Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.3°C
    Clear

    TikTok: Αυτοί είναι οι 10 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    TikTok: Αυτοί είναι οι 10 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο

    Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Κωνσταντινούπολη, αυτοί είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες προβολές στο TikTok, σύμφωνα με έρευνα ταξιδιωτικής εταιρείας

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα social media επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων και δημιουργούν τάσεις. Και μπορεί ο κορονοϊός να αποτελεί ακόμα εμπόδιο για όσους αγαπούν να γυρνούν τον κόσμο, ωστόσο οι λάτρεις των ταξιδιών δεν σταματούν να ονειρεύονται μακρινά μέρη μέσα από το Instagram και το TikTok, να παίρνουν έμπνευση και να κάνουν σχέδια.

    Διαβάστε ακόμηΟι 10 ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με το Instagram

    Το TikTok είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της νέας γενιάς και όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολεί έντονα και τα επόμενα χρόνια. Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο αριθμός των travel influencers που ασχολούνται με το TikTok έχει πολλαπλασιαστεί. Χιλιάδες ταξιδιωτικά βίντεο από χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας προσφέρουν τη δυνατότητα για μια «βόλτα» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που σαρώνουν στο TikTok; Η εταιρεία Bounce ανέλυσε τον αριθμό προβολών που πήραν διάσημοι ταξιδιωτικοί προορισμοί απ' όλο τον κόσμο για να βρει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην εφαρμογή. Ας δούμε την πρώτη δεκάδα της λίστας, όπως την παρουσιάζει το ταξιδιωτικό site Travel Pulse.

    10. Τορόντο

    travelgo.gr
    Πάρκο με θέα στην πόλη του Τορόντο (Πηγή: Shutterstock)

    Στη δέκατη θέση βρίσκεται το Τορόντο του Καναδά, με 8,4 δισεκατομμύρια προβολές. Με τα ιστορικά κτήρια της δίπλα-δίπλα με τα πιο μοντέρνα, η γοητευτική πόλη του Τορόντο, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως σκηνικό σε ταινίες, προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε.

    9. Μαϊάμι

    travelgo.gr
    Ηλιοβασίλεμα στη Miami Beach (Πηγή: Shutterstock)

    Με 9,1 δισεκατομμύρια προβολές, το Μαϊάμι βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο TikTok. Χάρη στην έντονη νυχτερινή ζωή της, η πολύχρωμη πόλη της Φλόριντα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νεότερων ταξιδιωτών.

    8. Χαβάη

    travelgo.gr
    Καταρράκτης στη Χαβάη (Πηγή: Shutterstock)

    Η Χαβάη είναι ένας δημοφιλής προορισμός για Αμερικανούς αλλά και για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, δελεάζοντας τους με ηφαιστειακές παραλίες, εκπληκτικά τροπικά δάση και εντυπωσιακούς καταρράκτες. Η πολιτεία των ΗΠΑ κατατάσσεται όγδοη σε αυτήν τη λίστα, με 9,4 δισεκατομμύρια προβολές.

    7. Μουμπάι

    travelgo.gr
    Η Πύλη της Ινδίας στη Μουμπάι (Πηγή: Shutterstock)

    Η Μουμπάι είναι το μέρος που συναντιούνται όλα στην Ινδία: θρησκεία, μόδα, οικονομία, ιστορία και, φυσικά, το Bollywood. Παρόλο που μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αυτή την πόλη στην έβδομη θέση της λίστας (με 9,6 δισεκατομμύρια προβολές), υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να ανακαλύψει κανείς στη Μουμπάι.

    6. Παρίσι 

    travelgo.gr
    Δρομάκι στη Μονμάρτρη (Πηγή: Shutterstock)

    Για τους λάτρεις της τέχνης και της αρχιτεκτονικής αλλά και για τους αθεράπευτα ρομαντικούς, το Παρίσι είναι ένας απίστευτος προορισμός που δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στην έκτη θέση με τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, συγκεντρώνοντας 11,2 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok.

    5. Βαρκελώνη

    travelgo.gr
    Η παραλία Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη (Πηγή: Shutterstock)

    Η Βαρκελώνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους λάτρεις της φωτογραφίας και της αρχιτεκτονικής χάρη στα έργα του Γκαουντί που δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα στην πόλη. Οι TikTokers λατρεύουν να παρακολουθούν βίντεο από την καταλανική πρωτεύουσα, η οποία κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με 12,6 δισεκατομμύρια προβολές.

    4. Λονδίνο

    travelgo.gr
    Η Tower Bridge στο Λονδίνο (Πηγή: Shutterstock)

    Από κλασικά αξιοθέατα και κορυφαία μουσεία μέχρι πρωτότυπα εστιατόρια και μπαρ, πολύχρωμα παζάρια και ουρανοξύστες που προσφέρουν πανοραμική θέα, το Λονδίνο είναι μια πόλη που δεν χορταίνεις. Η βρετανική πρωτεύουσα είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο στην εφαρμογή, συγκεντρώνοντας 13,9 δισεκατομμύρια προβολές.

    3. Κωνσταντινούπολη

    travelgo.gr
    Καφέ με θέα την Αγιά Σοφιά (Πηγή: Shutterstock)

    Μία από τις top δημοφιλείς πόλεις στο TikTok είναι και η Κωνσταντινούπολη, με 16,9 δισεκατομμύρια προβολές. Τα επιβλητικά μνημεία και κτήρια, η γοητεία του Βοσπόρου, τα πολύχρωμα παζάρια, οι γραφικές παλιές συνοικίες της, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο αυτής της πολυδιάστατης πόλης, κερδίζουν τους χρήστες της πλατφόρμας.

    2. Ντουμπάι

    travelgo.gr
    Η παραλία της Τζουμέιρα στο Ντουμπάι (Πηγή: Shutterstock)

    Η πόλη που υπηρετεί την υπερβολή δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Με το εμβληματικό και ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το Burj Al Arab, άπειρα malls, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια, χιονοδρομικές πίστες και ευκαιρίες για εκδρομές στην έρημο, το Ντουμπάι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο TikTok με 37,1 δισεκατομμύρια προβολές.

    1. Νέα Υόρκη

    travelgo.gr
    Ζευγάρι στη Γέφυρα του Μπρούκλιν (Πηγή: Shutterstock)

    Νέα Υόρκη. Μαγική, ανατρεπτική, πολυπολιτισμική, θορυβώδης. Η πόλη που έχουμε θαυμάσει άπειρες φορές μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το μέρος που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου δεν είναι τυχαία ο κορυφαίος δημοφιλής προορισμός στο TikTok. Οι προβολές για βίντεο της Νέας Υόρκης έφτασαν τα 216 δισεκατομμύρια!

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider