Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.4°C
    Clouds

    Λουτράκι: Μια απόδραση που τα έχει όλα

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λουτράκι: Μια απόδραση που τα έχει όλα

    Ιαματικά λουτρά, παραλίες για κάθε γούστο, διαδρομές δίπλα σε αρχαία ερείπια και αξέχαστα ηλιοβασιλέματα. Προσιτός και κοντινός στην Αθήνα προορισμός, το Λουτράκι αποτελεί ιδανική επιλογή για μια μίνι απόδραση που τα έχει όλα.

    Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, το Λουτράκι αποτελεί μια ωραία επιλογή για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, και όχι μόνο, αφού απέχει μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα. Αν προτιμάτε τους προορισμούς της… διπλανής πόρτας, για να αλλάξετε τον αέρα σας εύκολα και γρήγορα, στην παραθαλάσσια λουτρόπολη της Κορινθίας θα βρείτε περισσότερα απ' όσα μπορείτε να φανταστείτε.

    Μια πόλη με διαχρονική γοητεία, πεντακάθαρες παραλίες για κάθε γούστο - οργανωμένες πλαζ αλλά και κρυμμένα διαμαντάκια για απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση-, αρχαιολογικοί χώροι δίπλα στη θάλασσα, αξέχαστα ηλιοβασιλέματα και ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες εξορμήσεις. Το Λουτράκι προσφέρει πολλές εναλλαγές, αρκεί να το αποφασίσετε.

    Βόλτα στο Λουτράκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Λουτράκι παραμένει ένα ζωντανό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, όλες τις εποχές του χρόνου, με οργανωμένη παραλία, σύγχρονα και ρετρό ξενοδοχεία και ωραία ταβερνάκια κατά μήκος της κλασικής περατζάδας. Κοντά στη βόρεια έξοδο της πόλης, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και αξίζει να το επισκεφθείτε. Κάντε μια απογευματινή βόλτα στον παραλιακό δρόμο με τους φοίνικες και πιείτε τον καφέ σας δίπλα στους περίφημους μικρούς καταρράκτες της πόλης.

    Στο νέο υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε θεραπείες με το διάσημο ιαματικό νερό σε ένα πολυτελές και σύγχρονο περιβάλλον. Λίγο παρακάτω στον ίδιο δρόμο, κάντε μια στάση στο ημικυκλικό κτήριο της «Δημοτικής Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου» (παλιά λουτρά), το οποίο είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά του Στέφανου Ξενόπουλου που αναπαριστούν σκηνές από την ελληνική μυθολογία. Τέλος, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε μια ταινία στο υπέροχο θερινό σινεμά Ηλέκτρα δίπλα στη θάλασσα.

    Στα Γεράνεια Όρη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Γεράνεια Όρη, που δεσπόζουν πάνω από το Λουτράκι, καταλαμβάνουν το ανατολικότερο τμήμα του νομού Κορινθίας και φτάνουν μέχρι τα όρια της Δυτικής Αττικής. Εκεί βρίσκεται η ιστορική Μονή του Οσίου Παταπίου, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Αξίζει να την επισκεφθείτε για να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει προς τη Βόρεια Πελοπόννησο, τον ισθμό της Κορίνθου και τον Σαρωνικό.

    Η... άλλη λίμνη Βουλιαγμένης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχει κι άλλη λίμνη Βουλιαγμένη και απέχει μόλις 15 χλμ. από το Λουτράκι. Στη Λίμνη Βουλιαγμένη ή Ηραίου θα συναντήσετε ένα πανέμορφο τοπίο. Πρόκειται ουσιαστικά για λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό που ανανεώνεται μέσω ενός στενού διαύλου στην άκρη της που την ενώνει με τη θάλασσα. Τα νερά της θεωρούνται ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι αργά το φθινόπωρο. Η πιο ωραία παραλία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο. Στη λίμνη υπάρχουν κάποιες ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θαλάσσια σπορ και να κάνουν ποδήλατο στον παραλίμνιο δρόμο. Αν έρθετε έως εδώ, ο κοντινός αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, δεν μπορεί να λείπει από το πρόγραμμα. Εδώ, τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Ηλιοβασίλεμα στο Φάρο Μελαγκάβι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αξίζει η εκδρομή μέχρι τον εντυπωσιακό Φάρο Μελαγκάβι που δεσπόζει στο ακρωτήριο του Ηραίου Περαχώρας ή Μελαγκάβι κοντά στον αρχαίο ναό της Ήρας, 18 χλμ. μακριά από το Λουτράκι. Αν βρεθείτε εκεί αργά το απόγευμα, θα απολαύσετε το ομορφότερο ίσως ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό κόλπο. Ο εμβληματικός φάρος Μελαγκάβι, γνωστός και ως Φάρος του Ηραίου, οδηγεί τα πλοία που πλέουν στον Κορινθιακό και κινούνται προς το λιμάνι και τη διώρυγα της Κορίνθου. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1897, ενώ από το 2001 χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο. Για να προσεγγίσετε τον φάρο, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο και να ακολουθήσετε ένα βατό μονοπάτι περίπου 300 μ.

    Παραλίες στο Λουτράκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η τεράστια παραλία της πόλης έχει όλα τα κομφόρ, όμως υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Στο δρόμο από το Λουτράκι προς την Περαχώρα, σε ένα ιδιαίτερα ανηφορικό σημείο, η πινακίδα Φλάμπουρο υποδεικνύει το δρόμο για μια ειδυλλιακή παραλία. Μια ωραία, εναλλακτική επιλογή για βουτιές είναι και η μικρή παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πανέμορφη και εξωτική είναι η Μυλοκοπή (πρόσβαση από χωματόδρομο), μια αμμώδης παραλία με ψιλό χαλικάκι, που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια. Για τους πιο περιπετειώδεις, υπάρχουν επίσης η κρυφή παραλία της Στέρνας, ένας μαγευτικός κόλπος για ήσυχες βουτιές, η απομονωμένη και άγριας ομορφιάς Σκαλωσιά και η Σπηλιά της Φώκιας (πρόσβαση με σκάφος ή από ένα δύσβατο μονοπάτι).

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider