Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.1°C
    Clear

    Υπάτη: Το μαγικό μέρος που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη θάλασσα

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Υπάτη: Το μαγικό μέρος που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη θάλασσα

    Στις βόρειες πλαγιές του κατάφυτου όρους Οίτη, στο νομό Φθιώτιδας, η Υπάτη αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν να απολαύσουν δραστηριότητες στη φύση και να ανακαλύψουν το μεγαλείο του βουνού

    Όταν ακούει κανείς για την Υπάτη, το πρώτο πράγμα που πιθανότατα του έρχεται στο μυαλό είναι τα ιαματικά λουτρά. Όμως, αυτή η ιστορική κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει στον ανυποψίαστο επισκέπτη της.

    Τοποθετημένη στις βόρειες πλαγιές του κατάφυτου όρους Οίτη, η Υπάτη μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για όσους θέλουν να παραδοθούν σε καταπράσινα πεζοπορικά μονοπάτια και σε γραφικές ποδηλατικές διαδρομές. Για ακόμη περισσότερη αδρεναλίνη, ο Εθνικός Δρυμός διαθέτει ειδικά διαμορφωμένα σημεία αναρρίχησης, ένα δίκτυο από 60 χλμ σηματοδοτημένα μονοπάτια, κορυφές με λιβάδια και απόκρημνα φαράγγια.

    Διαβάστε ακόμη

    Η ευρύτερη περιοχή της Οίτης, μέρος της οποίας έχει δικαίως χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός - ένας από τους 10 της χώρας - έχει να επιδείξει τουλάχιστον 1200 είδη φυτών με χαρακτηριστικό τη «Βερονίκη» της Οίτης, την οποία τυχεροί περιπατητές μπορούν να θαυμάσουν μόνο μια εβδομάδα τον χρόνο - στο διάστημα περίπου από 20 Μαΐου έως 20 Ιουνίου.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider