Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Fri 19.9°C
    Clear

    Πολυλίμνιο: Ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά της Πελοποννήσου

    ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πολυλίμνιο: Ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά της Πελοποννήσου

    To Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου, 30 χλμ. από την Καλαμάτα, προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα που θα σας κάνει να σκεφτείτε πως ο παράδεισος δεν είναι τόσο μακριά

    Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος γεμάτος ομορφιές, με εναλλαγές στα τοπία που κρατούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη αμείωτο. Οι φανταστικές παραλίες για κάθε γούστο, η καταπράσινη φύση, τα βουνά, οι λίμνες, τα φαράγγια και τα σπάνια οικοσυστήματα, όλα βρίσκονται εκεί για όσους έχουν τη διάθεση να τα ανακαλύψουν.

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Μεσσηνίας βρίσκεται κοντά στο χωριό Χαραυγή, 34 χλμ. από την Καλαμάτα. Ονομάζεται Πολυλίμνιο και είναι ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό, ένα μικρό θαύμα της φύσης, με λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου, που θα σας κάνει να σκεφτείτε πως ο παράδεισος δεν είναι τόσο μακριά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πολυλίμνιο: Η «Γαλάζια Λίμνη» της Μεσσηνίας

    travelgo.gr
    To Πολυλίμνιο ή αλλιώς η «Γαλάζια Λίμνη» της Μεσσηνίας (πηγή: Shutterstock)

    Το Πολυλίμνιο αποκαλείται - και όχι άδικα- «Γαλάζια Λίμνη» της Μεσσηνίας, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα μοναδικό βιότοπο ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Η πρόσβαση είναι εύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε από το χωριό Χαραυγή τον χωματόδρομο με τις ενημερωτικές ταμπέλες. Αφήνοντας το αμάξι στο πάρκινγκ, θα πάρετε τον κατηφορικό δρόμο και στη συνέχεια θα περπατήσετε περπατάτε πλάι στο ρέμα σε μια υπέροχη διαδρομή διάρκειας περίπου 20 λεπτών. Σε πολλά σημεία υπάρχουν σιδερένια σκαλοπάτια και πάσσαλοι για να βοηθήσουν τη διάβαση, μιας και υπάρχουν μέρη με μικρό βαθμό δυσκολίας. Σε όλη τη διαδρομή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως τους χειμερινούς μήνες με τα φουσκωμένα νερά των λιμνών και την αυξημένη υγρασία που δυσκολεύει κατά πολύ το σκαρφάλωμα.

    travelgo.gr
    Στο Πολυλίμνιο υπάρχουν συνολικά 15 λίμνες (πηγή: Shutterstock)

    Οι λίμνες που θα συναντήσετε εκεί (συνολικά 15) είναι η μια πιο όμορφη από την άλλη. Μαυρολίμνα, Καδούλα (λόγω του σχήματος που μοιάζει με καρδιά), του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου και της Σταθούλας είναι μερικά από τα ονόματά τους. Η πιο διάσημη είναι η λίμνη Κάδη. Στα 300 περίπου καταπράσινα τετραγωνικά της μέτρα καθρεπτίζονται τα επιβλητικά βράχια που την περιβάλλουν, ενώ ο υπέροχος καταρράκτης που σχηματίζεται στη μια της πλευρά και που με δυσκολία φαίνεται ανάμεσα από τα φύλλα των δέντρων, την κάνει να μοιάζει παραμυθένια.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration

    Διαβάστε ακόμη:

    TAGS:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider