Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 17.2°C
    Clear

    World Travel Awards: Τα νησιά του Σαρωνικού κορυφαίος νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για το 2023

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    World Travel Awards: Τα νησιά του Σαρωνικού κορυφαίος νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για το 2023

    Τα World Travel Awards ανέδειξαν τα νησιά του Σαρωνικού ως τον κορυφαίο νησιωτικό προορισμό της Ελλάδας - Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς τα συγκεκριμένα βραβεία χαρακτηρίζονται και ως τα «Όσκαρ» του τουρισμού.

    Τα νησιά του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής αναδείχθηκαν ως Κορυφαίος Νησιωτικός Προορισμός της Ελλάδας για το 2023 στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards. Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Βατούμ της Γεωργίας, κέρδισαν την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του διεθνούς κοινού, μεταξύ των άλλων συνυποψήφιων (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια Νησιά, Σποράδες).

    Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση, καθώς τα βραβεία «World Travel Awards» χαρακτηρίζονται και ως τα «Όσκαρ» του τουρισμού, αποτελούν πολυετή και διεθνώς καταξιωμένο θεσμό και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο εχέγγυο ανταμοιβής και απονομής αριστείας σε όλους τους βασικούς τομείς των κλάδων του τουρισμού.

    travelgo.gr
    Σπέτσες (πηγή: Shutterstock)

    Την υποψηφιότητα των νησιών του Σαρωνικού επιμελήθηκε η Επιτελική Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και η ανάδειξη τους ως κορυφαίου Ελληνικού νησιωτικού προορισμού για το 2023, από το κοινό που συμμετείχε σε σχετική ψηφοφορία, στηρίχθηκε:

    • Στην αυθεντικότητα του πολιτιστικού χαρακτήρα και την ιστορικότητα των νησιών.
    • Στην ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ.
    • Στο ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές ακτογραμμές και παραλίες, την ποικιλία δραστηριοτήτων στη φύση κι όχι μόνο, όπως: sailing-yachting, island-hopping, trekking, wellness, γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό, οικογενειακές διακοπές, πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων και events για ενήλικες και παιδιά, κ.ά.
    • Στη γευστική τοπική γαστρονομία, βασισμένη σε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.
    • Στις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν στους επισκέπτες οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε ανταγωνιστικές τιμές.
    • Στη μοναδική ελληνική φιλοξενία.
    • Στην ευκολία πρόσβασης και την εγγύτητά τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά.
    travelgo.gr
    Αίγινα (πηγή: Shutterstock)

    Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε σχετικά:

    «Το βραβείο αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Αττικής και τη Δ/νση Τουρισμού. Με διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη επιβραβεύεται η συστηματική, στοχευμένη και εντατική δουλειά που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα από τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού στην Αττική Θεόδωρο Κουτσογιαννόπουλο, το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Νήσων και όλα τα μέλη της Ομάδας εργασίας που συμμετείχαν στο εν λόγω εγχείρημα. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται επίσης στους τοπικούς φορείς».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider