Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.2°C
    Clouds

    Ταξίδι στο Λονδίνο: 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι στο Λονδίνο: 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

    Τι μπορεί να κάνει κανείς στο Λονδίνο χωρίς να ξοδέψει τίποτα; Πολλά. Από επισκέψεις σε μουσεία μέχρι βόλτες σε πάρκα, βρήκαμε δέκα από τα καλύτερα και εντελώς δωρεάν πράγματα που αξίζει να κάνετε στο ταξίδι σας στην αγγλική πρωτεύουσα

    Αδιαμφισβήτητα το Λονδίνο αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και πιο ξεχωριστές πόλεις του κόσμου. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τα σπουδαία μουσεία, την εκθαμβωτική αρχιτεκτονική, τα υπέροχα πάρκα, τις πολυσύχναστες οδούς με τα εκατοντάδες μαγαζιά;

    Μπορεί μια απόδραση στην αγγλική πρωτεύουσα να σας ακούγεται πολυδάπανη, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να ξοδέψετε τίποτα. Ναι, υπάρχουν και δωρεάν αξιοθέατα στο Λονδίνο, τα οποία δεν πρέπει να χάσετε. Βρήκαμε, λοιπόν, 10 από τα καλύτερα και εντελώς δωρεάν πράγματα που αξίζει να μπουν στη λίστα σας.

    Διαβάστε ακόμη:

    10 δωρεάν τρόποι να ανακαλύψετε το Λονδίνο

    Tate Modern

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το 2000, το πρώην εργοστάσιο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μεταμορφώθηκε και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της πόλης. Στην Tate Modern μπορείτε να απολαύσετε τη μόνιμη συλλογή - η οποία περιλαμβάνει έργα των Pollock, Warhol, Matisse και Picasso - εντελώς δωρεάν. Αφού ολοκληρώσετε την περιήγησή σας στις συλλογές τέχνης, πάρτε το ασανσέρ για το τελευταίο επίπεδο για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα 360 μοιρών του ορίζοντα του Λονδίνου.

    Βρετανικό Μουσείο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Βρετανικό Μουσείο αποτελεί must στάση για τους περισσότερους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Λονδίνο - και είναι εντελώς δωρεάν. Οι συλλογές του είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο. Aξιοσημείωτο είναι ότι τα 80.000 αντικείμενα που εκτίθενται αποτελούν μόνο το 1% των αντικειμένων που έχει στην κατοχή του το μουσείο.

    Borough Market

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η φημισμένη, ιστορική αγορά τροφίμων του Λονδίνου είναι γεμάτη με υπέροχες λιχουδιές από όλες τις γωνιές του κόσμου. Η Borough Market έχει όλα όσα χρειάζεστε για ένα αξέχαστο πρωινό ή ένα μεσημεριανό γεύμα, αλλά αποτελεί επίσης ένα καλό μέρος για μια απολαυστική περιπλάνηση με δωρεάν γευστικές δοκιμές. Προτιμήστε να την επισκεφθείτε τις καθημερινές, γιατί τα Σάββατα μαζεύει πολύ κόσμο.

    Kensington Gardens

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στους υπέροχους Κήπους του Κένσινγκτον φιλοξενούνται το Μνημείο Άλμπερτ, το Άγαλμα του Πήτερ Παν, η Γκαλερί Serpentine, η Στρογγυλή Λίμνη και η παιδική χαρά Diana Memorial. Όλα είναι ελεύθερα να τα επισκεφθείτε. Όταν τελειώσετε με τα αξιοθέατα, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα δεντρόφυτα μονοπάτια που διασχίζουν το πάρκο. Φυσικά, στο Λονδίνο υπάρχουν αμέτρητα πάρκα για να χαλαρώσετε. Ανατολικά και βόρεια από τους Kensington Gardens, θα βρείτε το Regent's Park, το Hyde Park, το Green Park και το St James's Park.

    Αλλαγή φρουράς στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η αλλαγή της φρουράς στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που προσφέρει το Λονδίνο στους επισκέπτες. Η εντυπωσιακή τελετή πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 11 το πρωί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Δεν γίνεται να τη χάσετε! Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα για να πιάσετε θέση με καλή θέα.

    Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια βόλτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτήριο και διαθέτει μια τεράστια συλλογή (περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα) με μεγάλη ιστορική και επιστημονική αξία, που περιλαμβάνει αντικείμενα από τομείς όπως η βοτανική, η εντομολογία, η ορυκτολογία, η παλαιοντολογία και η ζωολογία. Οι σκελετοί δεινοσαύρων είναι από τα πιο δημοφιλή εκθέματα.

    Μουσείο Επιστημών

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πάρτε την οικογένεια για μια επιμορφωτική επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών (Science Museum), στην περιοχή South Kensington, που έχει επίσης δωρεάν είσοδο. Ιδρύθηκε το 1857 και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, με πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Το Energy Hall παρουσιάζει τις πρώτες ατμομηχανές, που χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ τα εκθέματα του τρίτου ορόφου, που περιλαμβάνουν παλιά ανεμόπτερα, αερόστατα και προσομοιωτές πτήσης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα παιδιά.

    Victoria & Albert Museum

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    To V&A (Victoria & Albert Museum) είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο με μια εντυπωσιακή συλλογή 4,5 εκατομμυριών αντικείμενων. Θεωρείται το μεγαλύτερο και πληρέστερο μουσείο διακοσμητικών τεχνών στον κόσμο. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν από γλυπτά, κεραμικά αντικείμενα, εντυπωσιακά ιαπωνικά όπλα και ασιατικούς θησαυρούς μέχρι σύγχρονα ρούχα υψηλής ραπτικής.

    Museum of London

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πολλοί τουρίστες το αγνοούν, αλλά είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία της πόλης. Μια βόλτα στο Μουσείο του Λονδίνου θα σας δώσει τη δυνατότητα να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης. Μετά την περιήγησή σας, καθίστε στο όμορφο καφέ του.

    Sky Garden

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρόσβαση στο Sky Garden - τον ψηλότερο δημόσιο κήπο του Λονδίνου, στον τελευταίο όροφο του Walkie Talkie, στην οδό 20 Fenchurch - είναι δωρεάν μέχρι τις 18:00 τις καθημερινές και τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα. Τα καταστρώματα παρατήρησης και τα εστιατόρια που βρίσκονται στους τρεις τελευταίους ορόφους, προσφέρουν ίσως την καλύτερη θέα από ψηλά στο κεντρικό Λονδίνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider