Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 17.5°C
    Clouds

    Χαλκιδική: Η παραλία Καβουρότρυπες από ψηλά

    ΣΙΘΩΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χαλκιδική: Η παραλία Καβουρότρυπες από ψηλά

    Μια βόλτα από ψηλά στις Καβουρότρυπες, τη διάσημη παραλία της Σιθωνίας με τα τιρκουάζ νερά και τα λευκά βράχια που θυμίζει εξωτικό παράδεισο

    Η Χαλκιδική είναι μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» που έχει κάτι για όλους. Δάσος και θάλασσα, γραφικά χωριά, πολυτελή resorts, beach bars, ακατοίκητα νησάκια για εκδρομές και τοπία που σου γαληνεύουν την ψυχή. Όσο για τις παραλίες της, χρόνο και όρεξη να έχετε! Η Χαλκιδική είναι γνωστό πως διαθέτει πανέμορφες παραλίες, αλλά και τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα, καθώς φέτος αναδείχτηκε για ακόμα μία χρονιά «πρωταθλήτρια» στις βραβεύσεις με 96 σημαίες. Δεν βγήκε τυχαία το περίφημο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».

    Διαβάστε ακόμη: Η κρυμμένη παραλία της Χαλκιδικής που αξίζει να ανακαλύψεις (vid)

    Μία από τις ωραιότερες και πιο φημισμένες παραλίες σε ολόκληρη τη Χαλκιδική είναι οι Καβαρούτρυπες, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη απλωτή ακρογιαλιά, αλλά για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια σαν γλυπτά και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Πολλοί την αποκαλούν μάλιστα «Χαβάη της Ελλάδας» και όχι άδικα θα λέγαμε.

    Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες αποτελούσαν ένα «μυστικό» καταφύγιο που ήξεραν μόνο λίγοι. Σήμερα βέβαια προσελκύουν πολύ κόσμο, γι’ αυτό όσο λιγότερο τουριστική είναι η περίοδος που θα τις επισκεφτείτε τόσο καλύτερα. Η παραλία είναι οργανωμένη στο σημείο όπου υπάρχει το beach bar, ενώ οι άλλες παραλίες είναι πιο απομονωμένες.

    Δείτε τις Καβουρότρυπες από ψηλά στο βίντεο του Άγγελου Αρναουτέλη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider