Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Sat 10.6°C
    Rain

    Πισίνα στα Σύβοτα: Μια παραλία που μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική

    ΣΥΒΟΤΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πισίνα στα Σύβοτα: Μια παραλία που μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική

    Η Πισίνα στα Σύβοτα είναι αναμφίβολα μία από τις πιο εξωτικές και εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας. Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, αφού τα διάφανα, τιρκουάζ νερά σου δίνουν την αίσθηση ότι κολυμπάς σε κανονική πισίνα!

    Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία η «Καραϊβική της Ελλάδας». Με βασικό ατού μια θαλασσινή δαντέλα από κατάφυτες νησίδες, παραλίες με τροπικά νερά και δεκάδες κολπίσκους, σαν φιόρδ στην αγκαλιά του Ιονίου, τα Σύβοτα συναγωνίζονται επάξια κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη.

    Μία από τις πιο φημισμένες και ξακουστές παραλίες της περιοχής είναι η «Πισίνα». Το όνομά της τα λέει όλα και σίγουρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο εύστοχο καθώς τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά μοιάζουν σαν ψεύτικα. Το σκηνικό συμπληρώνει η λευκή άμμος, τα βότσαλα και η πυκνή βλάστηση. Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο εξωτικές και εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας.

    Σύβοτα: Βουτιά στην ωραιότερη «Πισίνα» του Ιονίου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία Πισίνα βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Συβότων και συγκεκριμένα στο ακατοίκητο νησάκι που ακούει στο όνομα Μαυρονόρος ή Μούρτος. Τα νερά της είναι τόσο τιρκουάζ και τόσο διάφανα, που σε κάνουν να νιώθεις ότι κολυμπάς σε μια «πισίνας της φύσης». Η παραλία είναι στρωμένη με χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ενώ τα βράχια στο πίσω μέρος της προσφέρουν απλόχερα σκιά από το μεσημέρι και μετά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης και δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γι΄ αυτό φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. Στην Πισίνα θα φτάσετε είτε παίρνοντας τα καραβάκια που αναχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα Σύβοτα, είτε νοικιάζοντας δικό σας βαρκάκι. Στη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα εξωτικά νερά και τη σπηλιά στο πίσω μέρος του νησιού του Αγίου Νικολάου.

    Δείτε υπέροχα πλάνα από την παραλία Πισίνα

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider