Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Καρπενήσι
    Thu 15°C
    Clear

    Καρπενήσι: 7 προτάσεις για καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καρπενήσι: 7 προτάσεις για καλό φαγητό

    Τόπος με μοναδική φύση και ιστορία, από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, το Καρπενήσι έχει πολλές νόστιμες προτάσεις για τον επισκέπτη. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε επτά εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε

    Πληθωρική φύση, συναρπαστικές δραστηριότητες, γραφικά χωριά και βουνίσιες ταβέρνες με εκλεκτές παραδοσιακές γεύσεις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια ορεινή εξόρμηση; Όλα αυτά κι άλλα πολλά προσφέρει το Καρπενήσι, ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Μετά τις βόλτες σε ελατοσκέπαστες πλαγιές, φαράγγια και παραμυθένια χωριά, θα καταλήξετε μπροστά σε αναμμένα τζάκια για να γευτείτε εξαιρετικά ντόπια κρέατα, παραδοσιακές πίτες και νόστιμα μαγειρευτά. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής.

    Στην Πόλη

    travelgo.gr
    Πηγή: Στην Πόλη

    Σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ευρυτανίας, στο Παλιό Μικρό Χωριό θα βρείτε έναν πολύ προσεγμένο και ατμοσφαιρικό χώρο που ξεφεύγει από τα στερεότυπα της κλασικής ταβέρνας. Στο εστιατόριο «Στην Πόλη» το μενού ακροβατεί ανάμεσα στην ελληνική παραδοσιακή και τη μεσογειακή κουζίνα (και όχι μόνο) και αλλάζει ανάλογα με την εποχή και την έμπνευση της Πόλης, η οποία κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Ορισμένα ενδεικτικά πιάτα: τσουκνιδόσουπα, ρεβύθια φρικασέ, μοσχαράκι ντεμί γκλας και φιλέτο πέστροφας Καρπενησίου πανέ με γλυκοπατάτες και σος ταρτάρ.

    Παράδεισος

    Ταβέρνα Παράδεισος Καρπενήσι
    Ταβέρνα Παράδεισος Καρπενήσι
    Πηγη: Ταβέρνα Παράδεισος

    Στη διασταύρωση για Μικρό και Μεγάλο Χωριό, η ταβέρνα Παράδεισος αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για παραδοσιακό φαγητό στην περιοχή. Μπορείτε να γευτείτε γίδα βραστή, αρνάκι λαδορίγανη με πατάτες στον ξυλόφουρνο, κατσικάκι στη σούβλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες, παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο, λαδερά, κρεατικά της ώρας στα κάρβουνα και πολλά ακόμη πιάτα ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα θα τα απολαύσετε δίπλα στο αναμμένο τζάκι και το καλοκαίρι στην αυλή κάτω από τα πλατάνια. Ο χώρος καλύπτει κάθε είδους εκδήλωση.

    To Χωριάτικο Νασιόπουλος

    travelgo.gr
    Πηγή: To Χωριάτικο Νασιόπουλος

    Εδώ και πολλά χρόνια, οι λάτρεις του κρέατος δίνουν ραντεβού στην ταβέρνα Το Χωριάτικο που βρίσκεται στο Νέο Μικρό Χώριο. Σε μια ζεστή σαλά με τζάκι σερβίρονται ψητά σούβλας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, αγριογούρουνο στιφάδο, πολλές χωριάτικες πίτες αλλά και νόστιμα μαγειρευτά (κατσικάκι λεμονάτο, γίδα βραστή κ.ά.).

    Μεσοστράτι

    travelgo.gr
    Πηγή: Μεσοστράτι

    Κάνοντας τη βόλτα σας από το Καρπενήσι προς το μοναστήρι του Προυσού, η ταβέρνα Μεσοστράτι σάς περιμένει να δοκιμάσετε την ξακουστή κουζίνα της Αντιγόνης. Θα τη βρείτε πάνω στο δρόμο, λίγο πριν από τη διασταύρωση για Μικρό και Μεγάλο Χωριό. Το αγριογούρουνο στιφάδο, ο κόκορας ο κρασάτος, το κατσικάκι γάστρας, το μοσχαράκι γιουβέτσι, η ρεβυθάδα φούρνου, οι χωριάτικες πίτες με χειροποίητο φύλλο και το γαλακτομπούρεκο είναι μερικά μόνο από τα καλύτερα πιάτα.

    «Αντιγόνη» Πανάρας Χρήστος

    travelgo.gr
    Πηγή: Ταβερνα Αντιγόνη Πανάρας Χρήστος

    Η ταβέρνα Αντιγόνη αποτελεί κλασική στάση για καλό παραδοσιακό φαγητό στην κεντρική πλατεία του χωριού Κρίκελλο. Στο μενού, εκτός από κρεατικά της ώρας και σούβλες, θα βρείτε παραδοσιακά πιάτα όπως κατσικάκι λεμονάτο, γιουβέτσι μοσχάρι στο πήλινο, αγριογούρουνο στιφάδο και πίτες που αξίζει να δοκιμάσετε. Μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ολόφρεσκο γαλακτομπούρεκο.

    Το Πέταλο

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Πέταλο

    Αν βρεθείτε στο χωριό Γαύρος αξίζει να κάνετε μια στάση στην παραδοσιακή ταβέρνα Το Πέταλο, που αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις tοp επιλογές στην περιοχή. Εδώ θα δοκιμάσετε νόστιμα σπιτικά μαγειρευτά, αρνάκι γάστρας, αγριογούρουνο στιφάδο, κόκορα κοκκινιστό, αλλά και ντόπια ψητή πέστροφα.

    Πανόραμα

    Μια κλασική ταβέρνα, στην καρδιά της πόλης του Καρπενησίου, που σερβίρει γευστικά και χορταστικά πιάτα, ψητά, μαγειρευτά και παραδοσιακές πίτες. Μη χάσετε το λεμονάτο αρνάκι, το μπιφτέκι και τα παϊδάκια. Θα τα συνοδεύσετε με δικό τους κρασί.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider