Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 19°C
    Rain

    Λουτράκι: Πάσχα σαν σε νησί, μία ώρα από την Αθήνα

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λουτράκι: Πάσχα σαν σε νησί, μία ώρα από την Αθήνα

    Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μπορείτε να ζήσετε ένα αξέχαστο Πάσχα δίπλα στη θάλασσα, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε καράβια και αεροπλάνα.

    Ψάχνετε έναν κοντινό προορισμό από την Αθήνα για το Πάσχα; Το Λουτράκι αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή για να συνδυάσετε θάλασσα, φύση, παράδοση και διασκέδαση.

    Το «σενάριο» της πασχαλινής απόδρασης περιλαμβάνει παραδοσιακά έθιμα, βόλτες στην πανέμορφη, παραθαλάσσια λουτρόπολη, ποιοτική διαμονή, υπέροχο φαγητό, χαλάρωση σε ιαματικά λουτρά, μοναδικά αξιοθέατα και εκδρομές που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν σε νησί. Κι όλα αυτά μια ανάσα μακριά την Αθήνα. Σε μία ώρα είστε εκεί, χωρίς να μπείτε σε καράβια και αεροπλάνα.

    Πάσχα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

    travelgo.gr
    Πηγή: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

    Το Λουτράκι είναι ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις όλες τις εποχές του χρόνου. Την περίοδο του Πάσχα, η πόλη υποδέχεται τους επισκέπτες σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Οι μυρωδιές της άνοιξης πλημμυρίζουν τον αέρα, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες προσφέρουν νηστίσιμα εδέσματα τη Μεγάλη Εβδομάδα και παραδοσιακές γεύσεις την Κυριακή του Πάσχα, ενώ η παραλία της πόλης γεμίζει με κόσμο. Οι πολλές εκκλησίες και μονές της περιοχής δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης, η οποία είναι διάχυτη σε όλη την πόλη.

    Τι να δείτε και να κάνετε

    • Τη Μεγάλη Τετάρτη, μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ανοιχτή για το κοινό πρόβα της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, η οποία πραγματοποιείται υπό μορφή συναυλίας στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.
    • Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο επιτάφιος της εκκλησίας της Παναγίας της Γιάτρισσας περιφέρεται στις γειτονιές της πόλης με τον κόσμο να κρατά αναμμένα κεριά, ακολουθώντας την πομπή και συνοδεία χορωδιών που ψάλλουν. Κορυφαία στιγμή είναι η περιφορά κατά μήκος της παραλιακής οδού του Λουτρακίου και η είσοδος του επιταφίου στη θάλασσα. Οι επιτάφιοι των τριών κεντρικών εκκλησιών συγκεντρώνονται στην πλατεία της 25ης Μαρτίου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα με σύνθεση 100 ατόμων προΐσταται της λιτανείας, συνοδεύοντας ηχητικά με κλασικά αριστουργήματα.
    travelgo.gr
    Πηγή: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
    • Το Μεγάλο Σάββατο, η Ανάσταση γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η αναστάσιμη ακολουθία σε όλες τις εκκλησίες συνοδεύεται από φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φωτίζουν τον ουρανό.
    • Την Κυριακή του Πάσχα, μπορείτε να γευτείτε τον παραδοσιακό οβελία στα εστιατόρια της πόλης και να συνεχίσετε με μια βόλτα στην παραλία για καφέ ή γλυκό με θέα τη θάλασσα.
    • Τη Δευτέρα του Πάσχα, στην Περαχώρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας αναβιώνει τον παραδοσιακό «Χορό του Γιαρέντη», ένα έθιμο που γιορτάζεται συνοδεία ζωντανής μουσικής ορχήστρας και κερασμάτων.
    • Ο εορτασμός του Πάσχα συνεχίζεται και την Κυριακή του Θωμά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου αναβιώνει τα τοπικά έθιμα με μια γιορτή που περιλαμβάνει χορό και δρώμενα στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού της Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου.

    Πασχαλινές εκδρομές στην περιοχή

    Οι φυσικές ομορφιές της περιοχής και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας προσφέρουν πολλές επιλογές για μίνι εξορμήσεις.

    • Αξίζει μια εκδρομή μέχρι τη Λίμνη Βουλιαγμένη ή Ηραίου (15 χλμ. από το Λουτράκι). Πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό που ανανεώνεται μέσω ενός στενού διαύλου στην άκρη της που την ενώνει με τη θάλασσα. Εδώ θα βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά, ενώ αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα τιρκουάζ νερά της λιμνοθάλασσας.
    • Πολύ κοντά στη λιμνοθάλασσα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, με τα κατάλοιπα ενός σημαντικού αρχαιοελληνικού ιερού αφιερωμένου στην θεά Ήρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.
    • Ο εντυπωσιακός Φάρος Μελαγκάβι που δεσπόζει στο ακρωτήριο του Ηραίου Περαχώρας, κοντά στον αρχαίο ναό της Ήρας, είναι ένας από τους ωραιότερους φάρους της Ελλάδας. Η εκδρομή μέχρι εκεί (18 χλμ. από το Λουτράκι) θα σας ανταμείψει με ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα με θέα τον Κορινθιακό κόλπο.
    • Στα Γεράνεια Όρη, πάνω από το Λουτράκι, βρίσκεται η ιστορική Μονή του Οσίου Παταπίου, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα προς τη Βόρεια Πελοπόννησο, τον Ισθμό της Κορίνθου και τον Σαρωνικό.
    • Οι γραφικοί Άγιοι Θεόδωροι, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού, αποτελούν ιδανικό προορισμό για μια πασχαλινή απόδραση. Αν βρεθείτε εδώ, αξίζει να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Παναγίας Πραθίου και το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider