Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πάργα
    Sun 16.8°C
    Clear

    Όρμος του Οδυσσέα: Η μυθική παραλία της Ηπείρου που αξίζει να ανακαλύψετε

    ΠΑΡΓΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Όρμος του Οδυσσέα: Η μυθική παραλία της Ηπείρου που αξίζει να ανακαλύψετε

    Ο μύθος μπλέκεται με την ομορφιά της φύσης σε μια παραλία με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά κοντά στην Πάργα.

    Δεν είναι μυστικό ότι στην Ήπειρο θα βρεις μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Μια ατελείωτη ακτογραμμή, με αμμουδιές και μαγευτικούς κολπίσκους με εξωτικά νερά που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν σε νησί, σας περιμένει σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας. Μία από τις παραλίες που ξεχωρίζουν είναι ο Όρμος του Οδυσσέα ή παραλία της Κερέντζας (όπως είναι το παλιό της όνομα) που βρίσκεται στο νομό Πρέβεζας, λίγο νοτιότερα της Πάργας και κοντά στο χωριό Βαλανιδοράχη.

    Εδώ, ο μύθος μπλέκεται με την ομορφιά της φύσης. Αυτή την παραλία λέγεται ότι επέλεξε ο Οδυσσέας για να αποφύγει το μένος των θεών, προβληματισμένος από δυσοίωνη προφητεία του μάντη Τειρεσία.

    travelgo.gr
    Πηγή: Michael Miller | Millerium

    Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα και ρηχά νερά που περιβάλλεται ένα καταπράσινο τοπίο. Στο νοτιοανατολικό άκρο της βρίσκεται ένα μικρό ποτάμι, ενώ στο βορειοδυτικό υπάρχει ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχουν δύο καντίνες για τα απαραίτητα. Τον Όρμο του Οδυσσέα επιλέγουν εδώ και χρόνια επισκέπτες με τροχόσπιτα, καθώς η περιοχή είναι ιδανική για εναλλακτικό τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά πιο ήρεμη από τις γειτονικές παραλίες.

    Η παραλία βρίσκεται ανατολικά της Αμμουδιάς και απέχει 25 χλμ. από την Πάργα και 45 χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Μπορείτε να πάτε οδικώς από το χωριό Βαλανιδοράχη ή με καραβάκι. Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει ακόμα να επισκεφθείτε τις γειτονικές παραλίες Αλωνάκι και Σκάλα, καθώς και το διάσημο Νεκρομαντείο που βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ.

    Το βίντεο του Michael Miller μάς ταξιδεύει από ψηλά στον Όρμο του Οδυσσέα:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider