Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.8°C
    Clouds

    Οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

    BEST OF
    Οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο

    Εσείς θα τολμούσατε να οδηγήσετε σε αυτούς τους δρόμους;

    Λαξευμένοι μέσα στα βράχια, με περίεργα σχήματα και απότομες στροφές πάνω από γκρεμούς ή δίπλα στη θάλασσα, οι παρακάτω δρόμοι αποτελούν πραγματική πρόκληση για τους τολμηρούς οδηγούς. Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στους ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια και δεν διστάζουν να κάνουν ριψοκίνδυνες διαδρομές για να θαυμάσουν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Πάμε μια βόλτα στους 10 πιο «τρομακτικούς» δρόμους του κόσμου;

    Stelvio Pass, Ιταλία

    Stelvio Pass, Ιταλία

    Σκαρφαλωμένος σε ύψος 2.757 μέτρων στα βόρεια της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, αυτός ο φιδογυριστός δρόμος προσφέρει υπέροχα τοπία και θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και πολύ απότομες και επικίνδυνες στροφές που δοκιμάζουν τα φρένα. Μοιάζει με φυσικό ρόλερ κόστερ, που δυσκολεύει ακόμη και τους πιο έμπειρους οδηγούς. Το πέρασμα Stelvio κατασκευάστηκε μεταξύ 1820 και 1825 από την αυστριακή αυτοκρατορία, για να συνδέσει την τότε αυστριακή επαρχία της Λομβαρδίας με την υπόλοιπη Αυστρία.

    Skippers Canyon Road, Νέα Ζηλανδία

    Skippers Canyon Road, Νέα Ζηλανδία

    Πολλές και ξαφνικές στροφές, γκρεμοί και κρεμαστές γέφυρες είναι μερικές από τις… εκπλήξεις που κρύβονται σε αυτόν τον πολύ επικίνδυνο δρόμο που διασχίσει το φαράγγι Skippers στη Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα, τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων δεν παρέχουν ασφάλιση για όσους πρόκειται να κάνουν αυτή τη διαδρομή. Ο δρόμος κατασκευάστηκε από ανθρακωρύχους, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν στο μυαλό τους την ασφάλεια των μελλοντικών τουριστών.

    Atlantic Road, Νορβηγία

    Atlantic Road, Νορβηγία

    Ο Δρόμος του Ατλαντικού στη Νορβηγία είναι ένας από τους πιο γραφικούς δρόμους της Ευρώπης, αλλά και πολύ επικίνδυνος. Έχει μήκος 8,3 χιλιόμετρα, διασχίζει το αρχιπέλαγος της νορβηγικής θάλασσας και ενώνει τα νησάκια της περιοχής, συνδέοντας τις πόλεις Molde και Kristiansund. Πολλοί τουρίστες αγαπούν να οδηγούν σε αυτό το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Ωστόσο, με κακοκαιρία τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς τα κύματα του ωκεανού χτυπάνε τον δρόμο.

    Tianmen Mountain 99 Bending Road, Κίνα

    Tianmen Mountain 99 Bending Road, Κίνα

    Στη βορειοδυτική επαρχία Χουνάν της Κίνας βρίσκεται αυτός ο δρόμος μήκους 11 χιλιομέτρων με 99 κλειστές στροφές, που οδηγεί στην κορυφή του βουνού Τιανμέν, όπου υπάρχει ένας μεγάλος βουδιστικός ναός. Ένας δρόμος μόνο για όσους έχουν ατσάλινα νεύρα. Σε ορισμένα τμήματα, η απόσταση μεταξύ δύο καμπυλών είναι μικρότερη από 200 μέτρα, οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Όσοι δυσκολεύονται στην οδήγηση, μπορούν να πάρουν το τελεφερίκ από την πόλη Zhangjiajie προς την κορυφή του βουνού, που προσφέρει εκπληκτική θέα.

    James Dalton Highway, Αλάσκα

    James Dalton Highway, Αλάσκα

    Πάγος, ισχυροί άνεμοι, κατολισθήσεις, απότομες στροφές και μεγάλες λακκούβες κάνουν τον αυτοκινητόδρομο James Dalton στην Αλάσκα έναν από τους πιο επικίνδυνους παγκοσμίως. Επιπλέον, είναι ένας από τους πιο απομονωμένους του κόσμου. Βρίσκεται πραγματικά στο πουθενά! Έχει μήκος 665 χιλιόμετρα και περνάει μέσα από απομακρυσμένα δάση, τούνδρες και πάνω από τον ποταμό Yukon. Διασχίζει μόνο τρεις πόλεις και το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι καλυμμένο με χαλίκι.

    Karakoram Highway, Πακιστάν-Κίνα

    Karakoram Highway, Πακιστάν-Κίνα

    Σε υψόμετρο 4.695 μέτρων, ο αυτοκινητόδρομος Karakoram, που διασχίζει την ομώνυμη οροσειρά, ενώνοντας τη Δυτική Κίνα με το Πακιστάν, θεωρείται ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο. Περίπου 800 Πακιστανοί και 200 Κινέζοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από κατολισθήσεις και πτώσεις, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος την εποχή των μουσώνων λόγω των συχνών κατολισθήσεων και τον χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών και των πιθανών χιονοστιβάδων.

    Zoji La Pass, Ινδία

    Zoji La Pass, Ινδία

    Συνδέοντας τις πόλεις Srinagar και Leh στο δυτικό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλαΐων, το Zoji Pass είναι ένα ψηλό ορεινό πέρασμα για… γερά στομάχια. Σε ύψος 3.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και για 9 ολόκληρα χιλιόμετρα οι οδηγοί «φλερτάρουν» με το τρομακτικό κενό. Το πέρασμα είναι συχνά κλειστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς οι βαριές χιονοπτώσεις σχηματίζουν παχιά τοιχώματα πάγου και στις δύο πλευρές του δρόμου.

    Guoliang Tunnel, Κίνα

    Guoliang Tunnel, Κίνα

    Το τούνελ Guoliang που περνάει μέσα από τα βουνά Taihang και οδηγεί στο χωριό με το ίδιο όνομα, εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 1977 και φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τους ντόπιους. Η δημιουργία του μετέτρεψε το χωριό σε τουριστικό αξιοθέατο, ενώ η περιοχή έχει χρησιμοποιηθεί και για γυρίσματα ταινιών. Με τέσσερα μέτρα πλάτος, αυτός ο τρομακτικός δρόμος δοκιμάζει την ψυχραιμία ακόμα και των πιο ικανών οδηγών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτόν ως «ο δρόμος που δεν ανέχεται λάθη».

    Bayburt D915 Highway, Τουρκία

    Bayburt D915 Highway, Τουρκία

    Άλλος ένας δρόμος που θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους παγκοσμίως είναι ο αυτοκινητόδρομος Bayburt που χτίστηκε από Ρώσους στρατιώτες το 1916 στις παρυφές του όρους Soganli, στην Τουρκία. Έχει συνολικό μήκος 179 χιλιόμετρα, αλλά είναι το βόρειο τμήμα του, μεταξύ Of και Bayburt, που προκαλεί τρόμο στους οδηγούς. Απλώς δείτε αυτές τις τρομακτικές φουρκέτες - 29 συνολικά- χωρίς καθόλου προστατευτικά.

    Yungas Road, Βολιβία

    Yungas Road, Βολιβία

    Ο στενός και χωμάτινος δρόμος Yungas, που συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz με το χωριό Coroico, χτίστηκε από κρατούμενους της Παραγουάης το 1930 και έχει μήκος σχεδόν 70 χλμ. Αν αναλογιστεί κανείς το ύψος στο οποίο βρίσκεται, την έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και την περιορισμένη ορατότητα λόγω βροχής και ομίχλης, είναι εύκολο να καταλάβει γιατί αποκαλείται «δρόμος του θανάτου». Μάλιστα, το 1995 ανακοινώθηκε επίσημα ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου. Εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ. Ωστόσο, ο δρόμος βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία και αποτελεί προορισμό για περιπετειώδεις mountain bikers.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider