Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 16.9°C
    Clouds

    Βόνιτσα: Η άγνωστη λίμνη Κομήτη που μοιάζει να δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βόνιτσα: Η άγνωστη λίμνη Κομήτη που μοιάζει να δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη

    Η μικρότερη σε έκταση λίμνη της Αιτωλοακαρνανίας είναι η λίμνη του Κομήτη που βρίσκεται κοντά στη Βόνιτσα και μοιάζει να δημιουργήθηκε από την πτώση μετεωρίτη - Δείτε βίντεο από drone

    Η λίμνη Κομήτη δεν ανήκει στις γνωστές λίμνες της Αιτωλοακαρνανίας, όμως το όνομά της κάνει πολλούς ταξιδιώτες που περνούν από την περιοχή της Βόνιτσας να σταματήσουν για να ρίξουν μια ματιά. Και όσοι σταματήσουν θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά της.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από μια σειρά από λίμνες που απλώνονται η μία μετά την άλλη κοντά στη Βόνιτσα, στον «ίσκιο» των μεγάλων υγροτόπων του Αμβρακικού. Θα τη συναντήσετε 1,5 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Βόνιτσας, στο δρόμο προς Λευκάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λίμνη Κομήτη: Η άγνωστη λίμνη της Αιτωλοακαρνανίας

    travelgo.gr
    Πηγή: n.p. production

    Η λίμνη Κομήτη είναι γνωστή και ως Μεγάλο Λιμνοβρόχι. Τα Λιμνοβρόχια είναι πέντε μικρές, κυκλικού σχεδόν σχήματος, λίμνες γλυκού νερού στα νότια του Αμβρακικού. Η ονομασία «λιμνοβρόχι» μάλλον αναφέρεται στην τροφοδοσία τους από τις βροχές, ενώ μια άλλη εκδοχή λέει ότι πρόκειται για παραφθορά της λέξης «λινοβρόχι», η οποία προέρχεται από τη χρήση των νερών για την επεξεργασία του λιναριού.

    travelgo.gr
    Πηγή: n.p. production

    Η ονομασία της λίμνης έχει να κάνει με το κυκλικό σχήμα της. Πολλοί λένε (κυρίως ντόπιοι) πως δημιουργήθηκε από την πτώση κάποιου μετεωρίτη, γι’ αυτό πήρε και το όνομα αυτό. Η αλήθεια είναι ότι τα Λιμνοβρόχια μαζί με τη λίμνη Κομήτη είναι καρστικής προέλευσης και τροφοδοτούνται από επιφανειακές απορροές.

    Η λίμνη βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό βύθισμα, έχει περίμετρο 900 μέτρα και απλώνεται σε μια έκταση 52 στρεμμάτων. Η λίμνη Κομήτη μαζί με τα υπόλοιπα Λιμνοβρόχια, παρά το μικρό τους μέγεθος, συγκεντρώνουν πολλά ενδιαφέροντα είδη της ορνιθοπανίδας και αποτελούν ιδανικούς βιότοπους για μια μικρή εξερεύνηση.

    Δείτε τη λίμνη Κομήτη από ψηλά

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider