Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Δράμα
    Sat 15.3°C
    Clouds

    Χριστούγεννα στο χωριό του Άγιου Βασίλη στην Ελλάδα

    ΔΡΑΜΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Χριστούγεννα στο χωριό του Άγιου Βασίλη στην Ελλάδα

    Ταξίδι στο ελληνικό χωριό του Άγιου Βασίλη, την Ονειρούπολη Δράμας, που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας.

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Δράμα, μια πόλη με μοναδικά αξιοθέατα, γραφικές γειτονιές, χώρους πρασίνου και άφθονα νερά. Αυτή την εποχή, η Ονειρούπολη είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους. Ένα από τα ομορφότερα και πιο παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας στήνεται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Κήπο και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Τα 20 χρόνια γιορτάζει φέτος ο θεσμός της Ονειρούπολης της Δράμας, που άνοιξε τις πύλες της ήδη από τις 2 Δεκεμβρίου για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, ενώ θα συνεχίσει να μαγεύει τους επισκέπτες μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου με ξεχωριστές εκδηλώσεις.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Ονειρούπολη έχετε πλήθος επιλογών. Μπορείτε να κάνετε βόλτα με το Τρενάκι της Ονειρούπολης, να περιηγηθείτε στις μαγικές διαδρομές του χριστουγεννιάτικου χωριού και να συναντήσετε τον Άη Bασίλη στο Σπιτάκι του, να του στείλετε γράμμα στο Ταχυδρομείο του, να κατασκευάσετε το δικό σας ξύλινο στολίδι στο Ξυλουργείο του Άη Βασίλη και να δημιουργήσετε λαχταριστές μπισκοτολιχουδιές στο Ζαχαροπλαστείο του χωριού.

    oneiroupoli
    oneiroupoli
    Πηγή: Ονειρούπολη Δράμας

    Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε στο λούνα παρκ, να δοκιμάσετε το παγοδρόμιο και να διαλέξετε καλούδια από τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Η Ονειρούπολη εμπλουτίζεται από καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ & εδώ.

    Τι να κάνετε στη Δράμα

    travelgo.gr
    Πάρκο Αγίας Βαρβάρας (πηγή: Shutterstock)
    • Αν ένα σημείο στη Δράμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως σήμα κατατεθέν της πόλης αυτό είναι σίγουρα το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, μια αληθινή όαση μέσα στον αστικό ιστό, με τεράστια πλατάνια, μικρές λίμνες και ξύλινα γεφύρια. Το καταπράσινο πάρκο έχει συμπεριληφθεί στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του προγράμματος Culture 2000.
    • Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, σε απόσταση 25 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σπηλαίου έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Θεωρείται το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.
    • Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Τα ευρήματα που φιλοξενεί καταγράφουν την πολιτιστική ιστορία της περιοχής της Δράμας από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή έως το 1914.
    • Η περιοχή της Δράμας αποτελείται από ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, ιδανικό για πεζοπορίες. Με πλήθος μονοπατιών, όπως το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6, το Granitis trail, οι Δρόμοι του κρασιού κ.ά., μπορείτε να εξερευνήσετε κάθε σημείο του ορεινού όγκου και να δείτε μια διαφορετική εκδοχή του τόπου.
    • Στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Δράμας, βρίσκεται το πιο άγριο δάσος της Ελλάδας. Το Παρθένο Δάσος Φρακτού είναι το μοναδικό παρθένο δάσος της χώρας μας και ένα από τα ελάχιστα, εναπομείναντα, αδιατάρακτα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης.
    • Οι λάτρεις του σκι μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.
    • Δοκιμάστε το περίφημο τοπικό κρασί σε ένα από τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider