Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Λακωνία
    Tue 16.7°C
    Clouds

    Αλύπα: Η «κρυφή» παραθαλάσσια γωνιά της Μάνης που πρωταγωνίστησε στον διεθνή κινηματογράφο

    ΛΑΚΩΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αλύπα: Η «κρυφή» παραθαλάσσια γωνιά της Μάνης που πρωταγωνίστησε στον διεθνή κινηματογράφο

    Στη Λακωνική Μάνη, κρυμμένη ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια και μανιάτικους πύργους, βρίσκεται η Αλύπα, μια υπέροχη γαλαζοπράσινη παραλία που πρωταγωνίστησε στον διεθνή κινηματογράφο και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την τοποθεσία της

    Το ταξίδι στη Μάνη είναι μοναδικό από κάθε άποψη. Αυτός ο τόπος έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθεί και πολλές μαγικές γωνιές για να σε γοητεύσει - από πέτρινους παραδοσιακούς οικισμούς με επιβλητικά πυργόσπιτα και εντυπωσιακά σπήλαια μέχρι γραφικές παραθαλάσσιες γωνιές και παραλίες που μαγεύουν με τα κρυστάλλινα νερά τους.

    Μία από τις στάσεις που αξίζει να κάνετε στη Λακωνική Μάνη είναι ο μικρός κόλπος της Αλύπας που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Έξω Νυμφαίου, σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο και 20 χλμ. από την Αρεόπολη. Αυτή η γραφική παραθαλάσσια γωνιά με το άγριο τοπίο, την υπέροχη παραλία και τα φανταστικά νερά, πρωταγωνίστησε στον αμερικανικό κινηματογράφο και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την τοποθεσία της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αλύπα: Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Μάνης

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Κατά το παρελθόν, όταν το οδικό δίκτυο ήταν ανύπαρκτο σε αυτά τα απάτητα μέρη, το φυσικό λιμάνι της Αλύπας με τη μικρή προβλήτα, εξυπηρετούσε τη θαλάσσια συγκοινωνία με το Γύθειο και κατ' επέκταση με το λιμάνι του Πειραιά, με τα παλιά πλεούμενα, ιστιοφόρα και καΐκια. Στις αρχές της δεκεατίας του ’80, η Αλύπα έγινε διάσημη μέσα από τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη, «Tempest», ενώ στη μοναδική ταβέρνα της παραλίας αρκετά χρόνια αργότερα έγιναν τα γυρίσματα της διαφήμισης για το Ούζο Πλωμαρίου.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Στον μικρό κολπίσκο της Αλύπας, είναι «κρυμμένη» μια παραλία με ολόλευκα βότσαλα και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω υπάρχουν πέτρινα πυργόσπιτα τα οποία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το κανάλι Travel Inspiration μας ταξιδεύει με ένα βίντεο στην Αλύπα, που μας κάνει να ανυπομονούμε να προγραμματίσουμε μια εξόρμηση μέχρι εκεί μόλις καλοκαιριάσει.

    Δείτε υπέροχα πλάνα από την Αλύπα στη Λακωνική Μάνη

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider