Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Χανιά
    Fri 22.7°C
    Clouds

    Χανιά: Βουτιά στις πιο εξωτικές παραλίες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χανιά: Βουτιά στις πιο εξωτικές παραλίες

    Εντυπωσιακά τοπία με επιβλητικά βράχια, λευκή αλλά και ροζ άμμο, τιρκουάζ νερά, κέδρους και αμμόλοφους δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει το δικό του καλοκαιρινό παράδεισο στο δυτικότερο νομό της Κρήτης. Αυτές είναι οι πιο εξωτικές παραλίες που μπορείτε να βουτήξετε στα Χανιά

    Εκτός από τις πανέμορφες παλιές πόλεις, τα γραφικά χωριά, το υπέροχο φαγητό και τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους της, η Κρήτη φημίζεται και για τις ονειρεμένες παραλίες της. Φανταστικά τοπία με επιβλητικά βράχια, λευκή αλλά και ροζ άμμο, τιρκουάζ νερά, κέδρους, αμμόλοφους και φοίνικες, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει το δικό του καλοκαιρινό παράδεισο.

    Ο νομός Χανίων, με περισσότερα από 350 χιλιόμετρα ακτών, κατέχει το προνόμιο να φιλοξενεί μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο που πολλές από αυτές φιγουράρουν συχνά σε λίστες διεθνών μέσων ενημέρωσης με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως. Ας κάνουμε μια βουτιά στις πιο εξωτικές παραλίες στα Χανιά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι εξωτικές παραλίες του νομού Χανίων

    Μπάλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπία της Κρήτης που φιγουράρει συχνά σε ταξιδιωτικά αφιερώματα του ξένου Τύπου. Η εξωτική παραλία του Μπάλου, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας (περίπου 56 χλμ. από τα Χανιά), μοιάζει βγαλμένη κυριολεκτικά από καρτ ποστάλ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια λιμνοθάλασσα με λευκή ψιλή άμμο σαν πούδρα και αβαθή νερά που έχουν όλους τους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου. Η λιμνοθάλασσα και η γύρω περιοχή είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Θα έρθετε με αυτοκίνητο από το χωριό Καλυβιανή ή με καραβάκι από το λιμάνι του Καστελίου.


    Ελαφονήσι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων. Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο που «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού που απέχει γύρω στα 150 μ. από την απέναντι ακτή. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

    Κεδρόδασος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Κεδρόδασος χαρακτηρίζεται ως επίγειος παράδεισος κι όχι άδικα. Η απόμερη αυτή ακτή, 76 χλμ. νοτιοδυτικά των Χανίων και μόλις 1 χλμ. από τη διάσημη παραλία στο Ελαφονήσι, θα σας εντυπωσιάζει με την σπάνια ομορφιά της. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο μέρος με λευκή άμμο, λεία βράχια και δέντρα αρκεύθου ή θαλασσόκεδρους (τα δέντρα αυτά είναι πολύ εύθραυστα, γι’ αυτό φροντίστε να μην τα πλησιάζετε). Αν και λιγότερο γνωστή από το Ελαφονήσι, η παραλία έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Αν θέλετε περισσότερη απομόνωση, υπάρχουν διάφορες παραλίες ανάμεσα στο Κεδρόδασος και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται περίπου 2 χλμ. ανατολικότερα.


    Φαλάσαρνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κρήτης, σε απόσταση 59 χλμ. από τα Χανιά και 16 χλμ. από το Καστέλι Κισσάμου, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας Φαλάσαρνας. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η λευκή άμμος, τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βουνά πίσω της. Η παραλία έχει οργανωμένα τμήματα, αλλά και πιο απομονωμένα κοντά στα βράχια και τα ερείπια της πόλης στη βόρεια άκρη. Η Φαλάσαρνα αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες- η κύρια παραλία ονομάζεται Παχιά Άμμος και είναι η πιο δημοφιλής. Αξίζει να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο μαγευτικά στην Κρήτη.


    Γλυκά Νερά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Γλυκά Νερά είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων, σε απόσταση 75 χλμ. νότια των Χανίων και 5 χλμ. δυτικά της Χώρας Σφακίων. Η παραλία είναι βοτσαλωτή και ονομάστηκε έτσι από τις πηγές γλυκού νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης αυτού του θαλάσσιου «μυστικού»: είτε με καραβάκι από το Λουτρό ή τα Σφακιά είτε διασχίζοντας το ορεινό μονοπάτι Ε4.


    Σεϊτάν Λιμάνια

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου, 20 χλμ. από την πόλη των Χανίων, οι λάτρεις των εξερευνήσεων θα ανακαλύψουν έναν... «καταραμένο» παράδεισο: τα Σεϊτάν Λιμάνια. Κοφτερά βράχια ξεχύνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας τρεις μικρούς αλλά εντυπωσιακούς όρμους-λιμανάκια- με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά. Τα δυνατά όμως θαλάσσια ρεύματα έκαναν τους Τούρκους να τα ονομάσουν Σεϊτάν, δηλαδή του διαβόλου! Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη μικροσκοπική παραλία του Στεφάνου. Άμμος, χαλίκι και τιρκουάζ νερά δημιουργούν ένα παραδεισένιο σκηνικό. Χρειάζεται προσοχή στο απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, στα απόκρημνα βράχια και τέλος στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider