Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 23.6°C
    Clear

    Κερασοχώρι: Ένα ιστορικό χωριό στις πλαγιές των Αγράφων

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κερασοχώρι: Ένα ιστορικό χωριό στις πλαγιές των Αγράφων

    Παίρνουμε τα βουνά και ανακαλύπτουμε το Κερασοχώρι Ευρυτανίας, ένα γραφικό χωριό με πέτρινα σπίτια στις ελατοσκέπαστες πλαγιές των Αγράφων - Δείτε υπέροχα πλάνα από ψηλά

    Ταξίδι στα Άγραφα σημαίνει ταξίδι στην παρθένα φύση της Ελλάδας. Αυτός ο ξακουστός και δυσπρόσιτος ορεινός όγκος με τα άγρια τοπία που κόβουν την ανάσα και τα γραφικά χωριά που μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή, είναι ένας μοναδικός προορισμός για αυθεντικούς φυσιολάτρες και λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

    Το Κερασοχώρι είναι ένα γραφικό, ιστορικό χωριό που αξίζει να ανακαλύψετε κατά την περιήγησή σας στην Ευρυτανία και στα δάση των Αγράφων. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις πλαγιές των νότιων Αγράφων και απέχει 38 χλμ από το Καρπενήσι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κερασοχώρι Ευρυτανίας: Το μικρό χωριό με τη μεγάλη ιστορία

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το Κερασοχώρι, που μέχρι το 1930 ονομαζόταν Κεράσοβο, είναι ένα μικρό και ήσυχο χωριό με μεγάλη ιστορία. Από το 2011 αποτελεί και την έδρα του Δήμου Αγράφων. Το παλιό Κεράσοβο είχε ωραία πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και ισχυρούς προύχοντες που έμεναν σε ιδιόκτητους πύργους. Μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα το Κεράσοβο υπολογίζονταν ως κωμόπολη, με πάνω από 300 οικογένειες και 1.500 άτομα, έμπορους, τσαρουχοποιούς, κ.ά. Εδώ, στις 10 Μαίου του 1821 ο Κώστας Βελλής ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης, ενώ κατά την Εθνική Αντίσταση, στο χωριό λειτούργησε το στρατηγείο του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τους τον Στέφανο Σαράφη και τον Γιώργη Σιάντο.

    Σήμερα, ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να διακρίνει ίχνη αυτού του παρελθόντος στα διάφορα κτίσματα του χωριού που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Ένα από τα αξιοθέατα του Κερασοχωρίου είναι η περιοχή του Κάστρου, όπου διασώζονται ίχνη αρχαίου οικισμού. Στο πλάι του χωριού δεσπόζει σαν ακρόπολη ένας μυτερός βράχος, το καραούλι όπως το λένε οι ντόπιοι, με την πιο όμορφη θέα σε ολόκληρο το χωριό. Από εκεί ψηλά, ο τρούλος της Αγίας Παρασκευής, της ψηλότερης εκκλησίας του χωριού, μοιάζει να χάνεται στα υπέροχα πλακόστρωτα σοκάκια με τις φροντισμένες αυλές των σπιτιών. Συνεχίζοντας το δρόμο από το Καραούλι, βρίσκονται οι καταρράκτες του Κερασοχωρίου, ενώ αν συνεχίσει κανείς στον χωματόδρομο, έπειτα από 6 χλμ. μπορεί να βρεθεί στην κορυφή του όρους Καυκί. Μάλιστα, η πλευρά του βουνού που βλέπει στο χωριό είναι γεμάτη με πυκνά έλατα.

    Το κανάλι Travel Inspiration πέταξε πάνω από το Κερασοχώρι και κατέγραψε υπέροχα πλάνα.

    Δείτε το Κερασοχώρι Ευρυτανίας από ψηλά

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider