Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21°C
    Clear

    Βερόνα: 48 ώρες στην πόλη του έρωτα

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βερόνα: 48 ώρες στην πόλη του έρωτα

    Μπορεί να είναι γνωστή ως η πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, όμως η Βερόνα είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Η γραφική πόλη του ιταλικού Βορρά είναι ιδανική για ένα διήμερο γεμάτο ιταλική φινέτσα

    Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως την πόλη των ερωτευμένων. Κι αυτό γιατί ο Σαίξπηρ επέλεξε αυτή τη γραφική πόλη του ιταλικού Βορρά για να ξετυλίξει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Όμως, η Βερόνα δεν αφορά μόνο τους ερωτευμένους. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Adige (Αδίγη), σε μικρή απόσταση από τη Βενετία, αυτή η γοητευτική μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας συναρπάζει τους επισκέπτες με το ιστορικό της κέντρο (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), τα πολύχρωμα μεσαιωνικά σπίτια, τα υπέροχα μνημεία και την ιταλική φινέτσα της. Ένα διήμερο είναι ό,τι πρέπει για να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, να περπατήσετε την πόλη, να χαθείτε στα στενά και να απολαύσετε την ατμόσφαιρά της.

    Βερόνα: Τα top αξιοθέατα

    H Αρένα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ρωμαική Αρένα, «το Κολοσσαίο της Βερόνας», είναι ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στην πόλη. Αυτό το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 30 μ.Χ. βρίσκεται πάνω στην όμορφη Piazza Bra, τη μεγαλύτερη πλατεία της Βερόνας και είναι αρκετά εντυπωσιακό και πολύ καλά διατηρημένο. Μάλιστα, χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για συναυλίες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί το Arena di Verona Festival, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπερας στον κόσμο.

    Casa di Giulietta

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν γίνεται να επισκεφθείτε την πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και να μην δείτε από κοντά το περίφημο Casa di Giulietta. Το Σπίτι της Ιουλιέτας είναι το διασημότερο αξιοθέατο αυτής της πόλης, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες για να το φωτογραφίσουν, να αγγίξουν το άγαλμα της Ιουλιέτας (λένε ότι φέρνει τύχη) και να αφήσουν μηνύματα αγάπης στους τοίχους της αυλής. Το σπίτι του 13ου αιώνα με το περίφημο μπαλκόνι (που στην πραγματικότητα αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη για τουριστικούς λόγους) λειτουργεί ως μουσείο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η είσοδος στην αυλή είναι δωρεάν, αλλά για να µπείτε στο σπίτι το εισιτήριο κοστίζει €6.

    Piazza delle Erbe

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πιο διάσημη πλατεία της Βερόνας και η καρδιά της πόλης. Η Piazza delle Erbe φιλοξενεί μία από τις διασημότερες υπαίθριες αγορές της Ιταλίας, πολλά καφέ, αλλά και εντυπωσιακά κτήρια, όπως το µπαρόκ Palazzo Maffei. Το συντριβάνι με το άγαλμα της Madona Verona είναι το κόσμημα της πλατείας.

    Torre dei Lamberti

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο ύψους 84 μ. Πύργος των Λαµπέρτι ξεκίνησε να χτίζεται τον 12ο αιώνα, ολοκληρώθηκε το 1463 και σήμερα προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. Μπορείτε να ανεβείτε τα 368 σκαλοπάτια του πύργου ή να πάρετε το ασανσέρ για να φτάσετε στην κορυφή.

    Castelvecchio

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισµένο στις όχθες του ποταµού Αδίγη, το Castelvecchio θα σας µεταφέρει στον µεσαίωνα και στη δυναστεία των Σκαλιγκιέρι. Περπατήστε στην επιβλητική κόκκινη γέφυρά του και, αν είστε λάτρεις της τέχνης, επισκεφθείτε το µουσείο, το οποίο φιλοξενεί υπέροχους αναγεννησιακούς πίνακες και πολλές συλλογές από αγάλματα, τοιχογραφίες, κοσμήματα και αντίκες.

    Castel San Pietro

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Για την πιο όμορφη θέα της πόλης από ψηλά, επισκεφθείτε το λόφο του κάστρου San Pietro. Καθώς ανεβαίνετε θα κάνετε μια πρώτη στάση στο Teatro Romano, το αρχαίο θέατρο της πόλης. Στην κορυφή του λόφου σάς περιμένει το πιο μαγευτικό πανόραμα της Βερόνας. Μπορείτε να ανεβείτε εύκολα και με τελεφερίκ.

    Giardino Giusti

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια όμορφη βόλτα που μπορείτε να κάνετε στη Βερόνα είναι στους περίφημους κήπους του Palazzo Giusti. Oι αναγεννησιακοί κήποι διαμορφώθηκαν στα τέλη του 16ου αιώνα με γεωμετρικά στοιχισμένες πρασιές, γλυπτά και λίμνες και είναι από τους ωραιότερους της Ιταλίας.

    Στάσεις για καφέ, aperitivo και φαγητό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Η Trattoria dal Taio σερβίρει νόστιμα πιάτα, κρεατικά και χειροποίητα ζυμαρικά σε έναν πολύ ατμοσφαιρικό χώρο. To La bottega della Gina φημίζεται για τα φρέσκα ζυμαρικά του. Αξίζει να τα δοκιμάσετε! H Osteria Al Duca και η Osteria a la Carega είναι μερικά ακόμη καλά μέρη για φαγητό, που προτιμούν και οι ντόπιοι.
    • Για εσπρέσο κάντε μια στάση στο μικρό και ιδιαίτερο Caffe Borsari.
    • Το πιο νόστιμο παγωτό στην πόλη θα το βρείτε στην Gelateria Ponte Pietra.
    • Το ιστορικό Caffe Monte Baldo και το Terrazza Bar al Ponte με την υπέροχη θέα στο ποτάμι είναι δύο καλές επιλογές για απεριτίβο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider