Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Χανιά
    Fri 21.7°C
    Clouds

    Λουτρό Χανίων: Καρτ ποστάλ από τη νότια Κρήτη

    ΧΑΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λουτρό Χανίων: Καρτ ποστάλ από τη νότια Κρήτη

    Συνδυάζοντας την αγριάδα με τη γαλήνη, το Λουτρό κοντά στη Χώρα Σφακίων είναι ένα ψαροχώρι με κυκλαδίτικο χρώμα και χωρίς αυτοκίνητα, για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό και ήρεμο στις διακοπές τους στην Κρήτη

    Ο νομός Χανίων έχει πολλά χωριά-διαμάντια που προσφέρουν στον ταξιδιώτη μοναδικές συγκινήσεις και εμπειρίες. Ένα από αυτά είναι το Λουτρό, ένα παραθαλάσσιο χωριό στην περιοχή των Σφακίων, στη νότια πλευρά της Κρήτης, σε απόσταση 70 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Αυτό το ειδυλλιακό ψαροχώρι έχει φανατικούς θαυμαστές και όχι άδικα.

    Διαβάστε ακόμηΧανιά: Ένας επίγειος παράδεισος

    Η κύρια πρόσβαση στο Λουτρό γίνεται μέσω θαλάσσης. Από τη Χώρα Σφακίων παίρνετε το καραβάκι και μετά από 20 λεπτά φτάνετε σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό όπου τα ολόλευκα σπίτια αγκαλιάζουν το μικρό λιμανάκι. Ωστόσο, γι΄ αυτούς που λατρεύουν την πεζοπορία υπάρχει ένα μονοπάτι (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ε4 μονοπατιού) που αν το ακολουθήσουν από τα Σφακιά μπορούν να φτάσουν στο Λουτρό μέσα σε δύο ώρες απολαμβάνοντας συγχρόνως τη θέα τόσο προς το βουνό όσο και προς τη θάλασσα.

    travelgo.gr
    Το Λουτρό είναι ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι της νότιας Κρήτης (Πηγή: Shutterstock)

    Το Λουτρό θα το επιλέξετε για να κάνετε διακοπές σε ένα πανέμορφο μέρος και να κολυμπήσετε σε θαυμάσια νερά κάτω από τον καυτό ήλιο της νότιας Κρήτης. Εδώ δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα και μηχανές- μόνο μικρά ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες και μερικά καφέ.

    travelgo.gr
    Τα ολόλευκα σπίτια που θυμίζουν Κυκλάδες αγκαλιάζουν το μικρό λιμάνι (Πηγή: Shutterstock)

    Το χωριό πήρε το όνομά του από τα λουτρά που έχουν βρεθεί στην περιοχή και από το νερό το οποίο κατευθυνόταν στην κοντινή Ανώπολη. Ανάμεσα στα κτήρια που μπορείτε να δείτε εδώ είναι το Δημοτικό Σχολείο στην παραλία που χρησιμοποιήθηκε από την πρώτη κυβέρνηση, το 1821 και η Παναγία του Λουτρού.

    travelgo.gr
    Στο Λουτρό δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα (Πηγή: Shutterstock)

    Μέσα στον κόλπο υπάρχουν δύο παραλίες, αν όμως θέλετε περισσότερες επιλογές, μπορείτε να επισκεφτείτε και τις γύρω παραλίες, όπως τα Γλυκά Νερά και τα Μάρμαρα. Τριγύρω υπάρχουν μονοπάτια που προσφέρουν την ευκαιρία να συνδυάσετε πεζοπορία και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού πελάγους.

    travelgo.gr
    Η παραλία Γλυκά Νερά (Πηγή: Shutterstock)

    Αξίζει να ανηφορίσετε μέχρι την Ανώπολη, 600 μ. πάνω από τη θάλασσα, για μια ρακή στα καφενεία και να συνεχίσετε δυτικά μέχρι την Αράδαινα, ένα ερημωμένο λόγω βεντέτας χωριό. Από τη σιδερένια γέφυρα που βρίσκεται εκεί, η οποία ενώνει τις δύο πλευρές του ομώνυμου φαραγγιού, βουτάνε στο κενό των 138 μέτρων οι λάτρεις του bungee jumping.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider