Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Ηλείας
    Fri 18.8°C
    Clear

    Νεμούτα: Στους «μυστικούς» καταρράκτες της Πελοποννήσου

    ΗΛΕΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νεμούτα: Στους «μυστικούς» καταρράκτες της Πελοποννήσου

    Γνωρίστε τους καταρράκτες της Νεμούτας, έναν καλά κρυμμένο φυσικό θησαυρό στην Ηλεία. Μια ειδυλλιακή γωνιά της Πελοποννήσου για τους λάτρεις της πεζοπορίας και όχι μόνο

    Η Ελλάδα διαθέτει αρκετούς εντυπωσιακούς καταρράκτες που προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα και συναρπαστικές εμπειρίες στους φυσιολάτρες. Διάσημοι ή λιγότερο γνωστοί, μέσα σε φαράγγια και πυκνά δάση, οι καταρράκτες αυτοί δημιουργούν ονειρικά σκηνικά. Ένα τέτοιο σκηνικό σπάνιας φυσικής ομορφιάς βρίσκεται καλά κρυμμένο στην ορεινή Ηλεία.

    Σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία, κοντά στα σύνορα Ηλείας, Αρκαδίας και Αχαΐας, θα συναντήσετε το χωριό Νεμούτα, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 560 µ. πλάι στον ποταμό Ερύµανθο, παραπόταμο του Αλφειού. Εκεί βρίσκεται ένα - άγνωστο στους πολλούς - ειδυλλιακό μέρος που αξίζει να ανακαλύψετε: οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Νεμούτας, δίπλα στο φαράγγι του Ερύμανθου.

    Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Νεμούτας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι καταρράκτες της Νεμούτας είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του νομού Ηλείας, περίπου 42 χλμ. μακριά από τον Πύργο. Με αφετηρία τη Νεμούτα, η διαδρομή περνά μέσα από πανέμορφα τοπία και καταλήγει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το ατμοσφαιρικό φαράγγι. Οι εικόνες της φύσης συναρπάζουν κάθε επισκέπτη.

    Νεμούτα
    Νεμούτα
    Πηγή: Shutterstock

    Οι έμπειροι πεζοπόροι μπορούν να κάνουν τη διαδρομή 12 χιλιομέτρων από το μονοπάτι Μ3, η οποία ξεκινά από το γειτονικό χωριό Φολόη, για να φτάσουν στους πιο δύσκολα προσβάσιμους καταρράκτες. Εδώ ο επισκέπτης βαδίζει στα χνάρια του Ηρακλή, ο οποίος πραγματοποίησε στην περιοχή τον τέταρτο άθλο του, σκοτώνοντας τον Ερυμάνθιο Κάπρο. Υπάρχει όμως και μια εύκολη διαδρομή, ακολουθώντας τον βατό χωματόδρομο, τριών περίπου χιλιομέτρων, που οδηγεί από τη Νεμούτα προς το χωριό Ελαία και τη μεταλλική γέφυρα του Ερύμανθου. Πολύ κοντά βρίσκεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της περιοχής - η «Πύλη του Παραδείσου».

    Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να δροσιστείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας τόσο στα κρύα νερά των καταρρακτών, όσο και σε διάφορα σημεία του ποταμού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider