Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.5°C
    Clouds

    Καμπιά: Ένα ορεινό χωριό - έκπληξη στην Εύβοια

    ΕΥΒΟΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καμπιά: Ένα ορεινό χωριό - έκπληξη στην Εύβοια

    Γνωρίστε τα Καμπιά, ένα γραφικό ορεινό χωριό της κεντρικής Εύβοιας, χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση. Ένα μέρος ιδανικό για χαλάρωση, μακριά απο την πολυκοσμία

    Συνδυάζοντας ιδανικά βουνό και θάλασσα, η Εύβοια κρύβει πολλούς θησαυρούς, καλώντας τους ταξιδιώτες να τους ανακαλύψουν μέσα από βόλτες σε γραφικά χωριά και μονοπάτια. Πέρα από τους διάσημους προορισμούς της Εύβοιας, αξίζει να εξερευνήσετε μερικά πολύ όμορφα, αλλά όχι και τόσο γνωστά χωριά και να ανακαλύψετε τα μικρά μυστικά τους. Ένα από αυτά τα χωριά είναι τα Καμπιά, στην Κεντρική Εύβοια, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τη Χαλκίδα και 110 χλμ. από την Αθήνα.

    Στα γραφικά Καμπιά της Κεντρικής Εύβοιας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χωριό του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, τα Καμπιά είναι χτισμένα σε υψόμετρο 500 μ. στην πλαγιά του Μέγα Λόγγου, τμήμα του Ξηροβουνίου. Πρόκειται για τον ορεινότερο οικισμό του δήμου. Το χωριό έχει πολλά γραφικά σπίτια και βρίσκεται μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση. Τα Καμπιά απέχουν μόλις 4 χλμ. από τη Στενή και έτσι μπορείτε να τα συνδυάσετε σε μια εξόρμησή σας στην Κεντρική Εύβοια.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το φαράγγι των Καμπιών ή φαράγγι του Χάβου, ένας καλά κρυμμένος παράδεισος για φυσιολάτρες στην καρδιά της Εύβοιας. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σπηλαιώδη ναό της Αγίας Κυριακής μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά. Σε πεντακόσια μέτρα ανατολικά της εκκλησίας, βρίσκεται ο εγκαταλειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών. Τα σπίτια του παλιού οικισμού είναι τουλάχιστον 300 ετών.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα γευτείτε τα νόστιμα ντόπια κρέατα, τη φημισμένη πέστροφα, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, αλλά και την ξακουστή τοπική φάβα.

    Τα Καμπιά, όπως και η Στενή, είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που υποδέχονται το χιόνι. Δείτε τα χιονισμένα Καμπιά από ψηλά σε ένα drone βίντεο του n.p. production.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider