Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.4°C
    Clear

    Πεδιάδα Πολιτισμού: Ένα ταξίδι στην Ιστορία

    ΣΕΡΡΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πεδιάδα Πολιτισμού: Ένα ταξίδι στην Ιστορία

    Ένα road trip στην Ανατολική Μακεδονία με σταθμούς σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

    Η «Πεδιάδα Πολιτισμού» δεν είναι μια περιοχή που μπορείτε να εντοπίσετε σε κάποιον χάρτη. Για την ακρίβεια πρόκειται για μια νοητή διαδρομή που ενώνει αρχαιολογικούς χώρους, σημαντικά ιστορικά και σύγχρονα μνημεία, με περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους, που βρίσκονται στους Νομούς Καβάλας, Σερρών και Δράμας.

    Πίσω από αυτό νέο και ομολογουμένως πολύ ταιριαστό «brand name», βρίσκεται η κοινή προσπάθεια τριών Αναπτυξιακών Εταιριών των αντίστοιχων Νομών, που έχει στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής.

    Μέσα από ποικίλες δράσεις και κατατοπιστικό οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί κανείς να βρει στο site culturevalley.gr, η «Πεδιάδα Πολιτισμού» μάς προτείνει να εξερευνήσουμε την περιοχή μέσα από διαφορετικές διαδρομές και βιωματικές εμπειρίες. Κάποιες από αυτές είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε σε μια 2ημερη δημοσιογραφική αποστολή, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της άνοιξης.

    Με ορμητήριο την Καβάλα κάναμε ένα road-trip διανύοντας περίπου 500 χιλιόμετρα, με σταθμούς στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της εύφορης «Πεδιάδας Πολιτισμού», δοκιμάσαμε χαρακτηριστικά πιάτα και κρασιά της περιοχής και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη ζεστή φιλοξενία ανθρώπων που αντιστέκονται γενναία στις σειρήνες του μαζικού τουρισμού.

    Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider