποτε ήταν πολύ μεγαλύτερο, αλλά ένας ιδιοκτήτης του, κάπου στην πορεία της λειτουργίας του ξενοδοχείου, έχασε τη μισή ιδιοκτησία σε τυχερά παιχνίδια. Οι σημερινοί ταξιδιώτες θα το εκτιμήσουν για τα απλά δωμάτιά του, το πλούσιο φαγητό που εμπλουτίζεται με προϊόντα από τη φάρμα του ξενοδοχείου και την οικεία ατμόσφαιρά του.

    Hotel-Gasthof Lowen, Vaduz, Λίχτενσταϊν

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1380

    Το Λίχτενσταϊν, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία, είναι γεμάτο ιστορία και ομορφιές που οι ταξιδιώτες συχνά παραβλέπουν. Αλλά αν τύχει να περάσετε ποτέ από αυτό το μικροσκοπικό κράτος, αξίζει να κάνετε μια στάση στο ιστορικό Hotel-Gasthof Lowen, το πιο ενδιαφέρον ξενοδοχείο της χώρας. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Vaduz, κοντά σε πολλά σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Εθνικό Μουσείο του Λίχτενσταϊν και το κάστρο Vaduz. Ακόμα κι αν δεν μείνετε εκεί, φροντίστε να κάνετε κράτηση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ή να απολαύσετε ένα μπουκάλι κρασί από το κελάρι του.

    Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom, Ολλανδία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως:1397

    Είναι πολύ πιθανό το Hotel de Draak στην Ολλανδία να είναι στην πραγματικότητα άνω των 600 ετών. Το 1397, μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην πόλη Bergen op Zoom, καταστρέφοντας όλα τα αρχεία. Μόνο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και ένα διπλανό κτήριο σώθηκαν από την πυρκαγιά. Εκτός από τη φωτιά, το Hotel de Draak έχει επιβιώσει από τραγικά γεγονότα της ιστορίας, από τους μεσαιωνικούς χρόνους μέχρι τον 21ο αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγους διάσημους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας των Κάτω Χωρών.

    Hotel Damier, Kortrijk, Βέλγιο

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1398

    Χτισμένο στην κεντρική πλατεία της αγοράς του Kortrijk, το Hotel Damier έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Βελγίου. Η πρόσοψη του ξενοδοχείου χρονολογείται από το 1769. Σήμερα, το Hotel Damier είναι ένα γοητευτικό boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, ένα μέρος όπου η Ιστορία συναντά την ενέργεια της πόλης.

    The Bear Hotel, Circkhowell, Ουαλία

    travelgo.gr

    Έτος ιδρύσεως: 1432

    Οι περισσότεροι επισκέπτες του The Bear Hotel φτάνουν στην περιοχή για να εξερευνήσουν το εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο Brecon Beacons. Άλλοι πάλι ταξιδιώτες βρίσκονται εκεί απλά για να υποκύψουν στη γοητεία ενός παλιού οικογενειακού πανδοχείου που διαθέτει μία από τις καλύτερες παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παλιά χρόνια, οι ταξιδιώτες άλλαζαν τα πέταλα των αλόγων τους, στους χώρους του ξενοδοχείου. Σήμερα, αυτό συμβαίνει λιγότερο συχνά, αλλά το Bear Hotel διατηρεί την οικεία αίσθηση και ατμόσφαιρα που το έχει κρατήσει όρθιο για σχεδόν 600 χρόνια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider