Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Θεσσαλονίκη
    Sat 17.5°C
    Clear

    5 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένεια

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 πόλεις της Ελλάδας για χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένεια

    Αυτές οι ελληνικές πόλεις είναι ιδανικές για οικογενειακές διακοπές τα Χριστούγεννα.

    Πλατείες γεμάτες ζωντάνια, αξιοθέατα και παραδοσιακές γειτονιές που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, καλό φαγητό και λαμπερά χριστουγεννιάτικα πάρκα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για μια γιορτινή απόδραση στην Ελλάδα; Όλα αυτά τα βρίσκουμε σε πέντε πόλεις που συνδυάζουν ομορφιά, παράδοση, διασκέδαση και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις. Πάρτε την οικογένεια και φύγατε!

    Τρίκαλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο ποταμός Ληθαίος, η γοητευτική παλιά πόλη, τα ιστορικά μνημεία, οι πλατείες, τα πάρκα και οι πεζόδρομοι καθιστούν την πόλη των Τρικάλων ιδανική για απολαυστικές βόλτες. Περπατήστε στην παλιά συνοικία Βαρούσι με τα παραδοσιακά σπίτια, απολαύστε μια βόλτα με τα πόδια ή με ποδήλατο (στα Τρίκαλα κυκλοφορούν αμέτρητα ποδήλατα), στις όχθες του Ληθαίου, ανεβείτε στο Φρούριο με το ύψους 33 μέτρων ρολόι για να απολαύσετε την πανοραμική θέα και βγείτε στα Μανάβικα όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα στέκια για φαγητό και διασκέδαση. Και μην ξεχνάτε: δίπλα στα Τρίκαλα βρίσκονται τα Μετέωρα, τα χωριά Ελάτη και Περτούλι, καθώς και η Λίμνη Πλαστήρα, για μικρές και μεγάλες αποδράσεις.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή την εποχή τις εντυπώσεις στην πόλη των Τρικάλων κλέβει ο παραμυθένιος «Μύλος των Ξωτικών» που στήνεται στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, στο ομώνυμο πάρκο της πόλης. Με διάφορες δράσεις και πολλά events, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας εγγυάται μια απολαυστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Κάθε χρόνο, ένα καινούργιο θέμα βάζει τους επισκέπτες για τα καλά σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Αυτή τη χρονιά το θέμα είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας στον Πλανήτη των Χριστουγέννων» (24 Νοεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου).

    Δράμα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με μακραίωνη ιστορία και πολλά αξιοθέατα, γραφικές γειτονιές, διατηρητέα κτήρια που χαρίζουν μοναδική ατμόσφαιρα στην πόλη, χώρους πρασίνου και άφθονα νερά να αναβλύζουν, η Δράμα υποδέχεται τους επισκέπτες της με υπέροχες εικόνες και τοπία. Κοντά της βρίσκονται ονομαστά οινοποιεία αλλά και το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας στο όρος Φαλακρό. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται το περίφημο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, μια όαση 60 στρεμμάτων με πηγές, λιμνούλες και καταρράκτες, τα βυζαντινά τείχη και τα αρχοντικά της Παλιάς Πόλης, το Δημοτικό πάρκο, η Πλατεία Ελευθερίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο λόφος του Κορύλοβου που προσφέρει πανοραμική θέα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα ομορφότερα και πιο παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας, η «Ονειρούπολη» στήνεται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Κήπο και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καθημερινά προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές, δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

    Καστοριά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της βόρειας Ελλάδας, η Καστοριά καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας και γοητεύει τους επισκέπτες με την αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της. Η λίμνη που ειδικά παγωμένη το χειμώνα είναι μαγική, οι παραδοσιακές γειτονιές με τα επιβλητικά αρχοντικά, οι βυζαντινές εκκλησίες και οι γαστρονομικές απολαύσεις κάνουν την Καστοριά έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα.Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε εδώ είναι να δείτε από κοντά τη λίμνη της και να απολαύσετε το τοπίο. Σειρά έχουν οι βόλτες στις γραφικές γειτονιές Ντολτσό και Απόζαρι, με τα διατηρητέα αρχοντικά εύπορων Καστοριανών, που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι μικροί επισκέπτες θα ξετρελαθούν με τη Μαγική Λιμνοπολιτεία, το θεματικό πάρκο που στήνεται στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Αν μείνετε στην Καστοριά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα Ραγκουτσάρια, το ξακουστό καστοριανό καρναβάλι με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

    Ιωάννινα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή την εποχή, τα Ιωάννινα γίνονται ακόμα πιο γοητευτικά. Εδώ θα βρεθείτε μπροστά στην Παμβώτιδα, τη λίμνη των θρύλων και των παραδόσεων. Έχει μια ιδιαίτερη μαγεία τούτη η λίμνη και θα το διαπιστώσετε κάνοντας μια βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στον γαλήνιο παραλίμνιο πεζόδρομο που είναι στολισμένος με πανύψηλα δέντρα. Όταν πέφτει ομίχλη, το τοπίο γίνεται ονειρικό. Περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο και στο επιβλητικό Κάστρο και στη συνέχεια πάρτε το καραβάκι για να επισκεφθείτε το νησάκι της λίμνης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Χωριό του Αϊ Βασίλη

    Στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου, στον Λόφο Αγίας Τριάδας, στήνεται κάθε χρόνο το Χωριό του Άγιου Βασίλη, με υπαίθρια αγορά και πολλά events. Αν έχετε περισσότερες μέρες στη διάθεσή σας, από την πόλη των Ιωαννίνων μπορείτε να κάνετε μικρές εκδρομές στα πασίγνωστα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου, καθώς και στο αρχοντικό Μέτσοβο.

    Θεσσαλονίκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που δεν τη χορταίνεις ποτέ. Όσες φορές κι αν πάμε, πάντα θα θέλουμε να επιστρέφουμε. Σπουδαία αξιοθέατα, καλό φαγητό, λαχταριστά γλυκά, παραδοσιακές αγορές, πολιτισμός - όλα συναντιούνται στους δρόμους της και πάντοτε υπάρχει κάτι καινούργιο να ανακαλύψουμε. Τι καλύτερο αυτή την εποχή από μια σύντομη απόδραση στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια;

    travelgo.gr
    Πηγή: Αστερόκοσμος

    Τις γιορτινές ημέρες η Θεσσαλονίκη είναι μια κούκλα. Σίγουρα θα επισκεφθείτε την πλατεία Αριστοτέλους με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και την πλατεία Δικαστηρίων με τα σπιτάκια των ξωτικών, τη χριστουγεννιάτικη αγορά και το καρουζέλ. Τη δική του εορταστική πινελιά στην πόλη βάζει ο «Αστερόκοσμος», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο περιλαμβάνει ένα μοναδικό Fun Park με 15 παιχνίδια και παγοδρόμιο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider