Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Δράμα
    Thu 15.9°C
    Clouds

    Σπήλαιο Αγγίτη: Εξερευνώντας το εντυπωσιακό ποτάμιο σπήλαιο της Δράμας

    ΔΡΑΜΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σπήλαιο Αγγίτη: Εξερευνώντας το εντυπωσιακό ποτάμιο σπήλαιο της Δράμας

    Το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη στη Δράμα είναι ένα μνημείο της φύσης που προσφέρει υπέροχες εικόνες στον επισκέπτη. Θεωρείται το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

    Πολλά από τα σπήλαια της Ελλάδας είναι παγκοσμίως γνωστά για την ομορφιά τους. Σταλακτίτες, σταλαγμίτες, μυστηριώδεις θάλαμοι και υπόγειες λίμνες και ποτάμια δημιουργούν μοναδικά τοπία που χαρίζουν υπέροχες εικόνες στον επισκέπτη. Το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, σε απόσταση 25 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας.

    Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σπηλαίου έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. O επισκέπτης, όσο κινείται σε ένα διάδρομο πάνω από το ποτάμι και ενάντια της ροής του νερού, παρακολουθεί τον πλούσιο διάκοσμο του σπηλαίου που περιλαμβάνει τεράστιους λευκούς και κόκκινους σταλακτίτες διαφόρων μορφών.

    Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη: Ένα εντυπωσιακό μνημείο της φύσης

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού στη Δράμα (γνωστό επίσης με την ονομασία Σπήλαιο Μααρά) είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο της Ελλάδας – και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων, ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 10 χιλιομέτρων. Τo σπήλαιο ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 1978 από μια ομάδα Ελλήνων και Γάλλων σπηλαιολόγων. Οι ανασκαφές στο σπήλαιο και τη γύρω περιοχή, που έχουν ξεκινήσει απο το 1992, έχουν φέρει στο φως λίθινα εργαλεία και οστά προϊστορικών ζώων (ρινόκερου, μεγάκερου, μαμούθ), κάποια από τα οποία εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο Δράμας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Η πορεία μέσα στο σπήλαιο είναι εντυπωσιακή, καθώς γίνεται πάνω σε ένα τεχνικό γεφυράκι «πεζόδρομο» που διασχίζει κατά μήκος το σπήλαιο. Το επισκέψιμο σπήλαιο χωρίζεται σε δύο αίθουσες. H αίθουσα «Ακρόπολη», η μεγαλύτερη αίθουσα που έχει ανακαλυφθεί σε ελληνικό σπήλαιο (μήκους 120, πλάτους 65 και ύψους 45 μέτρων), εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τον διάκοσμό της, δημιουργώντας υπόγειες όχθες και βραχώδεις σχηματισμούς. Εντυπωσιακή είναι και η «Αίθουσα του Τροχού», η οποία οφείλει το όνομά της στην ύπαρξη μεγάλου υδραυλικού τροχού διαμέτρου 8 μ., ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες ύδρευσης κι άρδευσης της περιοχής από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ποτάμι, εξερχόμενο ορμητικά από το σπήλαιο, ακολουθεί μια πορεία ανάμεσα σε μια πυκνή βλάστηση από πανύψηλα πλατάνια, ιτιές και λεύκες, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για πικνίκ και χαλάρωση.

    Δείτε πλάνα από το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider