Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 17.5°C
    Clear

    Το χωριό κοντά στην Αθήνα που συνδυάζει μαγευτική φύση και καλό φαγητό

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το χωριό κοντά στην Αθήνα που συνδυάζει μαγευτική φύση και καλό φαγητό

    Αυτό το πανέμορφο χωριό στην ορεινή Κορινθία είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή.

    Ψάχνετε για μια εύκολη απόδραση για να συνδυάσετε χαλάρωση στη φύση και καλό φαγητό; Ένα υπέροχο μέρος για μονοήμερη εκδρομή είναι το ορεινό χωριό ΕυρωστίνηΖάχολη) Κορινθίας, το οποίο απέχει 70 χλμ. από την Κόρινθο και περίπου 150 χλμ. από την Αθήνα.

    Η Ευρωστίνη βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, σε απόσταση περίπου 14 χλμ. από το παραθαλάσσιο Δερβένι. Μια υπέροχη διαδρομή μέσα από ένα πυκνό δάσος με μαύρη πεύκη και ελαιώνες, οδηγεί στο οροπέδιο της Ζάχολης, όπου θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό χωριό γεμάτο βρύσες, αλώνια και ξωκλήσια.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Στην είσοδο του χωριού σε καλωσορίζει ο εντυπωσιακός ναός του Αγίου Γεωργίου του 1811, με τους 17 τρούλους, μέσα σε μια υπέροχη αυλή γεμάτη παραδοσιακές βρύσες και επτά κυπαρίσσια. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο ναός χτίστηκε εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων του χωριού, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή σε 40 ημέρες, διαφορετικά θα γκρεμιζόταν.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το ωραιότερο αξιοθέατο του χωριού, ωστόσο, είναι το Ρέμα των Μύλων, μια παραδεισένια όαση που μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε ακολουθώντας απλά τις σημάνσεις.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εδώ θα βρείτε μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και γεφυράκια. Ο ήχος του νερού, το κελάηδισμα των πουλιών και η βλάστηση θα σας κάνουν να αφεθείτε στην ηρεμία της φύσης. Η μετάβαση σε όλα τα σημεία του ρέματος είναι εξαιρετικά εύκολη και οι διαδρομές πραγματοποιούνται χωρίς κανέναν κίνδυνο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η βόλτα σε αυτόν το μικρό παράδεισο μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στην κοντινή Παναγία των Καταφυγίων ή Καταφυγιώτισσα. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, σκαρφαλωμένο και σμιλεμένο στον βράχο, με άπλετη θέα που φθάνει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.

    Τέλος, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στις ταβέρνες του χωριού για να απολαύσετε νόστιμα παϊδάκια από ντόπια κρέατα και τη φημισμένη φασολάδα από τα βραβευμένα ζαχολίτικα φασόλια. Στο χωριό λειτουργεί και ξενώνας.

    Δείτε υπέροχες εικόνες από την Ευρωστίνη και το Ρέμα των Μύλων στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider