Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21.4°C
    Clouds

    Καλόγρια: Η εξωτική παραλία της Αχαΐας με την απέραντη χρυσή αμμουδιά

    ΑΧΑΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καλόγρια: Η εξωτική παραλία της Αχαΐας με την απέραντη χρυσή αμμουδιά

    Με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της και την απέραντη αμμουδιά της, η παραλία Καλόγρια στην Αχαΐα κερδίζει επάξια μια θέση στις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου

    Η Πελοπόννησος διαθέτει εξαιρετικές παραλίες που απευθύνονται σε κάθε γούστο. Μία από τις ωραιότερες και πιο φημισμένες είναι η παραλία Καλόγρια (ή Καλογριά) στην Αχαΐα, σε απόσταση 45 χλμ. από την Πάτρα. Πρόκειται για μια παραλία που έχει φανατικούς φίλους, οι οποίοι συρρέουν κάθε καλοκαίρι στην Καλόγρια από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

      Η ατελείωτη χρυσή αμμουδιά 9 χιλιομέτρων, οι αμμόλοφοι, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η θέα του δάσους της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

      Διαβάστε ακόμη:

        Η Καλόγρια αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, αλλά και για εκείνους προτιμούν τη χαλάρωση και την απομόνωση. Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά και όχι απότομα, καθιστώντας την παραλία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη μόνο σε τρία σημεία. Θα βρείτε beach bar, ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, ναυαγοσώστη, γήπεδο beach volley, καθώς και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο σκι και αλεξίπτωτο.

        Δείτε την παραλία Καλόγρια στο βίντεο του n.p. production

        Το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο δάσος της Στροφυλιάς

        travelgo.gr
        Το δάσος της Στροφυλιάς είναι το πιο εκτεταμένο δάσος κουκουναριάς σε όλη την Ελλάδα (Πηγή: Shutterstock)

        Το δάσος της Στοφυλιάς καλύπτει περί τα 22.000 στρέμματα και συνορεύει με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, το έλος της Λάμιας, τη Λίμνη Προκόπου και το Ιόνιο πέλαγος. Το μοναδικό αυτό οικοσύστημα συγκεντρώνει την ομορφιά της ελληνικής φύσης: το πευκόδασος, την άμμο και το γαλάζιο του πελάγους. Τα πεύκα διαδέχονται τις κουκουναριές- τα δέντρα που δίνουν στο δάσος το όνομά του, καθώς «στροφυλιά» σημαίνει κουκουναριά- ενώ στη συνέχεια καταλήγει στη θάλασσα, όπου υπάρχουν αμμόλοφοι. Είναι το πιο εκτεταμένο δάσος κουκουναριάς σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

        Μαζί με τη λιμνοθάλασσα, αποτελεί ένα σημαντικό ζωντανό οικοσύστημα, που έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριας ζωής. Θαλάσσιες και στεριανές χελώνες, αλεπούδες, κουνάβια, βίδρες αλλά και πουλιά όπως κουκουβάγιες, νερόκοτες, φαλαρίδες, αλκυόνες και άλλα πολλά αποτελούν τους «κατοίκους» του δάσους της Στροφυλιάς.

        Διαβάστε ακόμη:

        Τζια: Το κυκλαδονήσι της διπλανής πόρτας

        Κιόνι Ιθάκης: Ένα χωριό σαν ζωγραφιά

        Διαβάστε Επίσης

        gazzetta
        gazzetta insider reader insider