Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Sun 10.7°C
    Rain

    Βαθύ: Μια μαγευτική, καλά κρυμμένη παραλία στη νότια Κρήτη

    ΚΡΗΤΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βαθύ: Μια μαγευτική, καλά κρυμμένη παραλία στη νότια Κρήτη

    Κάτω από τα άγρια Αστερούσια Όρη, στη νότια Κρήτη, το Βαθύ είναι μια εκπληκτική, καλά κρυμμένη παραλία με τιρκουάζ νερά, για... ψαγμένους ταξιδιώτες.

    Εκτός από τις πανέμορφες πόλεις, τα γραφικά χωριά, το υπέροχο φαγητό και τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους της, η Κρήτη έχει πολλές ανεξερεύνητες και ονειρεμένες παραλίες για ψαγμένους ταξιδιώτες. Εξερευνώντας κανείς το νησί, από τη μία άκρη του στην άλλη, συναντά από χρυσαφένιες ακτές, παραλίες με κέδρους, αμμόλοφους και φοίνικες μέχρι μικρούς βραχώδεις όρμους με σπηλιές και κρυστάλλινα νερά.

    Μία από τις «κρυφές» και πανέμορφες γωνιές της νότιας Κρήτης είναι η παραλία Βαθύ, η οποία βρίσκεται περίπου 70 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 17 χλμ. νοτιοδυτικά του χωριού Σίβας της Μεσαράς. Αυτή η μαγευτική παραλία που σχηματίζεται στο τέλος ενός μικρού φαραγγιού, κάτω από τα άγρια Αστερούσια Όρη και κοντά στο ακρωτήριο Λίθινο, είναι ιδανική για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία μακριά από τα πολυσύχναστα μέρη.

    travelgo.gr
    Η παραλία Βαθύ είναι ένα καλά κρυμμένο «διαμάντι» στη νότια Κρήτη (πηγή: Shutterstock)

    Ο δρόμος για το Βαθύ είναι μακρύς και «σκονισμένος», όμως το άγριας ομορφιάς τοπίο και τα θαυμάσια νερά θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Φτάνοντας εκεί θα αντικρίσετε μια γαλάζια όαση. Η θάλασσα είναι συνήθως γαλήνια, ενώ τα λιγοστά αρμυρίκια στην ακτή προσφέρουν σκιά στους λουόμενους. Έτσι όπως είναι κλεισμένη ανάμεσα στους βράχους, η παραλία θυμίζει κλειστή λιμνοθάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ντόπιους, το μέρος αποτελούσε κάποτε ορμητήριο πειρατών.

    travelgo.gr
    Αμμόλοφοι, αρμυρίκια και μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν το εξωτικό σκηνικό στην παραλία Βαθύ (πηγή: Shutterstock)

    Για να φτάσετε στο Βαθύ πρέπει να οδηγήσετε από το Σίβα μέχρι τη Μονή Οδηγητρίας. Από εκεί, θα πάρετε τον δεξί χωματόδρομο που οδηγεί δυτικά προς Κεφάλι και Βαθύ. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να οδηγήσετε για περίπου 10 χλμ. σε έναν δύσκολο χωματόδρομο, ακολουθώντας τις υποτυπώδεις πινακίδες για Βαθύ μέχρι να φτάσετε στην παραλία. Πρόκειται για μια εντελώς ανοργάνωτη παραλία, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider