Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Sat 4.3°C
    Clouds

    Ελληνικό: Ένα πανέμορφο χωριό για ήρεμες αποδράσεις στην Ορεινή Αρκαδία

    ΑΡΚΑΔΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ελληνικό: Ένα πανέμορφο χωριό για ήρεμες αποδράσεις στην Ορεινή Αρκαδία

    Πιο ήρεμο από τους διάσημους γείτονές τους, αλλά εξίσου γραφικό. το Ελληνικό Γορτυνίας, δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα, θα σας μυήσει στην αυθεντική ομορφιά της Ορεινής Αρκαδίας

    Ορεινή Αρκαδία: κάθε χωριό και ένα κόσμημα! Όλα τα χωριά αυτού του τόπου έχουν τη δική τους γοητεία, αλλά αν θέλετε να ανακαλύψετε έναν πιο ήρεμο προορισμό για τα επόμενα Σαββατοκύριακα, τότε αξίζει να γνωρίσετε το Ελληνικό Γορτυνίας. Λιγότερο γνωστό χωριό, ανάμεσα στη Στεμνίτσα και την Καρύταινα, χτισμένο πάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους στα 700 μ. υψόμετρο, το Ελληνικό είναι ό,τι πρέπει ήρεμες αποδράσεις στην αγκαλιά της φύσης.

    Ελληνικό: Γνωρίστε την αυθεντική ομορφιά της Ορεινής Αρκαδίας

    travelgo.gr
    Η πέτρα πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό Αρκαδίας (πηγή: Shutterstock)

    Το Ελληνικό Γορτυνίας θα το συναντήσετε στη διαδρομή μεταξύ Στεμνίτσας και Καρύταινας, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Μαινάλου. Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν Μουλάτσι. Τα σπίτια διατηρούν την παραδοσιακή τους μορφή και η βόλτα στα δρομάκια σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Η πέτρα είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής. Παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και πέτρινες βρύσες δημιουργούν ένα σύνολο που γοητεύει με την αρχοντιά και την αυθεντικότητά του.

    travelgo.gr
    Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (πηγή: Shutterstock)

    Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας θα σας εντυπωσιάσει το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο που κάποτε φιλοξενούσε το δημοτικό σχολείο του χωριού. Αφού απολαύσετε έναν ελληνικό καφέ ή ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία της πλατείας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Εκκλησιαστικό Μουσείο του χωριού με τους δύο εντυπωσιακούς πολυέλαιους.

    travelgo.gr
    Το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο στο Ελληνικό (πηγή: Shutterstock)

    Με όμορφους ξενώνες και δύο ταβερνάκια, το Ελληνικό διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο στο βουνό, ενώ αποτελεί και μια καλή βάση για να ανακαλύψετε μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής. Οι φυσιολάτρες θα βρουν τον παράδεισό σους στο μαγευτικό φαράγγι του Λούσιου με τα πολλά μονοπάτια και τα υπέροχα μοναστήρια, απολαμβάνοντας δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πεζοπορία αλλά και rafting στο ποτάμι. Επίσης, το χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Αξίζει οπωσδήποτε να δείτε και την Αρχαία Γόρτυνα, το φημισμένο στην αρχαιότητα ιερό του Ασκληπιού. Τα ερείπια της βρίσκονται δίπλα από το Λούσιο ποταμό, σε υψόμετρο περίπου 350 μ.

    Διαμονή

    • Στην καρδιά του πετρόχτιστου γραφικού χωριού, το Rocabella Hellinikon Country Hotel προσφέρει αυθεντική φιλοξενία, πολυτέλεια και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Διαθέτει ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους, 9 υπέροχα δωμάτια και μία σουίτα.
    • Το Elaion Guesthouse είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο κατάλυμα με όμορφα δωμάτια. Διαθέτει μικρό αγρόκτημα, καθώς και παιδική χαρά.
    • Το ξενοδοχείο Έλαφος, χτισμένο από πέτρα και ξύλο, προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ποιότητας.

    Φαγητό

    Στο χωριό υπάρχουν οι ταβέρνες του Γεωργαντά και του Ταλούμη που σερβίρουν νόστιμα παραδοσιακά πιάτα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider