Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Fri 7°C
    Clouds

    Σαμπατική: Ένας μικρός παράδεισος στις ακτές της Αρκαδίας

    ΑΡΚΑΔΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σαμπατική: Ένας μικρός παράδεισος στις ακτές της Αρκαδίας

    Γραφικός ψαράδικος οικισμός με μικρό λιμάνι και μία πολύ όμορφη παραλία, η Σαμπατική δίπλα στο Λεωνίδιο, στη Νότια Κυνουρία, είναι ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές με αίσθηση νησιού

    Όταν ακούμε Αρκαδία το μυαλό μας πάει συνήθως σε ορεινά πετρόχτιστα χωριά και λιθόστρωτα σοκάκια. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αν κινηθείτε προς το παραθαλάσσιο τμήμα, στην ιστορική περιοχή της Κυνουρίας, θα ανακαλύψετε παραλίες με καταγάλανα νερά και γραφικά ψαροχώρια, ιδανικά για ήσυχες διακοπές.

    Η Σαμπατική με το γραφικό λιμανάκι και την παραλία της είναι μία από τις πιο όμορφες γωνιές που θα συναντήσετε στη Νότια Κυνουρία. Μόλις λίγα λεπτά πριν από το Λεωνίδιο, αυτός ο ειδυλλιακός όρμος με τον μικρό ψαράδικο οικισμό θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σαμπατική: Το γαλήνιο ψαροχώρι που θυμίζει νησί

    travelgo.gr
    Η Σαμπατική είναι ένα γαλήνιο ψαροχώρι στη Νότια Κυνουρία (πηγή: Shutterstock)

    Ένας μικρός οικισμός με γραφικό λιμανάκι, απλωμένα δίχτυα ψαράδων, πεντακάθαρα νερά και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνθέτουν το γαλήνιο σκηνικό στο ψαροχώρι της Σαμπατικής που θυμίζει νησί. Η ήρεμη παραλία του οικισμού με το λευκό βότσαλο είναι μία από τις ομορφότερες που θα βρείτε στην ακτογραμμή της Αρκαδίας. Στην παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας, ενώ στον όρμο δένουν πολλές ψαρόβαρκες.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το καλοκαίρι εδώ η κίνηση είναι ζωηρή. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι. Απέναντι από τη Σαμπατική βρίσκεται η μικρότερη παραλία του Θεόπεφτου - κι αυτή με υπέροχα νερά. Στα βόρεια είναι ο οικισμός Λιβάδι με την ομώνυμη, οργανωμένη παραλία. Πιο πάνω, στην πλαγιά του βουνού, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός της Πραγματευτής με τα πέτρινα κατάλευκα σπιτάκια και τη μαγευτική θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Όλη η περιοχή είναι ιδανική για διακοπές χαλάρωσης και ηρεμίας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δείτε υπέροχα πλάνα από τη Σαμπατική στο βίντεο του AirShooterGr:

    Εκδρομή στο Λεωνίδιο

    travelgo.gr
    Το Λεωνίδιο είναι χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου Πελάγους, στη σκιά του Πάρνωνα (πηγή: Shutterstock)

    Συνδυάστε τις βουτιές σας με μια εκδρομή στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που απέχει μόλις 5 χλμ. από τη Σαμπατική. Η γραφική κωμόπολη είναι χτισμένη στις ακτές του Μυρτώου πελάγους, στη σκιά του Πάρνωνα. «Καούρ Εκοκιάτε», καλώς ορίσατε δηλαδή, θα διαβάσετε σε μια επιγραφή που σας υποδέχεται στο Λεωνίδιο στην τσακώνικη διάλεκτο, που με καμάρι διατηρούν ακόμα στην περιοχή. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα εδώ είναι ο κατακόκκινος απότομος βράχος που υψώνεται πάνω από τον παραδοσιακό οικισμό με τα νεοκλασικά και αρχοντικά σπίτια. Το Λεωνίδιο είναι ένας προορισμός παντός καιρού και ιδανική αφετηρία για ενδιαφέρουσες εξορμήσεις στη γύρω περιοχή όπου μπορείτε να απολαύσετε ποικιλία από δραστηριότητες στη φύση (αναρρίχηση, πεζοπορία, rafting, καταδύσεις κ.ά.).

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider