Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.2°C
    Clouds

    Οι 10 πιο εντυπωσιακές μαύρες παραλίες στον κόσμο - Ανάμεσά τους και μία ελληνική

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 πιο εντυπωσιακές μαύρες παραλίες στον κόσμο - Ανάμεσά τους και μία ελληνική

    Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure παρουσιάζει 10 εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου που ξεχωρίζουν για τη μαύρη άμμο τους. Δείτε ποια ελληνική παραλία βρίσκεται ανάμεσά τους

    Χρυσαφένια, απαλή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά, εξωτικά τοπία: αυτή είναι η εικόνα που μας έρχεται συνήθως στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την ιδανική παραλία. Υπάρχουν όμως κάποιες παραλίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Οι παραλίες με μαύρη άμμο, που συνήθως βρίσκονται σε ηφαιστειακές περιοχές, προσφέρουν ένα διαφορετικό και απόκοσμο σκηνικό για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του.

    Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε μια λίστα με μερικές από τις εντυπωσιακές μαύρες παραλίες του πλανήτη. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική! 

    Διαβάστε ακόμη

    Βουτιά σε 10 μαύρες παραλίες του κόσμου

    Punalu’u Beach, Χαβάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Βρίσκεται στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης και αποτελεί καταφύγιο για τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε από τη λάβα ενός ηφαιστείου που έφτασε μέχρι τον ωκεανό και για το λόγο αυτό είναι... κατάμαυρη.

    Playa Jardín, Κανάρια Νησιά, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά, βρίσκεται η τουριστική Playa Jardín. Μια αστική παραλία, η οποία διαμορφώθηκε από τον Ισπανό καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα César Manrique για να συνδυάζει τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο με το πράσινο.

    Ureki Beach, Ureki, Γεωργία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Ureki στη Γεωργία βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες θάλασσες της Γης: τη Μαύρη Θάλασσα. Και ενώ οι περισσότερες παραλίες στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν άμμο, η συγκεκριμένη είναι αμμώδης. Μάλιστα, η μαύρη άμμος της φέρεται να έχει θεραπευτικές ιδιότητες - κάτι που κάνει τους κολυμβητές να συρρέουν στην παραλία εδώ και αιώνες.

    Περίβολος, Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και το χρώμα της άμμου φαντάζει περίεργο, τα κρυστάλλινα νερά σίγουρα αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Ο Περίβολος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης, ανάμεσα στον Αϊ Γιώργη και την Περίσσα - στην ουσία αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας της Περίσσας. Με πολλά beach bars αλλά και με ήσυχες γωνιές, καφέ και εστιατόρια, η παραλία αυτή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού.

    Kehena Beach, Χαβάη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Kehena, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, είναι μια μικρή λωρίδα μαύρης άμμου που περιβάλλεται από γκρεμούς. Αποτελεί επίσης μια δημοφιλή επιλογή για τους επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί.

    Piha Beach, Νέα Ζηλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη δυτική ακτή του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται η Piha Beach, μια παραλία με μαύρη άμμο που αποτελεί σημείο συνάντησης των σέρφερ. Οι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι το καλοκαίρι η άμμος είναι θερμότερη εδώ από ό,τι στις άλλες παραλίες.

    Miho no Matsubara, Shizuoka, Ιαπωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εδώ και αιώνες, οι ακτές της Miho no Matsubara αποτελούν το ιδανικό σημείο για Ιάπωνες καλλιτέχνες που θέλουν να απεικονίσουν το μαγευτικό Όρος Φούτζι. Αυτή η παραλία προσφέρει τέλεια θέα στην κορυφή του, ενώ είναι επίσης γνωστή για τα ιδιαίτερα πεύκα της.

    Jökulsárlón Beach, Εθνικό Πάρκο Vatnajökull, Ισλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μόνο στην Ισλανδία θα μπορούσε να υπάρχει ένα τόσο σουρεαλιστικό τοπίο, μια παραλία που «μπερδεύει» την κατάμαυρη άμμο με τον πάγο. Γνωστή και ως «Diamond Beach», η συγκεκριμένη παραλία στην άκρη του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull θεωρείται ένα από τα φυσικά θαύματα της Ισλανδίας και έχει αποτελέσει τόπο γυρισμάτων για πολλές χολιγουντιανές ταινίες.

    Playa Negra, Guanacaste, Κόστα Ρίκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Παρόλο που οι σέρφερ δίνουν ραντεβού με τα μεγάλα κύματα σε αυτή την παραλία, οι περισσότεροι επισκέπτες την επιλέγουν για τη μεγάλη έκταση της μαύρης άμμου (εξ ου και το όνομά της). Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από χωματόδρομο.

    Papenoo Beach, Papenoo, Ταϊτή

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κρυμμένη δίπλα στα καταπράσινα βουνά της Ταϊτής, η παραλία Papenoo προσελκύει όσους αναζητούν την περιπέτεια λόγω του ποταμού που εκβάλλει εκεί. Τα νερά μπορεί να αγριεύουν, αλλά η έντονη μαύρη άμμος κάνει αυτή την παραλία να ξεχωρίζει και να αξίζει την επίσκεψη.

    Διαβάστε ακόμη

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider