Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αράχοβα
    Fri 18.8°C
    Clear

    Αράχωβα: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αράχωβα: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    Ιστορικές ταβέρνες, παραδοσιακές γεύσεις, μοντέρνοι χώροι και ευφάνταστα μενού. Ταξιδεύουμε στην Αράχωβα και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα γευστικά στέκια της

    Η Αράχωβα είναι αδιαμφισβήτητα η σταθερή αξία του χειμώνα. Λάτρεις των χειμερινών σπορ και της φύσης, ζευγάρια, νεανικές παρέες και όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν το «μύθο» της, δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στην αρχοντική κωμόπολη της Βοιωτίας. Πλούσιο είναι και το «μενού» για τους καλοφαγάδες, καθώς ο γαστρονομικός χάρτης του διασημότερου ελληνικού χειμερινού προορισμού καλύπτει κάθε γούστο - από παραδοσιακή κουζίνα μέχρι γκουρμέ δημιουργίες από ευρωπαϊκές κουζίνες. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αράχωβα.

    Το Αρχοντικό

    Το Αρχοντικό Αράχωβα
    Το Αρχοντικό Αράχωβα
    Πηγή: Το Αρχοντικό

    Στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας, στη στροφή πριν από τη γέφυρα, η οικογενειακή ταβέρνα Το Αρχοντικό αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης των καλοφαγάδων στην περιοχή. Αρχικά θα σας κερδίσει ο φιλόξενος και ζεστός χώρος με το τζάκι και τις μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο φημισμένο Ρολόι και στο χωριό. Στη συνέχεια, θα ενθουσιαστείτε με τις αυθεντικές γεύσεις. Το προσεγμένο μενού δίνει έμφαση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και περιλαμβάνει αποκλειστικά πιάτα που φτιάχνονται με επιλεγμένες, ντόπιες πρώτες ύλες και προϊόντα.

    Παναγιώτα

    Παναγιώτα Αράχωβα
    Παναγιώτα Αράχωβα
    Πηγή: Παναγιώτα

    Στην κορυφή της Αράχωβας, πίσω στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η ταβέρνα Παναγιώτα ​​​​​​αποτελεί συνώνυμο του καλού φαγητού. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες και παλαιότερες ταβέρνες της Αράχωβας, με πιστούς επισκέπτες που την ξεχωρίζουν τόσο για τη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα όσο και για την κουζίνα της. Το φιλέτο «Παναγιώτα», η σαλάτα Μελωμένη, το αρνάκι φρικασέ και ο κόκορας με χυλοπίτες είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ. Όλα τα πιάτα είναι άκρως προσεγμένα και γευστικά.

    Panagiota Plus

    Panagiota Plus Arachova
    Panagiota Plus Arachova
    Πηγή: Panagiota Plus

    Το «αδερφάκι» της Παναγιώτας, το bar-restaurant Panayiota Plus είναι ένα ατμοσφαιρικό bar-restaurant με ξεχωριστό χαρακτήρα. Η μοναδική διακόσμηση, οι ιδιαίτερες γεύσεις, το εξαιρετικό service και το εγγυημένο κέφι είναι οι λόγοι που το Panagiota Plus βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων από τη μέρα που άνοιξε. Το μενού προσεγγίζει με σύγχρονη άποψη και δημιουργική ματιά παραδοσιακές συνταγές. Οι φίλοι του κρασιού θα βρουν μια ενημερωμένη wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Εξίσου δυνατή όμως είναι και η λίστα με τα cocktails, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση.

    Οίστρος by Aktida

    Στο δημοφιλές Οίστρος by Aktida, πάνω στον κεντρικό δρόμο, θα γευτείτε προσεγμένα πιάτα μαγειρεμένα με φαντασία από την Αχτίδα Κορίτου. Κρασάτο αγριογούρουνο γάστρας, κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι και κεφτεδάκια ούζου είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Σερβίρει ακόμα και φρέσκα θαλασσινά, σε ευφάνταστες συνταγές. Το Οίστρος by Aktida φημίζεται και για τα αυτοσχέδια πάρτυ με ελληνική μουσική.

    Δασαργύρης

    travelgo.gr
    Πηγή: Δασαργύρης

    Με ιστορία που κρατάει από το 1915, η ταβέρνα Δασαργύρης στην Αράχωβα ξεχωρίζει για τις παραδοσιακές συνταγές και την οικογενειακή ατμόσφαιρά της. Η ταβέρνα είναι ξακουστή για το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι της. Εξαιρετικά είναι τα παϊδάκια, αλλά και οι χειροποίητες πίτες, τα μαγειρευτά και τα πιάτα ημέρας όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι και το ριγανάτο αρνάκι. Όλα είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά, ενώ πολλές από τις πρώτες ύλες είναι δικής τους παραγωγής.

    Καπλάνης

    travelgo.gr
    Πηγή: Καπλάνης

    Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της Αράχωβας είναι και ο Καπλάνης, με καλό, σπιτικό φαγητό. Δίπλα στο τζάκι θα γευτείτε αχνιστές σούπες, σπιτική χορτόπιτα, γαρδούμπες με χόρτα, αρνάκι φρικασέ που λιώνει στο στόμα, κρασάτο κόκορα, μπιφτέκι γεμιστό, ζουμερά παϊδάκια και κατσικάκι στο φούρνο. Ο επίλογος γράφεται με σπιτικά παραδοσιακά γλυκά.

    Το Αγνάντιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Αγνάντιο

    Στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας, ακριβώς δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, θα βρείτε Το Αγνάντιο, μια οικογενειακή ταβέρνα που αποτελεί κλασική αξία από το 1989. Πιάστε τραπέζι δίπλα στο τζάκι ή στην πριβέ γωνιά με θέα το Ρολόι της Αράχωβας, για να δοκιμάσετε καλομαγειρεμένες συνταγές παραδοσιακής κουζίνας, μαγειρευτά πιάτα με ζυμαρικά δικής τους παραγωγής, καθώς και πολύ καλά ψητά κρεατικά. Μη χάσετε το μοσχαράκι στάμνας στο πήλινο και τα μανιτάρια με φορμαέλα.

    Tavola

    Στην καρδιά της Αράχωβας το Tavola είναι ένα εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα και νόστιμα πιάτα για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά ριζότι, σαλάτες και πιάτα κρεατικών συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα ελληνικά ή τα ιταλικά κρασιά της ενημερωμένης λίστας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ριζότο με μανιτάρια. Για το τέλος, κρατήσετε χώρο για λαχταριστά χειροποίητα γλυκά, όπως πανακότα και τιραμισού.

    Le Sapin

    travelgo.gr
    Πηγή: Le Sapin

    Το Le Sapin στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο κτήριο στον κεντρικό δρόμο, λίγο πριν την πλατεία Λάκκα. Σε έναν προσεγμένο και ατμοσφαιρικό χώρο με τζάκι και τζαμαρίες, θα δοκιμάσετε εκλεπτυσμένα πιάτα γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας, συνοδεία κρασιών του ελληνικού και γαλλικού αμπελώνα.

    Το Φασούλι

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Φασούλι

    Στην έξοδο της Αράχωβας, στο δρόμο προς το Λιβάδι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το εστιατόριο Το Φασούλι έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αποτελεί μία από τις πιο ποιοτικές επιλογές για φαγητό στην περιοχή. Στο μενού φιγουράρουν νόστιμα παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάζονται με ντόπια και φρέσκα υλικά. Η εκπληκτική θέα από τα μεγάλα παράθυρα σε όλη την περιοχή αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία του- ειδικά όταν χιονίζει, το τοπίο είναι μαγευτικό.

    Καλύβα

    Από τις πρώτες ταβέρνες που λειτούργησαν στο Λιβάδι (4 χλμ. από την Αράχωβα), η Καλύβα αποτελεί κλασική επιλογή για παραδοσιακό φαγητό. Κρεατικά της ώρας, σπιτικές πίτες και μαγειρευτά παρελαύνουν από τα τραπέζια. Παϊδάκια, μοσχάρι με χυλοπίτες, αγριογούρουνο στιφάδο, κοτόσουπα και τυροπιτάρι είναι μερικές από τα καλύτερα πιάτα. Ο χώρος είναι παραδοσιακός κι αυτός, με ρουστίκ διακόσμηση και μεγάλο τζάκι.

    Ζάχος

    Ζάχος
    Ζάχος
    Πηγή: Ζάχος

    H ταβέρνα Ζάχος στο Λιβάδι αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο σημείο συνάντησης κρεατοφάγων. Σε μια μεγάλη σάλα με τζάκι, λευκά τραπεζομάντιλα και θέα στο Λιβάδι, θα απολαύσετε ωραία ψητά, αλλά και μαγειρευτά, νόστιμες πίτες και σούπες. Ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, το αρνάκι στη γάστρα και η σταβλίσια μπριζόλα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider