Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Wed 13.9°C
    Clouds

    Μεσσηνιακή Μάνη: Ταξίδι από ψηλά στην παραμυθένια Παλιά Καρδαμύλη

    ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μεσσηνιακή Μάνη: Ταξίδι από ψηλά στην παραμυθένια Παλιά Καρδαμύλη

    Δείτε μαγευτικά drone πλάνα από την Παλιά Καρδαμύλη, τον ιστορικό οικισμό της Μεσσηνιακής Μάνης που γοητεύει κάθε επισκέπτη

    Πέτρινα χωριά σταματημένα στον χρόνο, εντυπωσιακά πυργόσπιτα, κρυμμένα ξωκλήσια, πλούσια φύση, υπέροχη θάλασσα... Η Μεσσηνιακή Μάνη είναι ένας τόπος ιδιαίτερος, φτιαγμένος από πανέμορφες εικόνες. Μία από τις πιο γραφικές γωνιές αυτού του τόπου, αλλά κι ολόκληρης της Πελοποννήσου, είναι η Καρδαμύλη, το ιστορικό, παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. από την Καλαμάτα. Ένας μικρός παράδεισος, στα πόδια του Ταΰγετου και με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο, που μαγνητίζει τους φυσιολάτρες και τους καλλιτέχνες.

    Ένα λιθόκτιστο μονοπάτι από το κέντρο του χωριού σε οδηγεί στην Παλιά Καρδαμύλη, έναν ερειπωμένο οικισμό με πυργόσπιτα και πετρόχτιστα εκκλησάκια πάνω σε λόφο με ελιές και κυπαρίσσια. Στον ιστορικό οικισμό θα δείτε τον Πύργο του Μούρτζινου (του τελευταίου Μανιάτη καπετάνιου της Καρδαμύλης), που χτίστηκε το 1807. Πρόκειται για ένα οχυρό συγκρότημα που αποτελείται από διάφορα κτίσματα. Στην είσοδό του δεσπόζει ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα με το υπέροχο καμπαναριό του.

    travelgo.gr
    Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Παλιά Καρδαμύλη (πηγή: Shutterstock)

    Το Up Stories μας ταξιδεύει σε αυτή την παραμυθένια γωνιά της Μεσσηνιακής Μάνης με ένα υπέροχο βίντεο. Δείτε την Παλιά Καρδαμύλη από ψηλά:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider