Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 19.1°C
    Clear

    Οι 10 πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις στο Instagram

    BEST OF
    Οι 10 πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις στο Instagram

    Ξεχωρίζουν για την ατμόσφαιρα, τα επιβλητικά αξιοθέατα και τις εντυπωσιακές γωνιές τους.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram επηρεάζει τις ταξιδιωτικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων. Και μπορεί ο κορονοϊός, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι καραντίνες να αποτελούν εμπόδιο για όσους αγαπούν να γυρνούν τον κόσμο, ωστόσο οι λάτρεις των ταξιδιών δεν σταματούν να ονειρεύονται και να κάνουν σχέδια, ευελπιστώντας να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση.

    Η ταξιδιωτική εταιρεία Big 7 Travel μόλις δημοσίευσε την ετήσια λίστα της με τα 50 πιο «ινσταγκραμικά» μέρη του κόσμου. Η λίστα βασίστηκε σε ένα σύστημα αξιολόγησης που αναλύει τον αριθμό των hashtags ανά προορισμό, τα αποτελέσματα έρευνας στους αναγνώστες και τις ψήφους της διεθνούς συντακτικής ομάδας της εταιρείας.

    Αυτές είναι οι 10 πόλεις που σαρώνουν στο Instagram

    Σιγκαπούρη

    Σιγκαπούρη

    Κοσμοπολίτικη και εξωτική, η Σιγκαπούρη είναι μια μητρόπολη με μοναδική ταυτότητα. Συνδυάζει ουρανοξύστες και σύγχρονη αρχιτεκτονική, μικρές γειτονιές με πλανόδιους μικροπωλητές, μεγάλα εμπορικά κέντρα και ινδουιστικούς ναούς, τροπική βλάστηση και μυθικούς κήπους που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Η Σιγκαπούρη πάντα βρίσκει τον τρόπο να εκπλήσσει τους ταξιδιώτες.

    Σικάγο, ΗΠΑ

    Σικάγο, ΗΠΑ

    Από το πολύ εντυπωσιακό (και πάντα περιτριγυρισµένο από πλήθος επισκεπτών) έργο «Bean» στο Millennium Park έως το εξαιρετικά ρετρό Chicago Theatre, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το Σικάγο είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στο Instagram- κάτι που άλλωστε αποδεικνύουν τα σχεδόν 50 εκατομμύρια #chicago hashtags. Εκτός από φωτογενή αξιοθέατα, η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλινόις διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια που μοιάζουν φτιαγμένα για το Instagram.

    Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

    Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

    Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι ένα από τα πιο «ινσταγκραμικά» μέρη στον κόσμο. Με μια αναζήτηση στο Instagram θα ανακαλύψετε περισσότερες από 145 εκατομμύρια φωτογραφίες με hashtag #london. Από κλασικά αξιοθέατα και κορυφαία μουσεία μέχρι πρωτότυπα εστιατόρια και μπαρ, πολύχρωμα παζάρια και ουρανοξύστες που προσφέρουν πανοραμική θέα, το Λονδίνο είναι μια πόλη που δεν χορταίνεις να φωτογραφίζεις.

    Σίδνεϊ, Αυστραλία

    Σίδνεϊ, Αυστραλία

    Υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακά μαγαζιά, καλαίσθητη αρχιτεκτονική και ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης περιμένουν τους ταξιδιώτες στο Σίδνεϊ. Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται σταθερά εδώ και χρόνια στη λίστα με τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του πλανήτη- κι όχι άδικα. Το λιμάνι, η γέφυρα του λιμανιού, το επιβλητικό κτήριο της Όπερας, αλλά και η απέραντη παραλία Bondi, είναι τα σημεία που κερδίζουν τους Instagrammers.

    Αβάνα, Κούβα

    Αβάνα, Κούβα

    Ένα ταξίδι στην Κούβα αποτελεί όνειρο για πολλούς. Κι όσοι το πραγματοποιούν συνήθως μιλάνε για ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής. Η Αβάνα είναι ο κατεξοχήν προορισμός για να νιώσει κανείς την «ψυχή» της Κούβας. Υπέροχα κτήρια της ισπανικής αποικιοκρατικής εποχής και νεοκλασικές επαύλεις που γειτνιάζουν με πολυώροφα πολύχρωμα κτήρια σοβιετικού τύπου, vintage αυτοκίνητα, παλιές πλατείες, γειτονιές και στέκια με υπέροχες μουσικές προσφέρουν στους επισκέπτες μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.

    Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Η πόλη που υπηρετεί την υπερβολή δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Με το εμβληματικό και ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το Burj Al Arab, άπειρα malls, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια, χιονοδρομικές πίστες και ευκαιρίες για εκδρομές στην έρημο, το Ντουμπάι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Instagram.

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

    Μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στο Instagram, σύμφωνα με το Big 7 Travel, είναι και η Κωνσταντινούπολη. Τα επιβλητικά μνημεία και κτήρια, η γοητεία του Βοσπόρου, τα πολύχρωμα παζάρια, οι γραφικές παλιές συνοικίες της, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο αυτής της πολυδιάστατης πόλης, κερδίζουν τους χρήστες του Instagram.

    Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

    Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

    Νέα Υόρκη. Μαγική, ανατρεπτική, πολυπολιτισμική, θορυβώδης. Η πόλη που έχουμε θαυμάσει άπειρες φορές μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το μέρος που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου. Μια πόλη που αποπλανεί το Instagram με υπέροχες εικόνες από street art, πρωτότυπα παγωτατζίδικα, rooftop bars σε ουρανοξύστες και πανέμορφα πάρκα.

    Παρίσι, Γαλλία

    Παρίσι, Γαλλία

    Τι να πρωτοπεί κανείς για το Παρίσι. Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μεγάλες λεωφόρους, τέχνη παγκόσμιας κλάσης, ιστορικά café, μπιστρό σε μικρά σοκάκια και μοναδική γαστρονομική σκηνή, η γαλλική πρωτεύουσα είναι μια πόλη-φετίχ και ο νούμερο ένα ρομαντικός προορισμός στον κόσμο.

    Τόκιο, Ιαπωνία

    Τόκιο, Ιαπωνία

    Το ταξίδι στο Τόκιο μοιάζει με ταξίδι στο μέλλον. Ουρανοξύστες, φώτα νέον, απίστευτη τεχνολογία. Ωστόσο, εδώ η τάση για το καινούργιο συνυπάρχει με μια πλούσια ιστορία. Από τις σύγχρονες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις μέχρι τους αρχαίους ναούς, το Τόκιο είναι η πόλη των ονείρων κάθε Instagrammer. Σε αυτό το ταξίδι δεν μπορείς να σταματήσεις να φωτογραφίζεις.

    TAGS:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider