Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 23.5°C
    Clear

    Μια βόλτα σε 7 εντυπωσιακούς δρόμους του κόσμου

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μια βόλτα σε 7 εντυπωσιακούς δρόμους του κόσμου

    Από τη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ μέχρι τη μαγευτική Μπλε Πόλη στο Μαρόκο, ας περπατήσουμε νοητά σε μερικούς από τους εντυπωσιακούς και παράξενους δρόμους που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μεγάλες και μικρές πόλεις του κόσμου

    Αξιοθέατα δεν είναι μόνο τα μνημεία και τα μουσεία, αλλά και οι δρόμοι που αποτελούν την ψυχή μιας πόλης. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν εκατομμύρια συνηθισμένοι δρόμοι που διασχίζει ο κόσμος καθημερινά και υπάρχουν και εκείνοι οι δρόμοι που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν με τη μοναδικότητά τους. Δρόμοι λαμπεροί, δρόμοι παράξενοι, δρόμοι θρυλικοί που έχουν ο καθένας τη δική του ιστορία.

    Δείτε παρακάτω 7 από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους σε όλο τον κόσμο, όπως τους επέλεξε η βρετανική εφημερίδα Independent. Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για να τους θαυμάσουν από κοντά, κάνοντάς τους ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Instagram και τα social media.

    Διαβάστε ακόμη:

    7 από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο

    Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εκκεντρική οδός Lombard στο Σαν Φρανσίσκο τραβάει τους επισκέπτες της πόλης σαν μαγνήτης. Οι τουρίστες σταματούν, κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και τραβούν φωτογραφίες από τον εμβληματικό ζιγκ ζαγκ δρόμο που εκτείνεται σε ένα τετράγωνο ανάμεσα στις οδούς Hyde και Leavenworth, σε έναν απότομο λόφο και αποτελείται από οκτώ φουρκέτες. H Lombard Street αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

    Chefchaouen, Μαρόκο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Βόρεια του Μαρόκου, υπάρχει μια μικρή πόλη που ονομάζεται Chefchaouen και είναι βαμμένη σε μια παλέτα μαγευτικών μπλε αποχρώσεων. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες την επισκέπτονται αναζητώντας την τέλεια φωτογραφία για το Instagram στα σοκάκια της παλιάς πόλης με το παραμυθένιο χρώμα.

    Hollywood Boulevard, Λος Άντζελες, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δεν γίνεται να επισκεφθεί κανείς το Λος Άντζελες και να μην επισκεφθεί τη Λεωφόρο του Χόλιγουντ, τον δρόμο που αφηγείται την ιστορία της αμερικανικής showbiz. Εκεί βρίσκεται το Hollywood Walk of Fame, η περίφημη Λεωφόρος των Αστέρων, που είναι στην ουσία ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 2.600 αστέρια προς τιμήν - κατά κύριο λόγο - ανθρώπων των Τεχνών, αλλά και αρκετών φανταστικών χαρακτήρων.

    The Royal Crescent, Μπαθ, Ηνωμένο Βασίλειο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σχεδόν συνώνυμο με την πόλη του Μπαθ, το Royal Crescent είναι ένα ημικύκλιο από αρχοντικά γεωργιανής αρχιτεκτονικής που διαθέτουν περισσότερες από εκατό νεοκλασικές κολόνες και μια τεράστια έκταση με γκαζόν. Έχοντας κατασκευαστεί στις δεκαετίες του 1760 και του 1770, το Royal Crescent έχει μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο.

    Jinli Street, Τσενγκντού, Κίνα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και αποκαταστάθηκε στην τρέχουσα μορφή της το 2004, η οδός Jinli, το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στην Τσενγκντού της Κίνας, έχει ιστορία περίπου 1.800 χρόνων. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους εμπορικούς δρόμους στην επαρχία Σιτσουάν. Σήμερα, τα πλακόστρωτα δρομάκια σφύζουν από ζωή, φιλοξενώντας πολλά εστιατόρια και μπαρ.

    Baldwin Street, Dunedin, Νέα Ζηλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο πιο απότομος δρόμος του κόσμου είναι η Baldwin Street στην πόλη Dunedin στη Νέα Ζηλανδία, της οποίας είναι τέτοια η κλήση που μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηηση, η κλίση του δρόμου αγγίζει τις 34.8 μοίρες. Εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για να θαυμάσουν αυτό τον δρόμο, κάνοντας την πόλη ιδιαίτερα δημοφιλή στο Instagram και τα social media.

    Beale Street, Μέμφις, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η «απάντηση της Αμερικής στον Abbey Road του Λονδίνου, το Beale Street είναι από τους πιο φημισμένους δρόμους και ψυχή του παλιού Μέμφις. Είναι η «πατρίδα των μπλουζ». Ο δρόμος αυτός ήταν το σπίτι στην κυριολεξία σπουδαίων μουσικών όπως ο Λούις Άρμστρονγκ, ο Μάντι Γουότερς και ο Ρίλεϊ Μπι Κινγκ, που μνημονεύονται σήμερα σε τοιχογραφίες, φεστιβάλ και επιγραφές νέον.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider