Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 22.9°C
    Clear

    Μονή: Ένας κρυφός παράδεισος δίπλα από την Αίγινα

    ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μονή: Ένας κρυφός παράδεισος δίπλα από την Αίγινα

    Σε απόσταση αναπνοής από την Πέρδικα της Αίγινας, η Μονή είναι ένα παραδεισένιο νησάκι που κατοικείται από ελάφια, παγώνια και αγριοκάτσικα, καλύπττεται από πεύκα και δροσίζεται από καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά

    Πολύ κοντά στην Αθήνα κι όμως νομίζεις ότι είσαι τόσο μακριά... Η Αίγινα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά για αποδράσεις εξπρές από την καθημερινότητα. Σε απόσταση 10 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας, βρίσκεται το γραφικότερο ψαροχώρι του νησιού, η Πέρδικα, που όλοι επισκέπτονται για τις ξακουστές ταβέρνες της. Αν βρεθείτε εκεί αξίζει να περάσετε απέναντι με ένα από τα καραβάκια για να βρεθείτε σε ένα καταπράσινο, παρθένο νησάκι. Θα χρειαστείτε μόνο 10 λεπτά για να φτάσετε στο νησί της Μονής.

    Διαβάστε ακόμη: Αίγινα: Το αγαπημένο νησί της διπλανής πόρτας

    Ένα μικρός παράδεισος είναι η Μονή, με καταγάλανες, τιρκουάζ σχεδόν, παραλίες, με πεύκα που κατρακυλούν μέχρι την ακρογιαλιά και δρομάκια για όμορφες πεζοπορίες. Η βορειοδυτική πλευρά του νησιού είναι κατάφυτη, ενώ η νοτιοδυτική βραχώδης και πιο άγρια.

    travelgo.gr
    Η Μονή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πέρδικα της Αίγινας (πηγή: Shutterstock)

    Το νησάκι είναι ακατοίκητο και αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσολεόντισσας της Αίγινας. Οι μοναδικοί... μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι τα παγώνια, τα ελάφια και τα αγριοκάτσικα που ζουν εκεί ελεύθερα (από το 1962, η Μονή έχει ανακηρυχτεί σε πάρκο φυσικής εκτροφής θηραμάτων). Είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους κι έτσι μπορείτε να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

    travelgo.gr
    Το νησάκι της Μονής αποτελεί καταφύγιο άγριων ζώων (πηγή: Shutterstock)

    Τι να κάνετε

    Το καΐκι από την Πέρδικα που κάνει τακτικά δρομολόγια, από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, θα σας αφήσει στην κεντρική αμμουδερή παραλία η οποία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα beach bar-εστιατόριο. Υπάρχει όμως άλλη μια παραλία στην πίσω πλευρά του, βραχώδης, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες για όσους προτιμούν πιο ύσυχες βουτιές. Όποια κι αν επιλέξετε, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

    travelgo.gr
    Η Μονή είναι ένας μικρός παράδεισος με καταγάλανες παραλίες (πηγή: Shutterstock)

    Εάν έχετε όρεξη να ανακαλύψετε τη Μονή, η πεζοπορία μέσα στα πεύκα είναι μια καλή επιλογή. Το νησάκι προσφέρεται για πικ νικ, αλλά και αναρρίχηση στην κορυφή του, όπου βρίσκεται ένα παρατηρητήριο που είχε χτιστεί από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα για να ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο (με προσοχή, καθώς η ανάβαση είναι απαιτητική). Η πανοραμική θέα προς την Αίγινα, τα Μέθανα και το Αγκίστρι, θα σας αποζημιώσει.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery

    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    Μονή: Ένας κρυφός παράδεισος δίπλα από την Αίγινα
    Πηγή: Shutterstock
    Πηγή: Shutterstock
    πηγή: Shutterstock
    πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider