Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.9°C
    Clouds

    Χαλκιδική: Οι 5 top παραλίες της Σιθωνίας

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χαλκιδική: Οι 5 top παραλίες της Σιθωνίας

    Εξερευνώντας τη Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, συναντά κανείς πανέμορφες παραλίες, όπου το απέραντο γαλάζιο και οι χρυσές αμμουδιές συναντούν τα δάση πεύκου, δημιουργώντας το ιδανικό τοπίο για καλοκαιρινή χαλάρωση

    Η Χαλκιδική είναι γνωστό πως διαθέτει πανέμορφες παραλίες, αλλά και τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα, καθώς φέτος αναδείχτηκε για ακόμα μία χρονιά «πρωταθλήτρια» στις βραβεύσεις με 96 σημαίες. Δεν βγήκε τυχαία το περίφημο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»! Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές ή μικροσκοπικοί κόλποι, οργανωμένες με κοσμοπολίτικα beach bars και θαλάσσιες δραστηριότητες ή απομονωμένες για πιο ήσυχες βουτιές, οι παραλίες της Χαλκιδικής εντυπωσιάζουν και ικανοποιούν ακόμα και τα πιο δύσκολα γούστα.

    Με παραδεισένια κρυστάλλινα νερά και την πλούσια φύση της περιοχής να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ιδού οι 5 κορυφαίες παραλίες της Σιθωνίας που αξίζει να επισκεφθείτε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι 5 καλύτερες παραλίες στη Σιθωνία Χαλκιδικής

    Καβουρότρυπες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μία από τις ωραιότερες και πιο φημισμένες παραλίες σε ολόκληρη τη Χαλκιδική είναι οι Καβαρούτρυπες, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη ακρογιαλιά, αλλά για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια σαν γλυπτά και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες αποτελούσαν ένα «μυστικό» καταφύγιο που ήξεραν μόνο λίγοι. Σήμερα προσελκύουν πολύ κόσμο, γι’ αυτό όσο λιγότερο τουριστική είναι η περίοδος που θα τις επισκεφτείτε τόσο καλύτερα. Η παραλία είναι οργανωμένη στο σημείο όπου υπάρχει το beach bar, ενώ οι άλλες παραλίες είναι πιο απομονωμένες.

    Αρμενιστής

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας, η παραλία του Αρμενιστή, η οποία περιβάλλεται από την καταπράσινη φύση, είναι, για πολλούς, μία από τις καλύτερες της Χαλκιδικής. Λευκή άμμος και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την απέραντη παραλία. Στην παραλία του Αρμενιστή θα βρείτε πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, beach bar και θαλάσσια σπορ, ενώ στο πίσω μέρος της βρίσκεται και το ομώνυμο οργανωμένο κάμπινγκ. Από την παραλία θα έχετε μία μαγική θέα καθώς μπορείτε να δείτε ακριβώς απέναντι το Άγιο Όρος, ενώ παράλληλα μαγεύει με τις καταπληκτικές ανατολές του ηλίου πίσω από τη βουνοκορφή του Άθω.

    Καρύδι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Καρύδι είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία στην περιοχή της Βουρβουρούς. στην ανατολική ακτή της Σιθωνίας. Πρόκειται για μια εξωτική παραλία με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια και από τις δύο πλευρές και ένα άλσος με πεύκα πολύ κοντά στην ακτή. Η παραλία Καρύδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς τα νερά είναι ρηχά και ζεστά. Λόγω του περιορισμένου χώρου, σας προτείνουμε να πάτε νωρίς.

    Λαγόμανδρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία της Λαγόμανδρας βρίσκεται ανάμεσα στο Νέο Μαρμαρά και τη Νικήτη. Αυτή η υπέροχη παραλία με την ψιλή χρυσή άμμο χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα μικρό ακρωτήρι. Το νοτιότερο τμήμα είναι μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο. Κατά μήκος της ακτής υπάρχει ένα μικρό πευκοδάσος που προσφέρει σκιά και δροσιά στους επισκέπτες. Το βόρειο κομμάτι είναι το μικρότερο και το λιγότερο γνωστό.

    Καλαμίτσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου 25 χλμ. νότια της Σάρτης και 10 χλμ. ανατολικά της Τορώνης βρίσκεται το χωριό Καλαμίτσι, χτισμένο σε έναν όρμο με τρεις παραλίες. Η κύρια παραλία που απλώνεται μπροστά στο χωριό είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar και εστιατόρια. Η τρίτη παραλία είναι η πιο απομονωμένη. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να περπατήσετε στην αριστερή πλευρά της κύριας παραλίας. Πρόκειται για μια καλά προστατευμένη παραλία από τους ανέμους και τα κύματα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider